fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Her er de 24 hold der skal dyste ved Eurobasket i 2015

Danmark formåede desværre ikke at kvalificere sig til næste års Eurobasket (EM) – Men 13 andre hold i kvalifikationsrunden derimod, formåede at snuppe den gyldne billet.

Kvalifikationsrunden sluttede onsdag aften i denne uge, hvor Bosnien&Herzegovina, Belgien, Israel, Letland, Georgien, Italien, Polen, Tjekkiet, Makedonien, Tyskland, Holland, Rusland, og sidst men ikke mindst Island kunne fejre at pladsen til EM var sikret.

Nævnværdige præstationer i dette sammenhæng er blandt andet Holland, der er tilbage i det gode selskab for første gang siden 1989, imens Island har formået at skabe historie ved at kvalificere sig for første gang nogensinde til en stor slutrunde, takket være blandt Craig Pedersen, og Arnar Gudjonsson der til dagligt figuerer i dansk basket, som henholdsvis cheftræner og assistenttræner for Svendborg Rabbits.

Værtsnation stadig ukendt

Hvor Eurobasket 2015 skal afholdes er dog endnu uvist i og med at FIBA for få måneder siden fratog Ukraine værtsskabet på bagrund af urolighederne i landet. En ny, eller nye værtslande vil snarest blive offentliggjort. Flere lande er nemlig i øjeblikket i spil til at afholde turneringen – Læs mere ved at klikke her.

Her er de 24 hold der skal dyste ved Eurobasket i 2015 i alfabetisk rækkefølge:

Belgien Frankrig Israel Rusland
Bosnien Makedonien Italien Serbien
Kroatien Georgien Letland Slovenien
Tjekkiet Tyskland Litauen Spanien
Estland Greece Holland Turkey
Finland Island Polen Ukraine

(Foto: FIBA Europe – BFB)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...