fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Første Division

Q&A med Stevnsgade-coach Igor Gavrilovic

Det er stadig tidligt i pre-season, og en rolig sommertræning i Nørrebrohallen gav anledning til en snak med den karismatiske træner om fremtiden for Stevnsgade Basket – en af dansk baskets sovende kæmper. Blandt emnerne var talentmasse, nye spillere og holdets ambitiøse forventninger til næste sæson.

Det er ikke nogen hemmelighed, at I både er et meget ungt hold og en gruppe, der ikke har spillet sammen ret længe. Hvordan har det været at skulle bygge et hold op helt fra bunden, efter den store spillerflugt sidste sommer?

Vi har et meget ungt hold, og det hele var rigtigt svært i perioden inden sidste sæson. Der skulle en masse nye spillere ind og de skulle bruge tid på at lære at spille sammen, så de første kampe var ikke ret gode. Men vi kom igennem det, og da vi for alvor kom i gang viste vi, at vi kan spille op med alle hold i rækken [holdet gik 12-5 i grundspillets sidste 17 kampe].

I år har vi den samme kerne af spillere, som har vænnet sig til hinanden og til det niveau, vi spiller på, så vi glæder os rigtigt meget til at komme i gang med den nye sæson. Vi er et hold, der vil frem og et hold, der kun bliver bedre.

Alonzo Brooks og David Balaton var begge vigtige spillere for jer sidste år – er de også at finde på holdkortet i den kommende sæson?

Det satser vi på. Der er stadig et par ting, der skal løses, før det er helt sikkert, at de kan blive – både praktisk og økonomisk. Men vi har forhåbentlig dem begge med, når sæsonen starter.

Og hvad med nye spillere? Får vi noget nyt at se i truppen næste år?

Vi snakker med nogle rigtigt interessante spillere i øjeblikket, så ja, vi kommer nok til at se et par nye folk næste år.

Kan du løfte lidt af sløret for hvad i mere præcist har kig på?

David [Balaton] spillede meget som point guard sidste år, men jeg vil egentlig helst spille ham som shooting guard. Derfor skal vi bruge en stabil point guard udover Salman [Khan], så det arbejder vi på.

Hvad bliver vigtigst for jer i næste sæson? Hvad manglede I sidste år?

Sidste år var vi et meget ungt og nyt hold, og der var mange spillere, der skulle spilles sammen. Derfor har vi haft mange udsving i vores kampe, og det skal selvfølgelig ændres. Vi skal blive mere stabile og bedre til at holde fast i kampene, også når vi spiller dårligt. Det går ikke med flere kampe, hvor vi spiller to dårlige perioder og kommer ned med 25, og så skal til at kæmpe os tilbage. Vi skal modnes både mentalt og taktisk, men så kan vi også komme rigtigt langt.

I er naturligvis et kollektiv over alt andet, men er der nogle enkelte spillere, der bliver ekstra vigtige for jer næste år?

Waldemar [Piekarski, 2.08 center] gjorde det rigtigt godt sidste år, hvor han i mine øjne var vores MVP. Han scorer måske ikke 25 point per kamp, men alene det at han er på banen betyder utroligt meget for både vores og modstanderens spil. Og så er han meget lærenem, så han udvikler sig faktisk stadig hele tiden, selvom han er 31. Han bliver vigtig næste år.

Og af de unge spillere?

Vi spillede en træningskamp mod SISU for nyligt, hvor Sune [Csonka] gik helt amok og satte ni treere. Sisu spillede med en af deres amerikanere, og alligevel tabte vi kun med omkring 10 point – endda uden Waldemar og Sebastian [Filerup], så altså med en meget lille line-up. Her var det klart Sune, der holdt os inde i kampen, og det viser, at mange af de unge altså godt kan steppe op og virkelig bidrage med en masse.

Det må have været en stor oplevelse, både for dig og Sune?

Det var det. Sune er gammel SISU-spiller, men kunne ikke få noget spilletid derude, så det var fedt at se ham vise dem, hvor langt han er nået [SISU havde tre forskellige spillere til at dække ham i løbet af kampen, inden de til sidst måtte sætte Mickey Dennis på opgaven].

Han mangler stadig noget stabilitet og skal lære at vælge sine skud lidt bedre, men allerede nu er Sune en virkelig god skytte – når han er varm er han helt ustoppelig.

Og hvad er forventningerne så til den kommende sæson?

Vi vil gerne holde fast i det gode spil og de gode resultater vi leverede i anden halvdel af sidste sæson. Hvis vi gør det, så kommer vi til at være med i toppen, og så er top fire et realistisk mål. Men rækken bliver stærk næste år; Falcon kommer ned, og så kommer BMS op med et rigtigt godt hold og en god økonomi, så det bliver en hård sæson. 1. division bliver rigtigt god med især mange stærke københavnske hold.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne