Bakken Bears vinder dramatisk kvartfinale

Der var masser af drama, da Bakken Bears onsdag spillede den første kvartfinale mod rumænske Oradea. Bakken Bears vandt opgøret med 84-82.

Der var lagt op til et brag af en kamp, da Bakken Bears onsdag aften spillede deres første kvartfinale mod CSM CSU Oradea i FIBA Europe Cup.

De aarhusianske bjørne var ellers blevet slået ud af den europæiske turnering efter et knapt så succesrigt andet gruppespil, hvor Bahcesehir College og Avtodor Saratov løb med gruppens to kvartfinalebilletter.

I kølvandet på den russiske invasion i Ukraine besluttede det internationale basketballforbund, FIBA, at udelukke alle russiske hold fra alle turneringer. Det betød, at Avtodor Saratov gled ud af turneringen og måtte give deres kvartfinaleplads til Bakken Bears.

Bears fik kvartfinalepladsen, og Bjørnene viste onsdag, at de fortjener at være med i den sjove del af FIBA Europe Cup. Efter 40 spændende – og ikke mindst dramatiske – minutter i Vejlby-Risskov Hallen sejrede Bakken Bears med cifrene 84-82..

Første halvleg var en tæt affære, men det var alligevel gæsterne, der gik til pause i front, 37-44. De to hold fulgtes ad på mange parametre, men hjemmeholdet tillod Oradea at få alt, alt for mange offensive rebounds – hvilket udeholdet udnyttede til fulde.

Men i tredje periode kom der andre boller på suppen hos det danske mandskab, der udspillede deres rumænske modstander. Kampbilledet ændrede sig totalt i tredje periode, hvorfor Bakken gik ind til fjerde periode foran med 71-62. De forsvarende danske mestre havde momentum og vandt tredje periode med hele 34-18.

I løbet af fjerde periode kæmpede Oradea for at indhente Bakkens føring, og med blot 20 sekunder tilbage af kampen var Bakken bare foran med 84-82, men den danske mastodont formåede at modstå presset og hentede en flot sejr på 84-82. De har dermed et fint udgangspunkt inden returopgøret i Rumænien i næste uge.

Kampens topscorer var Marvelle Harris med career high 27 point. Marvelle Harris spillede en stor kamp og var opgørets helt store oplevelse.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Bakken Bears-stjernen Darko Jukic har skrevet under på en toårig kontraktforlængelse, skriver aarhusianerne på Facebook.

Bakken Bears har tilføjet amerikanske Terrence Hargrove Jr. til truppen. Den kommende sæson er amerikanerens første som professionel i Europa.

Amerikanske Malik Parsons skifter Bakken Bears ud med Bundesliga-holdet Fraport Skyliners.

Bakken Bears har hentet den danske ungdomslandsholdsspiller Simon Schwartz til klubben på en toårig aftale.

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Tobias Hemmersam vil i den kommende sæson være dobbeltlicensspiller og dermed have muligheden for at spille for både Bakken Bears og Bears Academy.

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.