fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Får Spanien revanche eller fortsætter Frankrig serien?

Spanien er videre til semifinalen for 9. gang i træk ved en EM-slutrunde, imens Frankrig er med for tredje gang i træk.

Franskmændene slog Spanien sidste år i kvartfinalen ved EM, og i semifinalen ved EM i 2013. Sidste gang Spanien vandt over Frankrig er helt tilbage i 2011, i EM-finalen.

Det bliver derfor spændene at se om Frankrig kan gentage de sidste to slutrunders resultater.

Gasol skal bære Spanien igen hvis de vil vinde - Foto: FIBA - Ciamillo Castoria - Matthaios

Gasol skal bære Spanien igen hvis de vil vinde – Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Matthaios

To ustabile landshold

Alle har forventet at Frankrig ville finde sit niveau frem fra kamp til kamp, og på et eller andet tidspunkt begynde at spille bedre. Det er ikke sket, og selv mod Letland havde de kæmpe problemer med at blandt andet at bryde igennem letternes forsvar, og ikke mindst få gang i deres skud. Frankrig sluttede nemlig af med katastrofale 3/13 og 23.1% bag tre-pointslinien mod Letland, og en Tony Parker der kun skød 29.4%. Alligevel var han en af kampens bedste spillere.

Det store spørgsmål er nu om Frankrig kan holde et højt niveau i alle 40 minutter mod Spanien, i og med at mødet med spanierne bliver første gang det franske landshold møder et landshold fra den øverste hylde ved EM.

Spanierne har dog heller ikke været meget bedre end franskmændene. De har knebet sig videre i gennem hele turneringen, og senest mod Grækenland, hvor de vandt i de allersidste sekunder af kampen med en smal sejr på 73-71.

Læs også: Letland faldt, Frankrig møder Spanien i EM-semifinalen

De står nu for deres fjerde store prøve mod et ”stort” hold. De første to gange fejlede de mod både Italien og Serbien, men overlevede altså mod Grækenland.

Holdpræstation skal sikre sejren for Frankrig - Foto: FIBA - Ciamillo Castoria - Metlas

Holdpræstation skal sikre sejren for Frankrig – Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Metlas

Spanierne har levet af Pau Gasols succes ved EM. Den 35-årige center har godt og vel båret Spanien igennem samtlige kampe med støtte fra især Nikola Mirotic. Netop det kan Frankrig drage til nytte. For kan de lukke ned for Chicago Bulls-duoen, så bliver det højest sandsynligt dødsstødet for spanierne, som ikke har fået meget hjælp fra andre. Imens skal Frankrig satse på at løfte holdet sammen i flok.

De to lande har mødt hinanden 27 gange hvoraf Spanien har vundet 20 gange imens Frankrig kun 7. Spanien og Frankrig spillede for første gang mod hinanden tilbage i 1960. I 2009 begyndte Frankrigs era dog for alvor i Europæisk basket da de vandt EM.

Kampen mellem Spanien og Frankrig spilles i aften kl. 21:00. En kamp som iøvrigt vises live på TV3 Sport 2.

(Foto: FIBA – Ciamillo Castoria – Matthaios)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Grækenland gør comeback efter 16 år, og USA stiller stærkt op.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har været på rov i Spanien, hvor de har hentet 20-årige Bernard Edokpayi.

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...