fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

FIBA

Nyt partnerskab skal udvikle Champions League

Et nyt partnerskab med en amerikansk investorvirksomhed skal være med til at skabe røre i det internationale basketball-landskab og udvikle den nu tredje største internationale turnering

Tidligere idag annoncerede FIBA, at de havde indgået en ny partnerskabsaftale med det amerikanske investeringsfirma GCBH LP, med henblik på at udvikle Champions League turneringen.

Navnet siger næppe os danske fans ret meget. Ikke desto mindre, så har de to spydspidser for firmaet, Brian Bailey og Kevin Tsujihara, begge stor erfaring inden for både investering, og ikke mindst, sportslig investering.

De har en række investorer i ryggen, som alle holder positioner højt i den sportslige verden, hvor det forlyder fra uofficielle kilder, at flere af dem har været involveret i NBA-franchises.

Foruden udviklingen af Champions League, så ønsker FIBA og deres nye partnere ligeledes at udvide og udvikle en række andre internationale turnerings-strukturer.

Træt af at leve i storebrors skygge

De konkrete planer foreligger ikke endnu, men det giver selv sagt et øget incitament for klubberne i Europa at dette partnerskab indgås.

Champions League har i høj grad lidt i skyggen af EuroCup og EuroLeague som begge har haft en betydelig eksponeringsmæssig og økonomisk fordel over de to mindre FIBA-turneringer. FIBAs modsvar til disse kom da de i ’16/’17 sæsonen oprettede Champions League i håb om at tiltrække en række klubber baseret på deres mere åbne struktur – men interessen udeblev i høj grad.

Vinderne af de landslige ligaer – med et vidst niveau, foretrak stadig den betydeligt større eksponering og den monitære gevinst, samt muligheden for at tørne ud mod Europas absolut bedste hold i EuroLeague.

Med dette partnerskab må det antages at FIBA håber på at tiltrække nogle af de større klubber, og de vil uden tvivl kigge en ekstra gang, inden de næste gang “takker nej” til deltagelsen i Champions League.

Udvidelse af nye turneringer

Udover at udvikle den eksisterende Champions League-turnering yderligere med kompetencerne fra de nye investorer, så søger FIBA samtidig at udvide med nye turneringer.

FIBA har således løftet sløret for, at de muligvis ønsker at udvide deres sortiment af internationale turneringer, her er der formodentlig tale om mindre pokalturneringer eller lignende.

Mere spændende var det dog, da det blev offentliggjort at man ønskede at videreudvikle den Interkontinentale pokalturnering populært kendt som Klub VM.

Før turneringen blev lukket ned efter 1996 sæsonen, og i årene efter den åbnede igen i 2013, var turneringen i høj grad præget af de bedste hold i Europa. Man hæmmede dog sig selv ved at udelukke EuroLeague-klubberne tilbage i ’16 og ’17 grundet konflikten med EuroLeague. Men som vi skrev i September, så nærmer de to parter sig langsomt, og begge har et ønske om at forenes for at styrke basketball internationalt.

Efterfølgende forsøgte FIBA dog at få opvejet dette ved i 2019 at inkludere G-League klubber fra USA, og nu, fokuseres der på yderligere udvikling og kommercialisering af denne turnering, hvilket ligeledes er en gevinst for europæiske basket.

Tidligere Europa- og basketligaskribent fra Næstved, der nu slår sine folder som psykologistuderende og livestream producer for Fanseat i Århus!

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Georgiens landstræner Aleksandar Dzikic var tydeligt frustreret, da han efter nederlaget til Danmark skulle besvare spørgsmål fra den fremmødte presse.

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.