fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroCup

Dansk komet får europæisk debut

Tobias Jensen fik onsdag aften debut i den europæiske turnering EuroCup. Danskerens mandskab ratiopharm Ulm måtte dog se sig besejret af spanske Joventut Badalona med 54-68.

Foto: fiba.basketball

For under en uge siden debuterede det danske stjerneskud Tobias Jensen i den tyske Bundesliga for ratiopharm Ulm, og onsdag aften fik Tobias Jensen igen chancen for Ulms førstehold – denne gang på den europæiske scene.

Hjemme i Tyskland kom spanske Joventut Badalona på besøg i EuroCup, den næstbedste europæiske turnering efter Euroleague, og Jensen, der gjorde et fint indhop i sin Bundesliga-debut, stod foran sin europæiske debut.

Med fire minutter tilbage af første halvleg blev den 18-årige dansker kastet i ilden til sine første minutter i EuroCup.

Danskeren kom ikke på tavlen i første halvleg, men han tog dog en enkelt rebound. Jensen sad ude i hele tredje periode, men i slutningen af fjerde periode checkede han ind i kampen igen.

På det tidspunkt så det ud til, at ratiopharm Ulm havde smidt håndklædet i ringen, da de var stort bagud mod Catalanerne med 46-64 med få minutter tilbage af kampen.

Jensen kom ind og samlede sin anden rebound op, mens han også fik lavet sin første scoring i EuroCup. Fra trepointsland reducerede danskeren stillingen til 49-64, men da var det allerede for sent for Ulm, der måtte se sig slået af Joventut Badalona med 54-68 foran 2471 tilskuere på lægterne.

Tobias Jensen fik i alt syv minutter på banen, scorede tre point og havde to rebounds.

ratiopharm Ulm har sejret i to ud af fem kampe i EuroCup, hvilket rækker til en 8. plads i turneringen.

Se highlights fra kampen herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...

Bakken Bears

Gustav Knudsen var en af profilerne, da Bakken Bears tirsdag spillede sig videre til finalen i ENBL. Fullcourt.dk. mødte den danske profil kort efter...

Bakken Bears

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.

Bakken Bears

Udover en europæisk titel er der også en mindre sum præmiepenge på spil til European North Basketball League Final Four.

Basketball Champions League

Det 16-årige dansk stortalent Noah Nørgaard scorede 98 point til det netop afsluttede Youth Basketball Champions League og var dermed turneringens mest scorende spiller.

ASVEL

Det dansk-israelske stortalent Noam Yaacov er efter en række flotte præstationer i den bedste franske række i marts blevet kåret som månedens unge spiller.