fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Hørsholm har stammen på plads

Hørsholm er ved at have hele truppen på plads for den kommende sæson, og det forventes at nordsjællændernes næste præsentation bliver Frederik Hougaard Nielsen der vender tilbage til Sjælland. Fullcourt erfarer desuden at Bojan Marinkovic ikke kommer til at spille basketball i denne sæson, hvilket er et stort tab for klubben.

Pressemeddelelse: Basketballklubben Hørsholm 79ers kan nu præsenterer mange gengangere på holdet fra sidste sæson og flere af klubbens ungdomslandsholdsspillere er klar i kulissen. Dermed er stammen på denne sæsons ligahold ved at være på plads.

Atila Kovac (28 år og fra Ungarn): Var holdets topscorer i sidste sæson med 14,5 point pr. kamp. Han spillede næste 30 min pr. kamp, og havde holdets bedste scoringsprocenter på 2 pts (56,5%) og 3 pts (43,7%). Han tog 4,3 rebounds pr. kamp.

Rasmus Stolbjerg (18 år): Er fra klubbens egen ungdomsafdeling, og fik sit gennembrud i Basketligaen i sidste sæson. Her leverede han 6,0 point pr. kamp, 2,0 rebounds og 80,4% på straffekast. Denne sommer spillede Rasmus også på Danmarks U18 landshold.

Casper Hesseldal (27 år): Havde holdets bedste effektivitet på 14,6, hvoraf han lavede 13,0 point pr. kamp og 5,7 rebounds. Casper viste især sin styrke under kurven, med både rebounds og scoringer.

Anders Schou (19 år): Spillede sidste år som én af 3 på guard pladsen, hvor han gjorde en rigtig god figur med næsten 22 minutter pr. kamp og 2,3 assists.

Zarko Jukic (20 år): Er mest kendt for sine spektakulære dunks og fantastiske blocks. Han var holdets top-rebounder (6,0) og uddelte 1,3 blocks pr. kamp, spillede 24 min og scorede 7,3 point.

Blandt klubbens egne ungdomsspillere og U-landsholdsspillere, begynder følgende at bejle til pladser på ligaholdet: Kristoffer Arvedsen (18 år) som sammen med Rasmus Stolbjerg spillede på U-18 landsholdet, som desuden blev coachet af 79ers Head Coach Bogdan Karaicic samt ikke mindre end 5 stk. ny-udkårne B-EM mestre (de første EM-mestre nogensinde i Danmark) som var Sikander Tajik Nielsen, Mads Bonde, Sebastian Dalsgaard og Filip Rajovic. Den 5. EM-vinder Rasmus Due skal i denne sæson på efterskole, så Hørsholm 79ers må vente en sæson, for at få glæde af ham.

Dette giver en god tro på, at spillerne til fremtidens ligahold i Hørsholm fortsat vil komme fra egen avl.

Ny på ligaholdet i denne sæson er Daniel Mortensen (18 år), som er skiftet fra Glostrup. Daniel spillede sidste sommer på U-18 landsholdet. Han var en af de vigtigste spillere i 1. div sidste sæson, og nu skal han prøve kræfter med Basketligaen, hvor han med sine 203 cm kan spille både pos. 3 som 4.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...