fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Ugen der gik: Uge 38

Basketligaen

Ligaen i gang igen

Den lange sommerpause er nu ovre og nu kan vi endelig nyde det bedste fra den danske Basketliga. SISU, Bakken, BC Aarhus og Svendborg har alle taget deres første sejre og topper naturligvis derfor ligaen. Værløse og Randers er de eneste hold som endnu ikke taget hul på sæsonen.

Premieresejr i Kaninhulen

Svendborg Rabbits 97-87 Horsens IC (17-26, 30-18, 23-25, 27-18)

Efter Horsens IC denne sommer fuldstændig har ændret deres trup til denne sæson var det meget svært at sige hvor man havde dem. På den anden side har Svendborg skiftet ud på enkelte pladser og hentet spillere op fra egen avl.

HIC lagde stærkt ud og viste hvad deres nye offensiv kunne, mens Rabbits var en smule ude af takt og især forsvaret måtte se sig selv blive overhalet af det nye hurtige HIC. Dette ændrede sig hurtigt da Rabbits fandt hinanden i 2. quarter, spillet i begge ender blev simpelthen sat i et helt andet gear. HIC blev holdt på de 26 point gennem ca. halvdelen af andet quarter, før Morten Christensen med en treer kunne bryde en del af Rabbits’ dominans. Solidt Niels Degn og Claus Magaard og de unge kaniner, Gertz og Haddad, gjorde man kunne hvile Adama Darboe til senere i kampen. Hos HIC var især Skyler Bowlin skarp og viser han kan blive en stor åbenbaring for holdet. Rabbits går til pause med en tre points føring: 47-44

I starten af 3. quarter viste Darko Jukic fremragende spil og stod for 10 af Horsens 25 point i 3. quarter. Ved hans side viste Keane Thomann flot spil fra lowpost. Kampen bliver dog tæt, da også Darboe og de to nye amerikanere, Washington og Rutherford, steppede op og holdt fast i en snæver 1 point føring før 4. quarter, 70-69.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Rabbits måtte se sig selv falde tilbage, da HIC starter 4. quarter med et lille 5 point run. Det holdt ikke, for det samme gear som Rabbits fandt i 2. quarter tog de i brug igen. Bag en knivskarp Darboe trak de stille og roligt fra. Med energi fra et Rutherfords kraftfulde dunk holdt Rabbits HIC bag sig. På trods af et premierenederlag viste HIC at de kan blive et umanerligt giftigt hold som topholdende kan sætte et lille nervøst kryds ud for i deres kalender.

Kampens spiller Svendborg Rabbits: Adama Darboe, 30 pts, 4 ast, 2 stl, 100 % ft
Kampens spiller Horsens IC: Keane Thomann, 24 pts, 12 reb, 2 blk

VIDEO: Interview med Greg Washington


Debutant sejr i Aarhus

BC Aarhus 97-90 Aalborg Vikings (21-15, 22-21, 25-26, 18-24, OT 11-4)

BC Aarhus er teknisk set ikke debutant i ligaen, i stedet er holdet en relancering af Aabyhøjs eliteafdeling. Under det nye navn kunne de tage mod Aalborg Vikings på deres ligeledes nye hjemmebane i NRGI Park Stadionhal.

Annonce. Scroll for at læse videre.

BC Aarhus startede godt og satte sig hurtigt på kampen. Dog var det nærmere Vikings som ikke havde fundet fodfæste fra start. Hristo Petkov viste styrke under kurven for Aarhus, og var for stærk for den nye mand hos Aalborg, Ryan Willen. Samtidig med at Arnar Jonson styrede kampen med sit gode overblik. BCAA var derfor foran 21-15 efter første quarter.

Vikings kom endelig i gang ved starten af 2. quarters start. Men BCAA ville stadig være med. Især under kurven viste de rigtig godt spil i begge ender. Dog viste Ryan Willen at han bare skulle ryste rusten af sig, da han begyndte at blive varm udefra. På trods af det kunne BCAA gå til pause foran med 43-36.

Fra starten af 3. quarter fortsatte Aalborg med trække Aarhus’ forspring ind. Bag den nye mand Robert Delaney kunne Aalborg hente et enkelt point ind, men samtidig få momentum med sig ind i 4. quarter. Vikings drev kampen frem og havde med 1 minut tilbage sig foran efter en trepointsscoring af Kevin McShane. Herfra gik kampen amok. Med 10 sekunder tilbage scorer Randy Dezouvre og bliver fejlet. Han scorer på sit ekstra straffe, 86-86 og overtid skulle tages i brug. Her var BC Aarhus dog stærkest, på trods af de havde mistet tre spillere med 5 fejl, deri blandt Hristo Petkov.

Kampens spiller BC Aarhus: Hristo Petkov, 22 pts, 11 reb, 5 pf
Kampens spiller Aalborg Vikings: Ryan Willen, 32 pts, 10 reb, 4 ast


Bjørnebandens lille kup

Bakken Bears 90-74 Hørsholm 79’ers (21-28, 23-14, 21-14, 25-18)

Annonce. Scroll for at læse videre.

Bakken Bears virkede slet ikke til at være klar over at sæsonen var startet. Et forsvar som sejlede gjorde at Hørsholm nemt kunne tage teten fra kampens start. 79’ers kunne starte kampens første syv minutter ud med en 23-11 føring. Bakken kunne dog lukke 1. quarter med 10-5. Deres momentum kunne de dog ikke føre med ind i 2. quarter. Hørsholms Casper Hesseldal brændte varm med 12 af Hørsholms 14 point. Bjørnen vågnede og i gang satte deres stærke forsvar og gik på et 14-2 run til at lukke halvlegen ud med kun at være to points bagud, 44-42.

I 3. quarter knækkede Bakken endelig Hørsholm. De holdt ved indtil 54-51 hvorfra mestrene kunne sætte en streg under hvorfor de bare er bedre end de fleste. Ved slutningen af 3. quarter kunne Bakken se sig selv foran 65-56. Derfra var der ingen vej tilbage, de kunne cruise til en stille og rolig 90-74 sejr.

Kampens spiller Bakken Bears: Nicolai Iversen, 19 pts, 4 reb, 2 ast
Kampens spiller Hørsholm 79’ers: Casper Hesseldal, 26 pts, 12 reb, 2 stl

Ugens største overraskelse

SISU 82-61 Team FOG Næstved (26-10, 27-18, 13-14, 16-19)

Medaljekandidaterne fra Næstved var simpelthen ikke gode nok mod SISU som viste stærk vilje i kampen som lukkede weekenden ud. I alle spillets henseender dominerede SISU kampen. I 1. quarter åbnede SISU med en jævn præstation hele vejen rundt. Mickey Dennis ledte holdet frem med sine 8 points. Eneste modsvar fra FOG Næstved var deres nye guard Caleb Walker. Kampen fortsatte i samme rille i 2. quarter, og SISU kunne lukke første halvleg med et solidt 25 points forspring.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I anden halvleg blev kampen mere jævnbyrdig, men det var mere som et resultat af tempoet blev sat ned af SISU. 3. og 4. quarter var et eksempel på et hold som bare skulle køre kampen hjem. Det var en kamp hvor det næsten kun var Caleb Walker der var kommet for at spille. Næstved er denne sæsons håb til at bryde den ellers faste Bakken Bears-Svendborg Rabbits finalekonstellation, men sæsonen er jo kun lige begyndt og jeg er sikker på Geof Kotila nok skal sørge for at holdet kommer igen.

Kampens spiller SISU: Mickey Dennis, 26 pts, 7 reb, 7 ast
Kampens spiller Team FOG Næstved: Caleb Walker, 22 pts, 7 reb, 2 ast

SISU head coach Almir Zeco om sejren

 

Næste uges TV

Se Falcon-BK Amager (1.div) på kanal Sport onsdag d. 26. sep. Kl. 19
Se Team FOG Næstved-Hørsholm 79’ers på DK4 torsdag d. 27. sep. kl. 19

 

Annonce. Scroll for at læse videre.

NBA

Barclays Center åbnet

Brooklyn Nets’ nye arena blev i fredags åbnet ved et pressemøde. Arenaen har 18.000 pladser og er state-of-the-art. Arenaen vil blive indviet med en koncert fra Nets medejer Jay-Z. Arenaen til en milliard dollars, skal have sin første hjemmekamp den 1. november mod rivalerne fra den anden side af byen New York Knicks.

The Verge om Barclays Center

Curry 100% igen

Stephen Curry er endelig klar igen. Han har fået grønt lys til at påbegynde træningen til den nye sæson. Sidste sæson mistede han 40 kampe pga. en skadet ankel, en skade som også har plaget ham sæsonen før. Dette er godt tegn for Golden State Warriors som gerne skulle komme ud af middelmådighedens skygge.

Channing Frye ude

Channing Frye har fået konstateret et forstørret hjerte og må derfor sidde ude formentlig hele sæsonen. Hjertefejlen blev opdaget under et rutinetjek hos hans hold Phoenix Suns. Fejlen gør at han ikke kan pumpe effektivt nok rundt i hele kroppen.

NBA Previews

Sacremento Kings Preview

Interview med Hornets’ Eric Gordon

Annonce. Scroll for at læse videre.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

NBA

De to skarpskytter fra Golden State Warriors fik endelig tur i den mod Houston Rockets, hvor de sikrede sig en vigtig sejr.

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.

Basketligaen

BMS Herlev kæmpede sig fredag aften til sejr i Nørrebrohallen, hvor BC Copenhagen blev besejret med 84-92.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.