fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroCup

Dansk komet får europæisk debut

Tobias Jensen fik onsdag aften debut i den europæiske turnering EuroCup. Danskerens mandskab ratiopharm Ulm måtte dog se sig besejret af spanske Joventut Badalona med 54-68.

Foto: fiba.basketball

For under en uge siden debuterede det danske stjerneskud Tobias Jensen i den tyske Bundesliga for ratiopharm Ulm, og onsdag aften fik Tobias Jensen igen chancen for Ulms førstehold – denne gang på den europæiske scene.

Hjemme i Tyskland kom spanske Joventut Badalona på besøg i EuroCup, den næstbedste europæiske turnering efter Euroleague, og Jensen, der gjorde et fint indhop i sin Bundesliga-debut, stod foran sin europæiske debut.

Med fire minutter tilbage af første halvleg blev den 18-årige dansker kastet i ilden til sine første minutter i EuroCup.

Danskeren kom ikke på tavlen i første halvleg, men han tog dog en enkelt rebound. Jensen sad ude i hele tredje periode, men i slutningen af fjerde periode checkede han ind i kampen igen.

På det tidspunkt så det ud til, at ratiopharm Ulm havde smidt håndklædet i ringen, da de var stort bagud mod Catalanerne med 46-64 med få minutter tilbage af kampen.

Jensen kom ind og samlede sin anden rebound op, mens han også fik lavet sin første scoring i EuroCup. Fra trepointsland reducerede danskeren stillingen til 49-64, men da var det allerede for sent for Ulm, der måtte se sig slået af Joventut Badalona med 54-68 foran 2471 tilskuere på lægterne.

Tobias Jensen fik i alt syv minutter på banen, scorede tre point og havde to rebounds.

ratiopharm Ulm har sejret i to ud af fem kampe i EuroCup, hvilket rækker til en 8. plads i turneringen.

Se highlights fra kampen herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.