fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Alba Berlin

Tyskland får ny repræsentant i EuroLeague

Brose Bamberg mister den tyske plads i EuroLeague til næste sæson, hvor det enten bliver FC Bayern München eller Alba Berlin som bliver den tyske repræsentant i turneringen.

Efter tre sæsoner i træk med Brose Bamberg i EuroLeague, får Tyskland nu en ny repræsentant i europas bedste klubturnering.

Midtvejs i sæsonen valgte Bamberg på baggrund af middelmådige resultater, at skifte den succesrige træner igennem mange år i klubben, Andrea Trinchieri ud. Sæsonen har dog langt fra udviklet sig som klubben havde forventet det.

Brose Bamberg har spillet i EuroLeague i syv af de seneste ni sæsoner, men til næste år må de altså nøjes med den anden bedste klubturnering EuroCuppen, medmindre at de vælger FIBA’s Basketball Champions League.

Tirsdag aften tabte den tyske storklub nemlig til FC Bayern München i semifinalen i det tyske slutspil, hvilket betyder at de ikke får endnu en sæson i EuroLeague. Det er nemlig kun vinderen af Bundesligaen, som får den gyldne billet til turneringen.

Istedet bliver den tyske repræsentant i turneringen enten FC Bayern München, eller Alba Berlin, som mødes i finalen i det om det tyske mesterskab.

De to klubber er dog ikke helt ukendte i EuroLeague- turneringen. Hovedstadsklubben Alba Berlin, var senest med i 2014/15, imens Bayern sidst var med året efter i 2015/16 sæsonen.

Fra og med 2019/20 sæsonen vil den tyske liga formentligt udover den direkte plads via finalen, også få et såkaldt wildcard til turneringen, når EuroLeague udvider fra 16 til 18 hold.

Her er det netop Bayern München, som nævnes som kandidaten, til at få denne på grund af positiv udvikling samt stor potentiale.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Real Madrids Facundo Campazzo er efter en række flotte præstationer i november blevet kåret som månedens spiller i Euroleague.

EuroLeague

Iffe Lundberg var lige ved at tage rundens MVP-prisen i Euroleague for sin imponerende præstation tidligere på ugen mod Olimpia Milano. Danskeren blev kun...

Armani Milano

Tirsdag aften tog Virtus Bologna og Iffe Lundberg imod Shavon Shields og Olimpia Milano i en hæsblæsende kamp, hvor begge danskere imponerede. 

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

EuroLeague

Virtus Segafredo Bolognas Toko Shengelia er blevet kåret som månedens spiller for oktober. Virtus Bologna vandt fire ud af fem kampe i den forgangne...

EuroLeague

Iffe Lundberg toppede scoringstavlen med 14 point, da Virtus Segafredo Bologna fredag aften udspillede AS Monaco med 59-83.

EuroLeague

Søndag aften var Iffe Lundberg tilbage i Virtus Bologna-uniformen efter måneders uvished om fremtiden, og danskeren leverede en imponerende præstation i sin comeback-kamp.

EuroLeague

Iffe Lundbergs transfersaga i Bologna har angiveligt taget en drejning, efter klubben har fået en ny cheftræner.