fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Letland faldt, Frankrig møder Spanien i EM-semifinalen

Frankrig slår Letland i kvartfinalen med 84-70 og sikrer sig dermed en billet til EM-semifinalen for tredje slutrunde i træk, hvor de skal møde Spanien. Letland skal i mellemtiden spille placeringskamp mod Grækenland, om at få en billet til OL-kvalifikationsturneringen til næste år.

Letland havde som beskrevet i vores optakt ikke en dyb nok trup til at lege med Frankrig. Men de gav i den grad værterne problemer i en stor del af kampen.

Mange havde desuden forventet at Frankrig fra kamp til kamp ville spille bedre. Men det har dog ikke helt været tilfældet. Det svingende niveau fortsatte nemlig i dag, og spørgsmålet er om det kan holde i semifinalen mod Spanien. For på trods af den sikre sejr, så var det først i den sidste del af kampen at sejren blev sikret.

Læs også: Kalinic, Raduljica og Erceg til kaffe og kage hos taxachauffør

Det værste ved det hele er, at Frankrig rent faktisk ikke endnu har mødt et landshold fra den øverste hylde ved EM-slutrunden, der har kunnet give seriøst modstand i alle 40 minutter. Og det er lidt bekymrende. De var nemlig kun nuancer bedre end Letland i dagens kvartfinale.

Uanset hvad, står der dog en semifinale på menuen mod Spanien. Franskmændene slog Spanien sidste år i kvartfinalen ved EM, og i semifinalen ved EM i 2013. Sidste gang Spanien vandt over Frankrig er helt tilbage i 2011, i EM-finalen. Det bliver derfor spændene at se om Frankrig kan gentage de sidste to slutrunders resultater.

Artiklen fortsætter under billedet

Frankrig videre til semifinalen på egen hjemmebane i Lille - Foto: FIBA - Ciamillo Castoria - Metlas

Frankrig videre til semifinalen på egen hjemmebane i Lille – Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Metlas

Første halvleg bød ikke på kønt basketball

Bolde der fløj rundt på banen, turnovers, dårlige afleveringer, og missede skud er det man kan fortælle om første halvleg i kampen mellem Frankrig og Letland.

Frankrig havde næppe forestillet sig en sådan start, som de fik i første periode. Letland vinder nemlig 21-25 på trods af de allerede efter ti minutter har 5 turnovers. Men det var nu også franskmændenes egen skyld at det ikke kørte for dem.

Forsvar var der nemlig ikke meget af i første periode hos værterne, som egentligt er det bedste defensive hold ved EM-slutrunden. Letland anført af Bertans og Janicenoks gjorde nemlig hvad de havde lyst til, og scorede på 11 ud af deres 14 skud fra gulvet (78,6%). Imens ramte franskmændene kun 50%, da letternes zone-forsvar gav dem store problemer.

Læs også: Spanien i semifinalen efter nervepirrende drama mod Grækenland

I anden periode bliver skudene ikke mere præcise for franskmændene hvor blandt andet Fournier står for to air balls fra tre-pointslinien. Og skudene fra distancen ville bare ikke i. Efter første halvleg har Frankrig kun ramt 1 ud af 7 skud fra tre-pointslinien (14.3%). De tre point stod Tony Parker for, som i øvrigt sendte arenaen i ekstase. Letterne var dog ikke meget bedre fra tre-pointslinien med deres blot 2 ud af 6 skud (28.6%).

De franske tilskuere forsøgte i hele første halvleg forgæves at bringe lidt liv i deres drenge. Det hjalp nemlig ikke meget, da Letland gang på gang lukkede munden på dem. Frankrig går dog til pause med en føring på 40-38.

Artiklen fortsætter under billedet

Letland forsvandt fra kampen i tredje periode, og tabte kampen - Foto: FIBA - Ciamillo Castoria - Metlas

Letland forsvandt fra kampen i tredje periode, og tabte kampen – Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Metlas

Letland forsvandt i tredje periode

Efter Frankrigs scoringskrise i første halvleg, fik Letland samme problem i tredje periode Letland missede nemlig hele 7 skudforsøg i træk.

Samtidigt skruede Frankrig bissen på, og med et 7-0 run kommer de hurtigt foran med 47-38. Letland var desuden nærmest ikke eksisterende i tredje periode, hvor de KUN scorer 7 point, imens fænomenale Tony Parker i samarbejde med Batum og Gobert legede med Letland, som var de statister. Frankrig vandt tredje periode med 16-7 og er foran med 11 point 56-45 inden de sidste ti minutter.

I fjerde periode gav Letland igen, men der var det altså forsent. Frankrig vinder perioden 28-25 og kampen 84-60, og dermed deres 7 kamp i træk ved EM.

Artiklen fortsætter under videoen

Alt i alt var det ikke ligefrem den kønneste kamp, med mange fejl, tabte bolde, og decideret ringe skudprocenter fra tre-pointslinien. Frankrig slutter af med 3/13 og 23.1%, imens Letland er lidt bedre med 6/21 og 28.6%.

Frankrigs topscorer blev Tony Parker med 18 point, Boris Diaw med 14 point, Rudy Gobert med 13 point, og Nando De Colo med 11 point. Tony Parker må dog indstille armen bedre til næste kamp i og med at han kun skød 29.4% fra gulvet!

Letlands topscorer blev Kristaps Janicenoks med 16 point, Janis Strelnieks med 14 point, og Dairis Bertans med 12 point.

Frankrig skal møde Spanien i semifinalen på torsdag med kampstart kl. 21:00. Letland møder samme dag Grækenland i placeringskampen om 5-8. pladsen.

Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Metlas

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Golden State Warriors

Draymond Green er blevet suspenderet i fem kampe af NBA, efter han tog kvælertag på Rudy Gobert i opgøret mod Minnesota Timberwolves tirsdag.

NBA

Der skulle ikke gå lang tid, før kampen mellem Golden State Warriors og Minnesota Timberwolves brød ud i kaos, hvor Draymond Green blev smidt...

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

Analyser

Anthony Edwards er en kommende superstjerne, og jeg tager gerne kampen op med, hvem end der er uenig. Den kække højdespringer kan snildt blive...

Internationalt

Den forsvarende MVP i NBA, Joel Embiid, har valgt at spille for det amerikanske landshold frem for Cameroun og Frankrig, og han skal derfor...

NBA

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at du kan tjene rigtig gode penge, hvis du er en af de bedste basketballspillere i verden. Her...

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

Onsdag blev de to sidste kvartfinaler til VM 2023 spillet, og her spillede Tyskland og Canada sig videre til semifinalerne.