DBBF har efter lang tids søgen endeligt fundet den nye talentchef, og han hedder Jesper Krone. Jesper har erfaringer fra mange områder indenfor basketball verdenen, og har blandt andet selv været aktiv liga- og landsholdsspiller, professionel i udlandet samt ageret som ligatræner og talentudvikler.
Jesper arbejder til dagligt som underviser og træner på Bellahøj idrætsskole og som sportschef for Hørsholm 79ers i den bedste danske række. En ideel person til jobbet da hans arbejdsopgaver vil være at løfte alle områder indenfor dansk talentudvikling som talentskoler, placering af talenter i udlandet, udvikling af ungdomslandsholdsprogrammet og talentudviklingen i klubberne. En stilling som Jesper Krone alt i alt glæder sig utrolig meget til at komme i gang med.
Det er en spændende udfordring, som har min store interesse. Dansk basketball går en spændende fremtid i møde, og da jeg fik muligheden for at være en del af det, valgte jeg at takke ja
Jeg vil blandt meget andet være med til, i samarbejde med rigtig mange, at videreudvikle på det store arbejder, der allerede er lagt i U-landsholdsprojektet.
Fortæller en meget glad Jesper Krone til Fullcourt.dk, og fortsætter med at forklare lidt om hvad hans vision er omkring jobbet, og de kommende år.
Jeg har naturligvis en vision, som jeg håber og tror på kan realiseres. Jeg vil ikke gå meget mere i dybden på nuværende tidspunkt, udover at jeg håber på yderligere individuel udvikling på både det tekniske, fysiske og mentale niveau
Udover Jesper Krones egne mål og visioner, er der jo også nogle overordnede mål som forbundet ønsker at opnå hvert år. Disse mål er selvfølgeligt noget Jesper Krone også kommer til at have en stor indflydelse på.
DBBF håber naturligvis at A-landsholdene hvert år, vil få tilført spillere af høj kvalitet fra U-18/U-20 landsholdene. Vores mål er at højne vores niveau på alle måder. Både resultatmæssigt, men også kvaliteten i træningen, samt forberedelserne til kampe/stævner/slutrunder.
Det helt overordnede område som Jesper kommer til at sætte rigtig meget fokus på, for derved at kunne øge talentudviklingen er trænings forhold, men mest af alt, at det nu også udføres korrekt, og med størst muligt udbytte
Træne mere og træne rigtigt. Men for at kunne træne mere, skal der være tilbud og mulighed for det. For at træne rigtigt skal vi tilegne os den viden, der kræves, men alt afgørende er motivation og indsats.
Et sted tør man jo fristes til at sige at klubberne har meget af ansvaret for hvorvidt, der er ressourcer, tid og viden til at satse på talentudviklingen. Men midlerne i dagens basketball Danmark er ikke på niveau, som vi ser i andre sportsgrene, og derfor handler det om at bruge dem korrekt.
Jeg synes ikke, det kun er klubbernes ansvar. Vi har alle en interesse i at fremme individerne i dansk basket, vores ligaer, landshold og organisation. Talentudvikling sker i klubberne, på skolerne, på landsholdene og mange andre steder. Men det gælder om at bruge midlerne rigtigt, og det gælder om at samarbejder klubberne imellem og naturligvis også mellem klubber, skoler og forbund.
I Danmark er der mange klubber som vægter fokus på at kunne skabe nye talenter, men der er desværre også nogle som ikke har haft denne mulighed, og dette kan muligvis skyldes manglende ressourcer fortæller Jesper Krone, og understreger at talentudvikling kræver tålmodighed og mange års arbejde.
Der mange klubber i Danmark, der gør et stort stykke arbejde for udviklingen af deres unge spillere. Der en del klubber med mange medlemmere og tilbud. Men det kræver mange ressourcer at drive en stor klub. De hold som, der ikke vægter talentudvikling af egne spillere, har måske ikke ressourcerne til at drive både talentudvikling og elitehold. Og som du selv har pointeret, så er økonomi en væsentlig del af elitebasket.
Der er nok ikke nogen af de klubber, som ikke ønsker en stor ungdomsafdeling fyldt med talenter til eliteholdene, men hvis det skal startes op næsten fra bunden, kan der gå 10 år, før frugten høstes. Det er et langtidsperspektiv, som mange måske ikke kan overskue, og igen måske er ressourcerne der ikke.
For at kunne give det mest optimale udbytte af talentudvikling i klubberne i Danmark, og ikke mindst i de klubber der ikke har udviklet mange talenter, kan DBBF yde hjælp i form af støtte, uddannelse m.m, men igen spiller økonomien en meget stor rolle fortæller Jesper Krone til Fullcourt.
Som sagt tror jeg de fleste gerne vil udvikle egne spillere. Hjælpen kan være i form af vejledning, støtte, uddannelse af trænere osv igennem forbundet og andre instanser, men konsekvensen kan måske være, at den økonomi der vil blive brugt på udviklingen, vil være savnet i eliten. For de klubber som pt. ikke har den store egenudvikling, vil det måske betyde mindre sportslig succes, hvilket i sidste ende kan betyde færre indtægter.
Jesper Krone kommer stadigvæk til at være aktiv omkring hans nuværende klub Hørsholm 79ers med visse områder, men hvor lang tid han fortsætter med dette, kan han desværre ikke svare på nuværende tidspunkt.
Jeg vil fortsat være involveret i Hørsholm, og hovedsaglig i arbejdet med de to elitehold. Jeg kan ikke sige hvor lang perioden bliver.
Afslutter Jesper Krone med at fortælle til Fullcourt, og glæder sig til at komme i gang med det nye job.
Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.
