fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Spændende modstandere i bowlen til danske basketherrer onsdag

Foto: FIBA.com

Onsdag kl. 16:30 er der i Berlin en kugle i en bowle med de danske basketherrers landenavn på. Danmark er, sammen med 11 andre nationer, med i lodtrækningen frem mod de puljekampe, der i august skal afgøre hvilke otte lande, der skal spille med i VM 2023-kvalifikationen, og hvilke fire, der allerede fra i år skal begynde at koncentrere sig om EM 2025.

I basketball er EM og VM kvalifikationsturneringerne vævet sammen, og holdene omrangeres løbende på forskellige niveauer. Hvert andet år går de bedste nationer i Europa således i gang med en direkte kvalifikation til enten EM eller VM, mens de øvrige går i gang med kvalifikationen til kvalifikationsturneringen to år senere. Kvalificerer man sig til en slutrunde, er man automatisk med i den direkte kvalifikation til næste slutrunde.

Danmark kvalificerede sig lige netop ikke til EM-slutrunden og skal derfor ud i kvalifikationskampe i august for at komme med VM-kvalifikationsturneringen, der starter til november. Det samme gælder for syv øvrige hold fra den nyligt overståede EM-kvalifikation. De otte hold er i bowlen, sammen med fire lande, der over de seneste to år har spillet sig op gennem den lavere kvalifikationsturnering til playoffturneringen i august.

Der vil være tre hold i hver pulje og to af dem går videre til VM-kvalifikationen, mens det sidste i stedet skal spille pre-kvalifikation til næste EM-kvalifikationsturneringe, der starter i 2023, frem mod EM 2025.

Danmark spillede sig fra 2017 hele vejen fra nederste seedningslag til den afgørende EM-kvalifikationskamp kamp i februar i år mod Litauens 11-dobbelte EM- VM og OL-medaljevindere, der blev tabt med et enkelt point. Danskerne vil derfor gøre alt for at ende i VM-kvalifikationen, mod de spændende modstandere, i stedet for at starte helt forfra.

Der er tre nordiske lande i puljen onsdag, hvor også Sverige og Island er med. Begge vil være attraktive modstandere for Danmark, især hvis der er åbnet op for publikum i august, selv om det vil være en svær pulje.

Danmark er i andet seedningslag, når kuglerne ruller, sammen med Rumænien, Østrig og Schweiz. I øverste lag findes Sverige, Montenegro, Nordmakedonien og Letland, mens det laveste indeholder Hviderusland, Island, Portugal og Slovakiet.

Også Hviderusland er en mulig modstander og det er et hold, Danmark kender godt. I kvalifikationsrunderne i både 2018 og 2019 trak Danmark nemlig den østeuropæiske nation.

Det stærkeste hold i lodtrækningen er Letland, der til sidste EM i 2017 var kvartfinalister, hvor de tabte snævert til de senere europamestre fra Slovenien.

Citater:

Jens Døssing, Sportschef, Danmarks Basketball Forbund

– Det kunne være sjovt med en rent nordisk pulje, som ville være ren dynamit. Vi slog Sverige i den seneste kvalifikationsturnering, men det var den første sejr over naboerne i 50 år, og Island kvalificerede sig til de seneste to EM-slutrunder. Udover det, vil alle puljer bare blive knaldhårde, for der er klassemodstandere i alle seedningslag.

Hjemmeside for turneringen: http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2023/pre-qualifiers/europe

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Landshold

I fredagens opgør mod Georgien lod Allan Foss flere af de unge talenter få chancen. Heriblandt Tobias Jensen som Fullcourt fangede efter kampen.