fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eurobasket

Her er de 24 hold der skal dyste ved Eurobasket i 2015

Danmark formåede desværre ikke at kvalificere sig til næste års Eurobasket (EM) – Men 13 andre hold i kvalifikationsrunden derimod, formåede at snuppe den gyldne billet.

Kvalifikationsrunden sluttede onsdag aften i denne uge, hvor Bosnien&Herzegovina, Belgien, Israel, Letland, Georgien, Italien, Polen, Tjekkiet, Makedonien, Tyskland, Holland, Rusland, og sidst men ikke mindst Island kunne fejre at pladsen til EM var sikret.

Nævnværdige præstationer i dette sammenhæng er blandt andet Holland, der er tilbage i det gode selskab for første gang siden 1989, imens Island har formået at skabe historie ved at kvalificere sig for første gang nogensinde til en stor slutrunde, takket være blandt Craig Pedersen, og Arnar Gudjonsson der til dagligt figuerer i dansk basket, som henholdsvis cheftræner og assistenttræner for Svendborg Rabbits.

Værtsnation stadig ukendt

Hvor Eurobasket 2015 skal afholdes er dog endnu uvist i og med at FIBA for få måneder siden fratog Ukraine værtsskabet på bagrund af urolighederne i landet. En ny, eller nye værtslande vil snarest blive offentliggjort. Flere lande er nemlig i øjeblikket i spil til at afholde turneringen – Læs mere ved at klikke her.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Her er de 24 hold der skal dyste ved Eurobasket i 2015 i alfabetisk rækkefølge:

Belgien Frankrig Israel Rusland
Bosnien Makedonien Italien Serbien
Kroatien Georgien Letland Slovenien
Tjekkiet Tyskland Litauen Spanien
Estland Greece Holland Turkey
Finland Island Polen Ukraine

(Foto: FIBA Europe – BFB)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmark måtte ganske overraskende se sig besejret, da de søndag besøgte det østrigske landshold i Wien.

Eurobasket

Danmark måtte torsdag tage til takke med et smalt nederlag, da Montenegro gæstede Gentoftehallen.

Eurobasket

Det blev heller ikke i dag, at Allan Foss vandt sin første kamp som dansk basketballlandstræner. Danmark taber 74-71 til Nordmakedonien efter overtid.

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

Eurobasket

Danmark mangler fortsat at smage sejrens sødme i anden runde af præ-kvalifikationen til Eurobasket, efter de torsdag aften måtte gå tomhændet fra opgøret mod...

Eurobasket

Landstræner Jesper Krone har sat sin trup, der skal møde Montenegro og Østrig i EM-kvalifikationen i næste måned.

Eurobasket

Søndag aften led Danmark et kæmpe nederlag til vores skandinaviske venner fra Norge. Kampen sluttede velfortjent 99-75 til Norge, som var længder bedre end...

Eurobasket

Norge har sin absolutte profil, Harald Frey, med, når de tørner sammen med det danske herrelandshold søndag aften. Se den fulde norske trup her.