fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Ingen fusion mellem Falcon og SISU i år

Der var enorm opmærksomhed rettet mod København, da rygterne om en fusion mellem Falcon og SISU kom ud i medierne tidligere i år. Men det ser desværre ud til at dette ikke bliver en realitet i denne omgang. Dog kunne den nærmeste fremtid, i den grad, byde på et basketballhold under et af de to holds navne i hovedstaden.

Det er da heller ikke en overraskelse at opmærksomheden og interessen for dette projekt er stor, da København som Danmarks hovedstad i årtier ikke har besiddet et storhold med større danske profiler, der kunne fylde hallen op og nå de danske DM-finaler.

Drømmen må dog vente lidt endnu. Falcon har nemlig for nyligt søgt om tilladelse til at rykke op i Basketligaen, hvis man skulle ende med at placere sig i finalen i 1. divisionen. Dette gav derfor også anledning til at sætte spørgsmålstegn om en fusion overhovedet var på vej til sommer. Dette bliver nu bekræftet, at der ikke er.

Planen på plads, arbejdet kalder

Fullcourt har haft fat i Thea Nørgaard, der er sportschef i Falcon, som fortæller at fusionen mellem de to klubber i første omgang ikke bliver til noget, og at begge klubber fortsætter med samme dagligdag i den kommende sæson.

Annonce. Scroll for at læse videre.

”Hele snakken om en fusion begyndte for et par måneder siden mellem de to klubber. En masse arbejde blev derfor igangsat for at få gang i projektet idet begge klubber havde en stor interesse i dette.”

Planlægning frem for handling

Tænker vi tilbage til de gamle 80’ere, da de to københavnske mandskaber BMS og SISU i fem DM-finaler i træk fyldte KB-hallen op, fristes man til at spørge sig selv, hvorfor skulle det ikke lade sig gøre igen? Henrik Norre Nielsen og Flemming Danielsen fra BMS var blandt andet nogle af de store stjerner dengang, der trak tilskuerne ind i hallen. Men med en stor klub, med en solid organisation og ikke mindst økonomi, er dette måske ikke et helt umuligt scenarie. Falcon og SISU er godt nok ikke Danmarks største hold med de største profiler, men med en god vision, en solid handlingsplan i bagagen, og en håndfuld talenter er alt muligt.

Et par år tilbage fusionerede de to københavnske klubber Herlev og BMS i forsøg på at danne en større attraktivitet for basketball i hovedstaden. Et projekt der fejlede, idet planlægning, og arbejde ikke gik hånd i hånd. Ikke nok med det, så havde klubberne det utroligt svært da de skulle skilles, idet klausulen ikke var optimal. Dette er ligeledes et emne Falcon og SISU har i bagtankerne om at diskutere, før handlingerne skydes i gang og fusionen er fuldført.

Vi husker også samtidigt alle tilbage til på den store SISU CPH saga hvor man dannede en ny klub med masser af sponsorer (godt nok ikke en fusion), for blot at hente tonsvis af nye spillere bla. den velkendte Mychal Kearse, og uden at opnå et godt resultat. Det skulle gå stærkt, og holdet skulle vinde medaljer med det samme, men sådan gik det dog ikke til, da holdet ikke engang nåede slutspillet. Ikke nok med det var holdet kort tid efter utroligt tæt på konkurs. Ligeledes gik det alt for stærkt for BC Aarhus, det tidligere Aabyhøj IF, hvor det måske også gik en smule for stærkt. Holdet skuffede fælt i denne sæson, og kom derfor i nedrykningsspillet i stedet for slutspillet. Dette betød samtidigt et farvel til det nyligt oprettede hold, der tabte kampen om at forblive i ligaen mod Aalborg Vikings, og må højest sandsynligt tage en tur i 1. division.

Netop disse scenarier er ikke noget man ønsker at blive kendt for i Falcons lejr, og nok heller ikke fra SISU. Hurtigt skal det derfor ikke gå, og derfor blev planerne da også udskudt.

Idet sæsonen var i fuld gang for begge klubber, kom man bagud i processen, og der manglede en hel masse detaljer før fusionen endeligt kunne træde i kraft. Derfor besluttede man at sætte projektet på standby indtil videre.

Annonce. Scroll for at læse videre.

”Vi havde begge for travlt idet begge hold var i gang med hver deres sæson, og derfor kom vi bagud med arbejdet omkring projektet. Det blev derfor besluttet at fusionen ikke skulle ske denne sommer.”

Begge klubber er dog stadigvæk meget interesserede i at fusionere, men processen skal bare gennemarbejdes og ingen detaljer må undlades idet man ønsker succes og ikke fiasko.

”Begge klubber er stadigvæk interesserede i at fusionere, men for os (Falcon) handler det om at projektet er gennemarbejdet og at det derfor bliver en succes og ikke fiasko. Vi vil helst ikke arbejde for hurtigt, men derimod gøre det til en langsommelig proces hvor alle brikkerne kan falde på plads.”

Den fysiske placering

En anden interessant ting ved fusionen ville selvfølgelig være holdets fysiske placering og adresse. Her er man interesseret i at holdet skal høre hjemme på Frederiksberg idet SISU som bekendt ikke har kapacitet til at kunne klare TV-kampe hvilket også forklare de manglende TV-transmissioner fra SISU’s kampe på hjemmebane. Derudover er der også en anden ting der tiltaler til en flytning, nemlig de manglende tilskuere. SISU er ikke den største tilskuermagnet, hvorimod Falcon har haft succes i at trække folk i hallen både i Basketligaen, men også i 1. division.

Om man derimod skulle spille under SISU eller Falcons licens er dog endnu ikke på plads endnu. Hovedfokus hos de to hold i første omgang udelukkende at danne et godt grundlag til en fusion og finde den bedste mulige bestyrelse, samt skaffe de likvide midler til at gøre projektet muligt.

”Vi ved ikke om vi kommer til at spille på SISU eller Falcons licens. Vores målsætning er først og fremmest at lave en god og solid handlingsplan, der kan sikre os en positiv fremgang, i stedet for nedgang allerede efter første sæson.”

En, eller flere fusioner?

Rygterne fortalte at der muligvis var andre klubber med i planen om en stor Københavnsk basketball klub, men dette afviser Thea Nørgaard overfor Fullcourt og fortæller at det kun er Falcon og SISU der er indblandet i dette projekt.

Annonce. Scroll for at læse videre.

”Fusionen omfatter kun Falcon og SISU. Damerne er desuden ikke en del af det.”

Afslutter Thea Nørgaard med at fortælle til Fullcourt.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.

Basketligaen

BMS Herlev kæmpede sig fredag aften til sejr i Nørrebrohallen, hvor BC Copenhagen blev besejret med 84-92.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Basketligaen

Nathan Scott forlader BC Copenhagen efter fem kampe. Det har klubben meldt ud.