fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroCup

Dansk komet får europæisk debut

Tobias Jensen fik onsdag aften debut i den europæiske turnering EuroCup. Danskerens mandskab ratiopharm Ulm måtte dog se sig besejret af spanske Joventut Badalona med 54-68.

Foto: fiba.basketball

For under en uge siden debuterede det danske stjerneskud Tobias Jensen i den tyske Bundesliga for ratiopharm Ulm, og onsdag aften fik Tobias Jensen igen chancen for Ulms førstehold – denne gang på den europæiske scene.

Hjemme i Tyskland kom spanske Joventut Badalona på besøg i EuroCup, den næstbedste europæiske turnering efter Euroleague, og Jensen, der gjorde et fint indhop i sin Bundesliga-debut, stod foran sin europæiske debut.

Med fire minutter tilbage af første halvleg blev den 18-årige dansker kastet i ilden til sine første minutter i EuroCup.

Danskeren kom ikke på tavlen i første halvleg, men han tog dog en enkelt rebound. Jensen sad ude i hele tredje periode, men i slutningen af fjerde periode checkede han ind i kampen igen.

På det tidspunkt så det ud til, at ratiopharm Ulm havde smidt håndklædet i ringen, da de var stort bagud mod Catalanerne med 46-64 med få minutter tilbage af kampen.

Jensen kom ind og samlede sin anden rebound op, mens han også fik lavet sin første scoring i EuroCup. Fra trepointsland reducerede danskeren stillingen til 49-64, men da var det allerede for sent for Ulm, der måtte se sig slået af Joventut Badalona med 54-68 foran 2471 tilskuere på lægterne.

Tobias Jensen fik i alt syv minutter på banen, scorede tre point og havde to rebounds.

ratiopharm Ulm har sejret i to ud af fem kampe i EuroCup, hvilket rækker til en 8. plads i turneringen.

Se highlights fra kampen herunder:

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

BMS Herlev

Den danske ungdomslandsholdsspiller Noah Nørgaard har fået sit store gennembrud på et spansk basketballakademi i Madrid, og Nørgaards gennembrud havde ikke været muligt, hvis...

Internationalt

Den danske landsholdsstjerne Maria Jespersen førte søndag aften sit rumænske hold, ACS Sepsi-SIC, til sæsonens første titel, da Jespersen og co. sejrede med cifrene...

Eurobasket

Landstræner Allan Foss har foretaget en ændring i landsholdstruppen frem mod de kommende landskampe mod Norge og Slovakiet, der spilles torsdag og søndag.

Basketligaen

Dee Franklin, der har en fortid i Basketligaen, skal resten af sæsonen spille i den næstbedste række i Litauen.

EuroLeague

Danske Iffe Lundberg og Under Armour har indgået et samarbejde, der gør den danske landsholdsstjerne til firmaets nordiske atlet.

Internationalt

Laura Ziegler er atter blevet kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Week´. Det er syvende gang i denne sæson, hun vinder prisen.

Internationalt

Real Madrids 13-årige stortalent Mahamadou Landoure høstede stor opmærksomhed, da han i den spanske U14-pokalfinale leverede svimlende 56 point, 33 rebounds og fem blocks...

Internationalt

Virtus Segafredo Bologna led søndag et skuffende nederlag, da de mødte Germani Brescia i den italienske pokalfinale. Brescia tog fusen på favoritterne fra Bologna...