fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Oversigt over TOP 16 i Euroleague

Tiden er inde til TOP 16 fasen i Euroleague i en turnering der aldrig har set stærkere ud end den gør i år. Otte hold er blevet sorteret fra, mens 16 hold fordelt i to grupper kæmper videre i Europas største turnering.

Euroleague - Boba Keseric

Grupperne i TOP 16 kommer til at se således ud:

Gruppe E: Fenerbahce, Olympiacos, EA7 Emporio Armani, Laboral Kutxa, FC Barcelona Regal, Unicaja Malaga, Anadolu Efes, Panathinaikos

Gruppe F: Real Madrid, Maccabi Tel-Aviv, CSKA Moskva, Galatasaray, Zalgiris, Lokomotiv Kuban, Partizan, Bayern München

De 8 hold der røg ud af det indledende gruppespil i Euroleague, fortsætter sæsonen i Eurocuppen. Holdene i Eurocuppen er:  JSF Nanterre, Budivelnik Kiev, Brose Baskets, Strasbourg, Montepaschi Siena, Stelmet Zielona Gora, KK Crvena Zvezda og Lietuvos Rytas.

I år er det uden tvivl svært at pege på en vinder af turneringen, da flere af klubberne har set stærke ud. Real Madrid der i denne sæson er suverænt ubesejret i alle turneringer, har set utrolig stærke ud. Men til det skal siges at de før turneringen var havnet i en let gruppe, og de tre andre hold(Armani, Zalgiris, Anadolu) der er videre fra deres gruppe er langt under det niveau som Real Madrid viste. Derfor bliver det interessant at se om spanierne kan holde niveauet, når modstanden bliver noget hårdere.

Olympiacos er det andet hold der er ubesejret i Euroleague. Deres præstation er noget mere imponerende, når man tænker på den udskiftning holdet har foretaget, og den gruppe de var landet i. Galatasaray, Unicaja og FC Bayern München har nogle lidt bedre mandskaber, og de kunne sagtens gå hen og drille nogle af de store hold i TOP 16.

I gruppe A finder vi tre af ”de store drenge” der er videre i turneringen, nemlig Fenerbahce, FC Barcelona Regal og CSKA Moskva. Fenerbahce har i år et af Euroleague’s bedste hold, og sammen med Europas mest vindende træner Zeljko Obradovic bliver det spændende at se hvor langt de kan komme. Barcelona og CSKA er altid med til det sidste, og kommer nok også til at være det i år. Det sidste hold der er videre fra gruppen er serbiske Partizan Beograd, der sneg sig videre på sidste spilledag. Det unge serbiske hold kommer nok til at få det svært i TOP 16, men kan med deres fantastiske hjemmebane måske overraske nogle af de andre hold.

Euroleague’s gruppe D blev betegnet som den tætteste af dem alle, da holdene i gruppen lå meget godt i niveau til hinanden. Maccabi, Laboral, Lokomotiv og PAO er de hold der kom videre, men ikke meget skulle til før at et af de hold blev udskiftet med debutanterne fra KK Crvena Zvezda der spillede en flot turnering trods exit. Spændende bliver det især at følge russiske Lokomotiv Kuban der har et af turneringens største budgetter. PAO som plejer at være med til det sidste, kommer nok til at få det svært i år, da de har set noget rustne ud i den første del af sæsonen.

TOP 16 i Euroleague begynder allerede på torsdag i det nye år, og løber helt frem til d.11 april.

(Foto: Boba Keseric)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Danske Iffe Lundberg og Under Armour har indgået et samarbejde, der gør den danske landsholdsstjerne til firmaets nordiske atlet.

EuroLeague

Iffe Lundberg er blevet sin skade kvit og er torsdag aften med, når Virtus Segafredo Bologna møder F.C. Barcelona.

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen spillede endnu en god kamp, da Adidas Next Generation Tournament lørdag fortsatte. Danskerens mandskab sluttede gruppespillet med en...

EuroLeague

Den danske ungdomslandsholdsspiller Frederik Drejer Erichsen fik vist sig godt frem, da Adidas Next Generation Tournament fredag blev skudt igang. Danskerens mandskab indledte turneringen...

EuroLeague

I weekenden skal Europas største talenter i aktion til Adidas Next Generation Tournament i München, Tyskland, og Danmark er repræsenteret i form af SISU...

EuroLeague

Iffe Lundberg tog teten, da Virtus Segafredo Bologna torsdag var på besøg hos FC Barcelona. Det spanske mandskab fik ørene i maskinen og tabte...

Nyhedsoversigt

Virtus Segafredo Bologna besejrede torsdag aften Real Madrid på udebane med 92-95 - en sejr, som danske Iffe Lundberg havde en stor aktie i.

Nyhedsoversigt

Shavon Shields rundede stor milepæl og blev kåret som kampens spiller, da Olimpia Milano tirsdag tørnede sammen med Partizan Beograd i Euroleague.