fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Armani Milano

Spillerprofil: Shavon Shields

Shavon O’Day Shields blev født d. 5. juni 1994 i Kansas i USA, nærmere bestemt i Overland Park. Han er en dansk-amerikansk basketballspiller, der spiller på højeste europæiske plan samtidigt med, at han også repræsenterer det danske basketballlandshold, for hvem han fik debut i 2018.

Den 201 centimeter og 102 kilo tunge Shields vandt i den netop afsluttede sæson det spanske mesterskab med sin spanske klub Saski Baskonia. Til den kommende sæson skifter han Baskonia ud med italienske AX ARMANI Exchange Milan, som er bedre kendt som Olimpia Milano. På banen spiller han small forward, men kan også spille shooting guard.

Barndommen

Det stod i sol, måne og stjerner at Shavon Shields skulle spille amerikansk fodbold, eftersom hans far, Will Shields, er NFL Hall of Famer. Amerikansk fodbold fangede dog aldrig Shavon Shields, der derimod fandt interesse for basketball.

Til Fullcourt i 2018 udtalte Shields, at ”…basketball var min første sportskærlighed”, og det viste sig også, at den unge amerikaner med en dansk mor havde talent for spillet.

Selvom man kan fristes til at tro, at sport må have været førsteprioriteten i en familie med en vaskeægte legende indenfor amerikansk fodbold, så var Shavon Shields barndom præget af, at begge forældre satte uddannelse over sport. Sporten kom altid i anden række. Derfor var det også først i college, at Shields for alvor gik efter drømmen om at leve professionelt af sin sport.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Inden han tog på college gik han dog på Olathe Northwest High School, hvor han blandt andet spillede på hold med den nuværende NBA-spiller Willie Cauley-Stein. I de tre år på high school skrev Shields sig ind i skolens historiebøger. Han er således den førende spiller i point, rebounds, straffekast, field goals og steals i skolens historie.

College

Efter high school fortsatte Shavon Shields på college i 2012, hvor han valgte University of Nebraska-Lincoln over flere andre skoler, heriblandt Texas Tech og Oregon State.

Der var flere grunde til, at valget faldt netop på Nebraska.

”Nebraska har altid spillet en rolle i min familie. Min far gik der, og så er det tæt på mit hjem. Jeg er nok lidt en mors dreng, og det var rart at vide, at der ikke var så langt hjem,” sagde Shavon Shields til Fullcourt, sidst vi snakkede med ham.

Med valget af University of Nebraska-Lincoln tørnede Shavon Shields ud for skolens basketballhold ved navn Nebraska Cornhuskers. I løbet af sine første to år blev han ved flere lejligheder kåret til ugens spiller samt ugens førsteårsspiller i konferencen ‘Big Ten’. I sit afsluttende år på college blev Shields også kåret til Big Ten konference-andetholdet, efter at han snittede 16,8 point, 5,1 rebounds og 2,7 assists pr. kamp.

Europæisk karriere

Annonce. Scroll for at læse videre.

Da Shavon Shields’ tid i college var slut, fik han et tilbud fra Fraport Skyliners i den bedste tyske række. Dette skulle vise sig at være en særdeles godt valg af klub for Shields, da han fik en masse spilletid. Den store mængde spilletid på 32,1 minut pr. kamp kastede også et fint gennemsnit på 14,04 point, 5,31 rebounds og 1,73 assists af sig.

Frankfurt-klubben på 10- pladsen i Bundesligaen. Samme år spillede Shields også Champions League med Fraport Skyliners.

Det skulle vise sig, at Shields blot var i Tyskland en enkelt sæson, inden han skiftede den bedste tyske række ud med den italienske ditto og holdet Dolomiti Energia Trento.

Foruden at spille i Lega A spillede Shields også med i Eurocuppen med sit nye hold. Shields lagde gradvist på sit spil i en god europæisk liga, og de gode statistikker fra Tyskland året forinden blev fastholdt i Italien. I den bedste italienske række snittede han således 14,34 point, 3,76 rebounds og 2,51 assists pr. kamp.

Shields havde succes i Italien, hvor han og holdet gik hele vejen til finalen i slutspillet, men måtte se sig slået af AX ARMANI Exchange Milan. Personlig hæder blev det da også til, da han blev kåret til ugens spiller i 24. runde.

Først sæson i Spanien

Efter fine præstationer i Tyskland, Italien og i de europæiske turneringer fik det spanske storhold Saski Baskonia øjnene op for dansk-amerikaneren, hvorfor de hentede Shavon Shields til den baskiske klub i sommeren 2018.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Det var ifølge Shavon Shields et forholdvist nemt valg at sige ’ja tak’ til Baskonias tilbud, da klubben står for både talentudvikling og vinderkultur – to ting som Shields på daværende tidspunkt søgte.

Holdet nåede til kvartfinalerne, hvor man tabte til Casademont Zaragoza. I EuroLeague gik det ikke meget bedre, da Baskonia også måtte se sig slået af de senere vinder fra CSKA Moskva i kvartfinalen. I ligaen snittede Shavon Shields 11,14 point, 2,94 rebounds og 1,17 assists pr. kamp.

Landsholdet

Den 13. september fik Shavon Shields landsholdsdebut for Danmark, da han var med til at slå Hviderusland med 98-94. Kampen er ikke alene mindeværdig fordi Shields fik landsholdsdebut, men kan blev også først afgjort efter at de hold måtte ud i to gange overtid.

I sin landsholdsdebut viste Shields også, hvilken klasse han besidder og scorede 26 point, ét færre end kampens topscorer ,som var landsholdskollegaen Iffe Lundberg.

Spansk mester

Shavon Shields anden sæson i det spanske blev meget bedre end første sæson, da han sammen med sine holdkammerater trak sig sejrsrigt ud af finalen mod FC Barcelona med cifrene 69-67.

Annonce. Scroll for at læse videre.

I finalen spillede Shields flest minutter blandt Baskonia-spillerne med lidt over 33 minutter. I den tid han var på banen, bidrog han med ni point, fire rebounds og en enkelt assists. Shields’ finale-stats minder meget om hans gennemsnitlige for sæsonen, hvor han står noteret for 11,46 point, 3,96 rebounds og 1,14 assists pr. kamp.

Italien

Der er ingen tvivl om, at Shavon Shields har været en profil hos Baskonia, og de fine resultater har blandet andet været med til at sende ham til Real Madrid på rygtebørsen. Rygterne blev dog aldrig effektueret, men sikkert er det, at Shavon Shields til den kommende sæson skifter tilbage til Italien, hvor han skal spille for AX ARMANI Exchange Milan. Tiden må vise, om det kan kaste en italiensk mesterskab af sig til dansk-amerikaneren.

Udvalgte statistiker og rekorder:

  • 1x Spansk mester
  • 1x ugens spiller i Italien
  • 2x Ugens førsteårsspiller i Big Ten-conference
  • 2x Ugen spiller i Big Ten-conference
  • 1x Big Ten-conference andet hold
  • Olathe Northwest High School førende spiller i point, rebounds, straffekast, field goals og steals

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Armani Milano

Eurohoops.net har efter fire runder af Euroleague lavet deres første MVP-barometer, og dansk-amerikanske Shavon Shields er med i MVP-kapløbet.

Armani Milano

Danske Shavon Shields forlænger sin kontrakt hos AX Armani Exchange Olimpia Milano, aftalen binder Shields frem til slutningen af 2022-23 sæsonen. Det meddeler den...

Armani Milano

Den danske landsholdsspiller Shavon Shields har efter en flot sæson i Italien sikret sig en plads på Eurobasket.com´s All-Italian 1st Team.

Anadolu Efes Istanbul

Der var lagt op til et kæmpe brag imellem FC Barcelona og Anadolu Efes i finalen. Kampen endte (81-86) til Anadolu Efes fra Tyrkiet....

Anadolu Efes Istanbul

Finalen i Euroleague sæsonen 2020-2021 hedder FC Barcelona mod Anadolu Efes efter to spændende semifinaler fredag aften. Kampene endte således: CSKA Moskva 86-89 Anadolu...

Anadolu Efes Istanbul

Der tages om kort tid hul på EuroLeague Final Four, hvor de fire kvalificerede hold skal kæmpe om Euroleague-titlen i Köln. Der ventes nogle...

Anadolu Efes Istanbul

Anadolu Efes' point guard Vasilije Micic er blevet kåret til dette års MVP i EuroLeague.

Anadolu Efes Istanbul

Få et detaljeret overblik over semifinalefinalisterne og alle kvartfinaleserierne her.