fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Nederlag i overtid: Storsprudlende Noam Yaacov ikke nok til EM-guld

Dansk-israelske Noam Yaacov leverede en stor præstation, da Israel søndag mødte Frankrig i årets EM-finale for U20-herrer. Desværre for den velspillende Yaacov sejrede Les Bleus med cifrene 89-79.

Foto: fiba.basketball

Dansk-israelske Noam Yaacov var rystende god, da Yaacovs Israel søndag aften mødte Frankrig i U20 A EM-finalen.

Den tidligere Virum, Hørsholm og BMS Herlev-spiller, der voksede op i Danmark, tog holdet på ryggen og leverede en præstation, der vil stå stærkt printet i hukommelsen hos alle, der var vidne til franskmændenes EM-triumf.

Efter fire perioder, der bølgede frem og tilbage, skulle de to mandskaber ud i fem minutters overtid, og her gik gassen ud af ballonen for de israelske spillere, der tabte overtiden med 17-7. Derfor kunne Les Bleus løfte armene i vejret og juble over en sejr på 89-79.

Noam Yaacov var her, der og alle vegne og leverede 31 point, tre rebounds og fem assists. Israels anden stjerne, Daniel Wolf, der spiller college-basket for Yale Bulldogs, imponerede tilsvarende med 17 point og 16 rebounds til følge. Yaacovs 31 point gjorde ham til finalens topscorer.

Artiklen fortsætter under tweetet

Det blev altså ikke til EM-guld for Yaacov og holdkammeraterne, men de israelske U20-herrer kan i den grad være stolte af sig selv og deres EM-sølvmedalje. Det var nemlig ikke mange, der havde spået, at Israel ville gå hele vejen.

Da de i 1/16-finalen besejrede turneringsfavoritterne – og de forsvarende EM-mestre – fra Spanien, blev det kaldt turneringens sensation, og da de senere gik hen og spillede sig i EM-finalen var overskriften fra Det Internationale Basketballforbund (FIBA) “Israel continue fairytale run

Yaacov på turneringens hold

Med Noam Yaacovs dominerende præstation i EM-finalen inkluderet snittede dansk-israeleren 16,1 point, 4,4 rebounds, 7,6 assists og et enkelt steal i løbet af EM-slutrunden. Yaacov var således den 8. mest scorende til turneringen og den førende spiller i assists per kamp.

Derfor kom Noam Yaacov fuldt fortjent på turneringens All Star-hold.

Dansk-israelerens præstationer til den netop overståede EM-slutrunde har uden tvivl gjort Yaacov til et varmt navn på rygtebørsen, men Yaacov har allerede fremtiden på plads hos det franske Euroleague-hold LDLC ASVEL Villeurbanne. Dog skal der nok være adskillige klubber, der lurer i kulissen. Læs mere om Yaacovs kommende sæson hos ASVEL her.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

EuroLeague

Fredag aften er der EuroLeague-basketball med dobbelt op på spillere, der er vokset op i dansk basketball. Gabriel Iffe Lundberg skal møde den dansk-israelske...

Internationalt

Den forsvarende MVP i NBA, Joel Embiid, har valgt at spille for det amerikanske landshold frem for Cameroun og Frankrig, og han skal derfor...

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

I kølvandet på Tysklands VM-triumf har det internationale basketballforbund, FIBA, offentliggjort turneringens All Star-hold, der består af fem spillere fra fem forskellige lande.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA World Cup

Der var drama for alle pengene, da Canada søndag løb med bronzemedaljerne efter en vanvittig kamp mod USA, der først blev afgjort i overtid....

FIBA World Cup

USA måtte se sig slået af Tyskland i semifinalen, og ifølge den amerikanske cheftræner, Steve Kerr, er det et udtryk for en basketballverden, der...