fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Brose Baskets er tyske mestre for andet år i træk

Brose Baskets har de seneste år for alvor sat sig på den tyske basketball trone, og vandt søndag aften klubbens andet mesterskab i træk i den tyske Basketball Beko BBL Bundesliga.

Det tyske mandskab fra Bamberg har de sidste 7 sæsoner indtaget toppen af den tyske liga. En position som de ikke ønsker at frigive. Brose Baskets har nemlig vundet de sidste 6 mesterskabet ud af 7 mulige.

Brose Baskets vej til finalen var gnidninsfri, og uden de store forhindringer. I grundspillet sluttede de af som nr. 1 med 31 sejre og 3 nederlag, og var dermed på forhånd store favoritter til titlen.

Dette kom da også til udtryk da de fejede S. Oliver Baskets i kvartfinalen med 3-0. Herefter var det Bayern Munchens tur, i en serie, der var en gentagelse af sidste års finale. Gentagelse af resultaterne var der dog ikke meget af, for Bayern Munchen havde simpelthen ikke det store at byde af, og endnu engang fejede Brose Baskets deres modstander af banen med 3 sejre i streg (3-0).

I finalen stod de så overfor Ratiopharm Ulm. Et hold der i grundspillet sluttede af som nr. otte, og et hold, der på deres vej til finalen både havde slået tophold som EWE Baskets, samt de forsvarende FIBA Eurocup mestre Fraport Skyliners.

Men i finalen havde de ikke en chance. Endnu engang kunne Brose Baskets uden de store udfordringe sejre med 3-0 i finale serien, og blive kåret som tyske mestre for andet år i træk. Brose Baskets slog Ratiopharm Ulm med 92-63 i kamp tre søndag aften.

Med sejren, og titlen bekræftede de endnu engang at de er det suverænt bedste hold i Tyskland, som Bundesligaen har set siden 90’erne og midten af 00’erne, hvor Bayer Leverkusen (1990-1996), og Alba Berlin (1997-2003) hærgede ligaen.

Brose Baskets har med titlen i denne sæson vundet 8 tyske mesterskaber (04–05, 06–07, 09–10, 10–11, 11–12, 12–13, 14–15, 15-16).

Artiklen fortsætter under billedet

Brose Baskets - Tyske mestre - Daniel Löb

Brose Baskets fejrer mesterskabet i omklædningsrummet – Brose Baskets – Daniel Löb

Med sejren i finalen har det tyske hold samtidigt kvalificeret sig til endnu en sæson i europas bedste basketball klubturnering, Euroleague.

En billet og en plads som tyskerne har fortjent efter at de en fornem sæson i Euroleague i denne sæson, hvor de blandt andet slog tophold som FC Barcelona, Olympiacos, Khimki og mestrerne CSKA Moscow.

Her nåede tyskerne frem til Top 16 runden, hvor de akkurat ikke nåede at komme videre til kvartfinalen.

Foto: Brose Baskets – Daniel Löb

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

EuroLeague

Der er måske en stor (!) pose penge på vej til EuroLeague fra Dubai, der angiveligt drømmer om at blive værter for EuroLeague´s Final...

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Nyhedsoversigt

Shavon Shields misser de kommende landskampe mod Georgien og Finland, da han har brug for at restituere ovenpå en skade.