fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Forsvar vinder mesterskaber, men Serbiens offensiv sikrede dem en semifinale

Tjekkiet truede med at de ville give Serbien samme behandling som med Kroatien der røg ud til tjekkerne i ottendedelsfinalen, og det gjorde de så sandeligt også, på trods af at de tabte.

Hvis Serbien troede de ville få sig en let kamp mod Tjekkiet i kvartfinalen blev de i den grad overbevist om at det ikke ville blive et sådan scenarie. På trods af at Serbien vinder kampen 89-75  og får deres 7. sejr i træk ved slutrunden, så var det en tæt kamp, indtil 2 minutter tilbage af kampen.

Læs også: Kalinic, Raduljica og Erceg til kaffe og kage hos taxachauffør

Serbien spillede for første gang med om en semifinale ved EM siden 2009, imens Tjekkiet var i en kvartfinale for første gang i landets historie som et selvstændigt land.

Serbien nåede i 2009 senere hen finalen og tabte 85-63 til Spanien. Men siden da er der sket meget i det serbiske landshold der bare er blevet bedre og bedre, hvilket sølvmedaljerne ved VM sidste år vidner om.

Artiklen fortsætter under billedet

Miroslav Raduljica fortsætter stimen af gode præstationer - Foto: FIBA - Ciamillo Castoria - Marchi

Miroslav Raduljica fortsætter stimen af gode præstationer – Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Marchi

Tæt kamp i 40 minutter

Serberne lagde skidt ud i både forsvar og angreb. Tjekkerne fik nemlig nemme point især, Blake Schilb, imens Serbien forgæves forsøgte fra distancen, og ender med at være 1/5 allerede i første periode. Da Serbien begyndte at gå inside, og kun efter de to point, samt begyndte at dække hårdere forsvar begyndte det hele dog at gå meget bedre. Fra 9-16 til Tjekkiet sluttede serberne af med at udligne til 21-21 efter første periode.

I anden periode kom Serbien meget hurtigt foran med 27-23 blandt andet ved hjælp af Zoran Erceg der meget hurtigt fik sat 11 point i kurven ved hjælp af Milos Teodosic, der havde 7 assist allerede i første halvleg. Men tjekkerne var altså ikke så nemme at ryste af sig, da de gang på gang nedbragte serbernes føring. Forsvaret var stadigvæk ikke justeret nok til at løbe fra tjekkerne, og holdene går til pause med en smal føring til Serbien på 45-42.

Læs også: Letland faldt, Frankrig møder spanien i EM-semifinalen

Efter pausen begynder Serbien så småt at skabe mere afstand til Tjekkiet med en 10-pointsføring, og det er især bænken der levere gode præstationer med 32 point, imens Tjekkiets bænk kun har scoret 12 point midt i tredje periode. Tjekkerne giver dog ikke op, og Serbiens føring er efter 30 minutters spil igen nede på blot 4 point med 67-63.

I fjerde og sidste periode hænger tjekkerne stadig ved på trods af en 8-1 serie til at starte perioden med. Men, da det gjaldt mest, kom Serbien igang i form af Nemanja Bjelica der med sine to tre-pointscoringe sørger for ikke at give Tjekkiet for store forhåbninger med, og som kort tid efter bliver efterfulgt af endnu en af Bogdan Bogdanovic. Serbien vinder perioden 22-12 og kampen 89-75.

Artiklen fortsætter under billedet

Jan Vesely, Satoransky og Schilb kunne ikke på egen hånd - Foto: FIBA - Ciamillo Castoria - Marchi

Jan Vesely, Satoransky og Schilb kunne ikke på egen hånd – Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Marchi

Angrebet sikrede en plads i semifinalen

Serbien hang i lang tid i en tynd tråd mod Tjekkiet, men da enden nærmede sig kunne tjekkerne ikke følge med længere, imens Serbien langsomt trak fra og kunne sikre sig sejren, og en plads i semifinalen.

Forsvar var der dog ikke meget af i kampen, og det var i den grad den offensive præstation der sikrede serberne en plads i semifinalen. Ligeledes var Tjekkernes manglende præstationer fra resten af holdet udover stjernerne Satoransky, Schilb og Vesely altafgørende i kampen.

De tre profiler er nemlig de eneste tre spillere med over 10 point for Tjekkiet, imens hele 5 spillere fra det serbiske landshold scorede over 10 point. Jan Vesely blev kampens topscorer med 23 point og tog samtidigt 10 rebounds. Satoransky sluttede af med 20 point, 4 rebounds og 4 assists, imens Blake Schilb fik 11 point 3 rebounds og 2 assists.

I den anden lejr blev Zoran Erceg der kom fra bænken Serbiens helt store spiller med sine 20 point, 3 rebounds og 2 assist, efterfulgt af Nemanja Bjelica med sine 14 point, 10 rebounds, og 2 assist, samt Milos Teodosic med 12 point og 14 assist. Miroslav Raduljica med sine 16 point, og Stefan Markovic med 11 point skal dog også have kredit for deres præstationer. Serberne må dog indstille sigtekornet noget bedre inden semifinalen i og med de kun skød 28% fra tre-pointslinien.

Artiklen fortsætter under videoen

Serbien møder i semifinalen på fredag, vinderen af kampen mellem Italien og Litauen som starter i aften kl. 21:00. I den anden semifinale mødes Frankrig og Spanien torsdag aften.

Tjekkiet skal derimod spille om 5-7. pladsen der giver en plads ved kvalifikationsturneringen til de Olympiske Lege i Rio til næste år.

Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Marchi

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark ydmygede torsdag aften Estland, der blev besejret med 81-53 i kvalifikationen til EM 2025.

FIBA

Arturs Zagars, Simone Fontecchio, Jonas Valanciunas, Nikola Milutinov og Franz Wagner udgør VM´s All Second-Team. Det har det internationale basketballforbund offentliggjort.

FIBA

Tyskland er verdensmestre for første gang efter en intens finale mod Serbien. Tyskland slog Serbien med 83-77.

FIBA

Serbien var en for stor mundfuld for Canada, der fredag blev besejret med 95-86. Dermed skal Serbien spille VM-finale på søndag.

FIBA

USA og Serbien spillede sig tirsdag videre til semifinalerne til VM 2023 med sejre mod henholdsvis Italien og Litauen.

FIBA World Cup

Serbien så ud til at stikke af fra Italien ved den første kamp i anden runde af VM 2023, men italienerne kom tilbage og...

FIBA World Cup

Få her et overblik over de otte kampe i FIBA World Cup onsdag.

FIBA

Anden runde i FIBA World Cup 2023 står for døren. Se hvilke hold, der fortsat er med i kampen om VM-titlen, lige her.