fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears vinder dramatisk kvartfinale

Der var masser af drama, da Bakken Bears onsdag spillede den første kvartfinale mod rumænske Oradea. Bakken Bears vandt opgøret med 84-82.

Foto: FIBA Europe Cup - fiba.basketball

Der var lagt op til et brag af en kamp, da Bakken Bears onsdag aften spillede deres første kvartfinale mod CSM CSU Oradea i FIBA Europe Cup.

De aarhusianske bjørne var ellers blevet slået ud af den europæiske turnering efter et knapt så succesrigt andet gruppespil, hvor Bahcesehir College og Avtodor Saratov løb med gruppens to kvartfinalebilletter.

I kølvandet på den russiske invasion i Ukraine besluttede det internationale basketballforbund, FIBA, at udelukke alle russiske hold fra alle turneringer. Det betød, at Avtodor Saratov gled ud af turneringen og måtte give deres kvartfinaleplads til Bakken Bears.

Bears fik kvartfinalepladsen, og Bjørnene viste onsdag, at de fortjener at være med i den sjove del af FIBA Europe Cup. Efter 40 spændende – og ikke mindst dramatiske – minutter i Vejlby-Risskov Hallen sejrede Bakken Bears med cifrene 84-82..

Første halvleg var en tæt affære, men det var alligevel gæsterne, der gik til pause i front, 37-44. De to hold fulgtes ad på mange parametre, men hjemmeholdet tillod Oradea at få alt, alt for mange offensive rebounds – hvilket udeholdet udnyttede til fulde.

Men i tredje periode kom der andre boller på suppen hos det danske mandskab, der udspillede deres rumænske modstander. Kampbilledet ændrede sig totalt i tredje periode, hvorfor Bakken gik ind til fjerde periode foran med 71-62. De forsvarende danske mestre havde momentum og vandt tredje periode med hele 34-18.

I løbet af fjerde periode kæmpede Oradea for at indhente Bakkens føring, og med blot 20 sekunder tilbage af kampen var Bakken bare foran med 84-82, men den danske mastodont formåede at modstå presset og hentede en flot sejr på 84-82. De har dermed et fint udgangspunkt inden returopgøret i Rumænien i næste uge.

Kampens topscorer var Marvelle Harris med career high 27 point. Marvelle Harris spillede en stor kamp og var opgørets helt store oplevelse.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...