fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Dansk stortalent fik flot debut i ungdommens Euroleague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen fik vist sig godt frem, da Adidas Next Generation Tournament fredag blev skudt igang. Danskerens mandskab indledte turneringen med en sejr mod U18 Panathinaikos Athens på 76-91.

Foto: fiba.basketball

Fredag eftermiddag debuterede den 16-årige dansker Frederik Drejer Erichsen i Adidas Next Generation Tournament, også kendt som ungdommens Euroleague, da hans hold U18 Next Generation Team München tørnede sammen med græske U18 Panathinaikos Athens.

Adidas Next Generation Tournament er en turnering, der er organiseret af EuroLeague, for de bedste U18-hold i Europa.

Fullcourt.dk fangede hovedpersonen til et interview forud for debuten i turneringen. Du kan læse den artikel lige her, hvor Erichsen fortæller om hele forløbet frem mod deltagelsen i turneringen.

Danskerens mandskab var bedst over 40 minutter og besejrede de unge talenter fra den græske hovedstad, Athen, med 76-91. Frederik Drejer Erichsen fik sig en mindeværdig debut, hvor han leverede 15 point og fire rebounds.

De 15 point gjorde ham til kampens tredjemest scorende spiller kun overgået af holdkammeraten Illan Pietrus og Panathinaikos´ Alexandros Samontourov, der begge satte 23 point på tavlen.

Artiklen fortsætter under opslaget

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Overtime Europe (@overtimeeur)

Drejer Erichsen, der til dagligt spiller for SISU Basketball, spillede en flot kamp, hvor han skød høje procenter, traf gode beslutninger og var sikkerheden selv fra straffekastlinjen med fem ramte på fem forsøg, alt imens at den 205 centimeter høje guldfugl formåede at begrænse diverse fejl til et absolut minimum.

SISU-stortalentet, der var en del af Münchens startopstilling, fik 24 minutter på gulvet, næstflest af alle på hans hold, og endte kampen med nul turnovers.

I fredagens anden kamp i gruppe B sejrede U18 Zalgiris Kaunas mod hjemmeholdet U18 FC Bayern München med 68-82.

Næste kamp for Drejer Erichsen og co. er lørdag kl. 9.00, hvor modstanderen hedder U18 Zalgiris Kaunas. Senere lørdag, kl.19.00, har de endnu en kamp på programmet, hvor U18 FC Bayern München venter.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...

Bakken Bears

Gustav Knudsen var en af profilerne, da Bakken Bears tirsdag spillede sig videre til finalen i ENBL. Fullcourt.dk. mødte den danske profil kort efter...

Bakken Bears

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.

Bakken Bears

Udover en europæisk titel er der også en mindre sum præmiepenge på spil til European North Basketball League Final Four.

Basketball Champions League

Det 16-årige dansk stortalent Noah Nørgaard scorede 98 point til det netop afsluttede Youth Basketball Champions League og var dermed turneringens mest scorende spiller.

ASVEL

Det dansk-israelske stortalent Noam Yaacov er efter en række flotte præstationer i den bedste franske række i marts blevet kåret som månedens unge spiller.