fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

Basketligaen – De møder hinanden i slutspillet

Det er længe siden den bedste danske basketball række har set en så tæt afslutning af den regulære sæson, hvor den sidste kamp kunne afgøre manges skæbner. Her til aften er alle brikkerne faldet på plads.

Slutspillet - James Hjertholm

Samtlige 10 hold i Basketligaen var denne torsdag aften i kamp, og endeligt er der blevet dannet et billede af hvem der møder hinanden i slutspillet, rettere sagt kvartfinalen.

Den sidste Basketliga kamp i grundspillet er dog endnu ikke spillet idet Bakken Bears og Svendborg Rabbits lukker og slukker for grundspillet denne søndag. De 8 kvartfinalekandidater og matchups er dog allerede på plads.

De skal møde hinanden

Det er for længst kendt at de forsvarende mestre endnu engang ender på første pladsen i ligaen. Dette betyder at de møder Vikingerne fra Aalborg, som efter aftenens nederlag slutter af på en ottende plads på tabellen. Et spændende matchup idet vikingerne har drillet mange af de store hold i denne sæson.

Nummer to bliver Svendborg Rabbits, der efter aftenens sejr over Falcon på udebane, overhaler Randers Cimbria, som tabte til Bakken Bears her til aften. Pokalmestrerne fra Svendborg møder Hørsholm 79ers der efter sejren over Værløse her til aften, konsoliderede deres 7. plads på tabellen.

Deltag i debatten: Rasmus Winkel taler ud om lørdagens episode i Randers

Randers Cimbria bliver treer på tabellen, og dette betyder at de får fornøjelsen af københavnerne SISU. SISU vandt her til aften over Aalborg Vikings. Dette opgør bliver utrolig spændende idet københaverne har formået at presse kronjyderne i samtlige af deres tre opgør, og formået at vinde deres ene hjemmekamp.

Den sidste kvartfinalekamp kommer til at stå imellem Horsens IC og Team FOG Næstved, der havde fornøjelsen af at møde hinanden her til aften i en ”generalprøve”. Her vandt Sydsjællænderne overbevisende med 19 point. Næstved har vundet 2 af deres 3 møder med Horsens i denne sæson.

Kvartfinalerne anno 2014:

1. Bakken Bears
2. Svendborg Rabbits
3. Randers Cimbria
4. Horsens IC
5. Team FOG Næstved
6. SISU
7. Hørsholm 79ers
8. Aalborg Vikings

Bakken Bears – Aalborg Vikings
Svendborg Rabbits – Hørsholm 79ers
Randers Cimbria – SISU
Horsens IC – Team FOG Næstved

Kvartfinaler spilles bedst af 5 kampe og starter allerede i næste uge den 20 marts kl. 19:15, og fortsætter den 24., 27., 31. marts og 3. april.

Bakken Bears, Svendborg Rabbits, Randers Cimbria og Horsens IC har desuden hjemmebanefordel idet de fire mandskaber sluttede af på 1-4 pladsen i grundspillet.

Nedrykningskampen

Allerede før aftenens kampe var det kendt hvilke to hold, der kommer til at skulle kæmpe om at beholde en plads i Basketligaen. Nedrykningsspillets to hold bliver nemlig Falcon og Værløse, som kommer til at kæmpe om hvem der får fornøjelsen at at blive i ligaen i endnu en sæson.

Falcon – Værløse BBK

Nedrykningskampen spilles ligeledes bedst ud af 5 kampe med start den 18. marts kl. 19.15.

(Foto: James Hjertholm)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre, efter de i årets pokalfinale udspillede Randers Cimbria med 82-61. Bakken Bears gjorde det onde ved rivalerne fra Randers og...

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.