fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears må nøjes med andenplads efter nederlag til hollændere

Bakken Bears begrænsede Landstede Hammers til lave 56 point, men alligevel måtte de gå tomhændet fra tirsdagens European North Basketball League-brag.

Foto: ENBL

Foran 1,483 tilskuere led Bakken Bears tirsdag aften et ærgerligt nederlag til Lanstede Hammers fra Holland.

Kulissen var i top, men spillet på banen blev aldrig prangende. Sigtekornet var ikke indstillet korrekt, og da det gjaldt i fjerde periode, var gæsterne bedst.

Bakken Bears tabte for anden gang i denne sæson i European North Basketball League og må derfor nøjes med andenpladsen i gruppe A i European North Basketball League.

Det betyder, at de skal møde tredjepladsen i gruppe B. Det bliver enten engelske Serios Group Newcastle Eagles eller polske Zielona Gora.

Hammers bedst fra land

Sparekassen Danmark Basketball Center var fyldt til bristepunktet. Scenen fejlede absolut intet.

Spillet på banen i første halvleg var til gengæld ikke champagnebold. De mange tilstedeværende i hallen i det nordlige Aarhus blev ikke just forkælet med basket fra øverste hylde.

Landstede Hammers kom bedst fra land i kampen med en 8-0-føring. Bakken Bears havde svært ved at nettet til at blafre, og de samme udfordringer skulle gæsterne fra Holland løbe ind i senere i første hallveg.

Men Hammers var bedst gennem store dele af første halvleg, men de blæste aldrig Bakken bagover. På et tidspunkt kom de op med otte point, men de var aldrig for alvor på vej til at stikke af. Efter en lavtscorende første periode var Bakken bagud med 11-18.

Aarhusianske trepointsscoringer var en mangelvare

Bakken Bears havde svært ved at finde nettet i første periode, men i anden periode havde de mere succes. I stedet var det udeholdet, der frustreret måtte se den ene efter den anden af deres afslutninger rulle af ringen.

Anden periode stod decideret i kontrast til første, men temaet med de offensive problemer forblev uændret. Hvor det var holdet fra Zwolle, der kom bedst ud til første periode, var det Bakken Bears, der havde mest succes fra anden periodes start.

11-18 blev på to minutter ændret til 17-18, og så var Hammers-føringen neutraliseret. Bakken havde en smule optur, men der skulle alligevel gå yderligere seks minutter, før Bakken fik bragt sig i front for første gang i opgøret.

Det gjorde de, da Deandre Pinckney ramte en treer med halvandet minut til pause. Pinckney´s trepointsscoring var Bakkens blot anden treer i kampen. Det var dog ikke fordi, at Bjørnene helt havde droppet at sende bolden afsted fra trepointsland. I første halvleg ramte Bakken blot to af deres 15 forsøg fra distancen.

Efter en lavtscorende første halvleg var Bakken Bears foran med 29-27.

Bakken manglede det sidste

Kampbilledet var det samme i anden halvleg. Bakken Bears havde offensive problemer. Landstede Hammers havde offensive problemer. Men det var udeholdet, der kom bedst ud af starthullerne.

Det gav dem en smal føring på 41-44 inden fjerde periode, hvor Bakken Bears manglede noget skarphed for at få tippet kampen til deres fordel.

Bakken Bears havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, da Skyler Bowlin med en sjælden treer gjorde det til 52-52. Scoringen udløste et stort jubelbrøl fra lægterne, og somme tider kan det være med til at opbygge noget momentum. Desværre for Bakken Bears var det ikke noget, der knækkede hollænderne.

Landstede Hammers sejrede med 52-56.

Bakken endte kampen med at have ramt tre ud af 29 afslutninger bag treeren, hvilket næsten må være en form negativ rekord.

De delte topscorere for Bakken Bears var Deandre Pinckney, Ryan Evans og Darko Jukic hver med ti point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Eurobasket

Det var en ganske tilfreds Iffe Lundberg, Fullcourt.dk mødte, efter Danmarks sejr over Georgien i kvalifikationen til EM 2025. Hør fra Danmark-stjernen her.

Eurobasket

Fredag aften kl. 18.30 tørner Danmark sammen med Georgien i den første kamp i kvalifikationen til EM 2025. Følg kampen her.

Nyhedsoversigt

I denne artikel kigger vi på de danske landsholdsspilleres sæson inden kampene mod Georgien og Finland.

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Eurobasket

Danmark tager fredag imod Georgien i kvalifikationen til EM 2025, og det bliver med en Iffe Lundberg i storform, fortæller basketekspert Morten Stig Jensen.

Eurobasket

Noah Churchill og Sami Eleraky glider ud af den danske landsholdstrup grundet skader og erstattes af Jonathan Klussmann og Morten Bülow, oplyser DBBF.