fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

PSG kan komme til at dominere europæisk basketball

Paris Saint Germain også kendt som PSG, er allerede kendt i fodboldverdenen som en stor klub, og ikke mindst forretning for mange millioner. Snart kan klubben fra den franske hovedstad Paris måske også kunne dominere i europæisk basketball.

PSG - Paris Saint Germain -  Ibliskov - Flucтuaт Nεc Mεяgiтuя - Flickr

Paris Saint Germain har allerede et topklasse fodboldhold samt håndboldhold, hvor man i sidstenævnte blandt andet kan finde den danske superstjerne Mikkel Hansen. Og nu ser det ud til at pariserklubben også er på en mission om at lægge sig i toppen af europæisk basketball.

Paris Levallois der intet har med PSG at gøre i øjeblikket kan i den nærmeste fremtid blive en fast deltager i Euroleague uanset om placeringen i den franske liga. Dette kan ske via. en fusion med netop PSG afslører Euroleagues præsident Jordi Bartomeu overfor den franske tv kanal, Canal Plus.

Læs også: Fenerbahce synker dybere og dybere

Helt nøjagtigt vil den franske klub få en 5 årig A licens til Euroleague uanset placeringen i den franske liga. Euroleague arbejder med forskellige slags licenser alt afhængigt af marketingsforhold, økonomiske forhold, tv-forhold og ikke mindst interesse og tilskuer forhold. På baggrund af disse kriterier kan de forskellige europæiske klubber opnå forskellige slags licenser, som fx. A licensen der giver en klub deltagelse i Euroleague uanset placering i ligaen.

Vil den franske klub Paris Levvallois leve under PSG’s vinger, ligesom Bayern Münchens basketball klub gør, og som iøvrigt har stor succes i klubbens første Euroleague sæson nogensinde, så kommer vi altså meget snart til at se en ny gigant i Euroleague, idet PSG finansieres af Katar Investments.

Læs også: Bayern München dominerer også i basketball

Netop sidste nævnte faktor er en af de vigtige nøglepunkter i hvorfor Jordi Bartomeu gerne ser denne scenarie udfolde sig i europæisk basketball.

(Foto: Ibliskov – Flucтuaт Nεc Mεяgiтuя – Flickr)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...

Bakken Bears

Frederik Drejer Erichsen skal i den kommende weekend deltage i ungdommens EuroLeague i Dubai, hvor han kommer til at møde nogle af Europas største...

EuroLeague

Der er måske en stor (!) pose penge på vej til EuroLeague fra Dubai, der angiveligt drømmer om at blive værter for EuroLeague´s Final...

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Nyhedsoversigt

Shavon Shields misser de kommende landskampe mod Georgien og Finland, da han har brug for at restituere ovenpå en skade.