fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Ante Gospic til mægtige Cibona

Sidste år vandt kroatiske Ante Gospic, det danske mesterskab med Horsens IC. I denne sæson kan han se frem til kampe mod Euroleague-mandskaber som KK Crvena Zvezda og Cedevita.

Den 25-årige forward har i følge flere kroatiske medier nemlig, skrevet under med den traditionsrige kroatiske storklub Cibona. Klubben ligger i øjeblikket nummer fem, i den regionale Balkan liga, ABA Liga, med 8 sejre og 11 nederlag i denne sæson.

Cibona har 18 kroatiske mesterskaber, to Euroleague titler og én enkel titel i den regionale ABA League, og er blandt andet også kendt for deres måske bedste og største spiller nogensinde, den nu afdøde Drazen Petrovic.

Det er dermed ikke en hvilken som helst klub, Ante Gospic ankommer til. Cibona har dog trods deres rige historie, de seneste par år haft store økonomiske problemer, og kæmpet med at komme tilbage i toppen.

Kroaterne mistede for nyligt Ivica Zubac, som valgte at opsige sin kontrakt, samt Marko Jagodic Kuridza, som skiftede til CEZ Nymburk, og som i øvrigt var den første serber til at spille for Cibona efter krigen på Balkan. Klubben har dermed reageret hurtigt med at hente Ante Gospic til, der indtil nu har spillet for Zabok i den bedste kroatiske række. Her snittede han 9.8 points pr. kamp.

I 39 kampe for de gule fra Horsens snittede Gospic 10 point, 3.5 rebounds, 1.4 assist pr. kamp i sæsonen 2014/2015.

Gospic bliver ifølge oplysningerne spilleklar i næste runde, når Cibona tager imod MZT Skoplje i ABA Liga.

Foto: Vildmedfoto.dk

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.

Basketligaen

Team FOG Næstved tabte deres anden kamp i streg, da Horsens IC kom på besøg. HIC vandt kampen med 79-95 over Team FOG Næstved.

Basketligaen

Efter en lang pause uden basketball for HIC, så fik de besøg af Værløse Blue Hawks. Det blev til en overbevisende sejr til Horsens....

Basketligaen

Horsens IC var torsdag aften på besøg hos BC Copenhagen. Favoritterne fra Horsens vandt kampen med 19 point, til trods for et velspillende hjemmehold....

Basketligaen

Søndagens opgør i Basketligaen sluttede med en overbevisende sejr til Horsens IC, da de tog imod de unge spillere fra Holbæk-Stenhus. Opgøret sluttede 97-74...

Basketligaen

Der var lagt op til et brag af et opgør mellem de to jyske mandskaber. Horsens IC endte med at tage sejren 98-92.

Basketligaen

Sejren var ikke til at tage fejl af, da Horsens IC besejrede BMS Herlev med 36 point. Efter de fire perioder var stillingen 84-48.

Bakken Bears

Bakken Bears slap med skrækken, da de tirsdag var lige ved at smide en 23-points føring over styr. Bjørnene slog Horsens IC med 94-87.