fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Nederlag i overtid: Storsprudlende Noam Yaacov ikke nok til EM-guld

Dansk-israelske Noam Yaacov leverede en stor præstation, da Israel søndag mødte Frankrig i årets EM-finale for U20-herrer. Desværre for den velspillende Yaacov sejrede Les Bleus med cifrene 89-79.

Foto: fiba.basketball

Dansk-israelske Noam Yaacov var rystende god, da Yaacovs Israel søndag aften mødte Frankrig i U20 A EM-finalen.

Den tidligere Virum, Hørsholm og BMS Herlev-spiller, der voksede op i Danmark, tog holdet på ryggen og leverede en præstation, der vil stå stærkt printet i hukommelsen hos alle, der var vidne til franskmændenes EM-triumf.

Efter fire perioder, der bølgede frem og tilbage, skulle de to mandskaber ud i fem minutters overtid, og her gik gassen ud af ballonen for de israelske spillere, der tabte overtiden med 17-7. Derfor kunne Les Bleus løfte armene i vejret og juble over en sejr på 89-79.

Noam Yaacov var her, der og alle vegne og leverede 31 point, tre rebounds og fem assists. Israels anden stjerne, Daniel Wolf, der spiller college-basket for Yale Bulldogs, imponerede tilsvarende med 17 point og 16 rebounds til følge. Yaacovs 31 point gjorde ham til finalens topscorer.

Artiklen fortsætter under tweetet

Det blev altså ikke til EM-guld for Yaacov og holdkammeraterne, men de israelske U20-herrer kan i den grad være stolte af sig selv og deres EM-sølvmedalje. Det var nemlig ikke mange, der havde spået, at Israel ville gå hele vejen.

Da de i 1/16-finalen besejrede turneringsfavoritterne – og de forsvarende EM-mestre – fra Spanien, blev det kaldt turneringens sensation, og da de senere gik hen og spillede sig i EM-finalen var overskriften fra Det Internationale Basketballforbund (FIBA) “Israel continue fairytale run

Yaacov på turneringens hold

Med Noam Yaacovs dominerende præstation i EM-finalen inkluderet snittede dansk-israeleren 16,1 point, 4,4 rebounds, 7,6 assists og et enkelt steal i løbet af EM-slutrunden. Yaacov var således den 8. mest scorende til turneringen og den førende spiller i assists per kamp.

Derfor kom Noam Yaacov fuldt fortjent på turneringens All Star-hold.

Dansk-israelerens præstationer til den netop overståede EM-slutrunde har uden tvivl gjort Yaacov til et varmt navn på rygtebørsen, men Yaacov har allerede fremtiden på plads hos det franske Euroleague-hold LDLC ASVEL Villeurbanne. Dog skal der nok være adskillige klubber, der lurer i kulissen. Læs mere om Yaacovs kommende sæson hos ASVEL her.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

ASVEL

Det dansk-israelske stortalent Noam Yaacov er efter en række flotte præstationer i den bedste franske række i marts blevet kåret som månedens unge spiller.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...