fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Ny kampafgørende præstation: Iffe Lundberg sikrer Bologna sejren i serbisk heksekedel

Iffe Lundberg var igen, igen kampafgørende, da han viste klassen sent i torsdagens Euroleague-kamp mod Partizan Mozzart Bet Beograd. Bologna vandt kampen med 75-77, og danskeren sluttede som Bologna-topscorer med 16 point.

Foto: Matteo Marchi - Virtus Segafredo Bologna

Når de store skud skal tages, hvem skal man gå til?

Den beslutning er ofte en stor hovedpine for cheftrænere i basketballverdenen, men for Virtus Bolognas cheftræner Luca Banchi er der efterhånden ikke længere nogen tvivl om det spørgsmål.

Bolden skal i hænderne på danske Iffe Lundberg.

Og netop dette kom den torsdag aften, da Virtus Bologna kom på en svær opgave i Beograd mod Partizan Mozzart Bet Beograd, og det viste sig at være en meget god beslutning.

Stemningen var elektrisk i Stark Arena, men trods et stort pres fra lægterne endte det med en sejr til Iffe Lundberg og Bologna på 75-77.

Iffe Lundberg gjorde forskellen

Italienerne var i kontrol – og i front – i størstedelen af kampen, men hjemmeholdet havde ad flere omgange muligheden for at stjæle sejren helt til sidst.

Men den mulighed besværliggjorde en velspillende Iffe Lundberg, da han med et layup med 18 sekunder tilbage af kampen bragte Bologna foran med tre point, 72-75.  Lundberg var som så mange gange før i sæson 2023/24 clutch og steppede up i kampens døende minutter.

Scoringen var Lundbergs 16. i kampen, og han sluttede således som Bolognas topscorer i kampen. Danskeren noterede sig derudover for to rebounds, tre assists og to steals.

I boldbesiddelsen efter Lundbergs scoring blev hjemmeholdets Kevin Punter sendt på linjen til to straffekast, og begge forsøg blev konverteret til point, så serberne var stadig i live i kampen, men tiden arbejdede imod det serbiske mandskab.

Muligheden for sejr var der stadig, selvom Lundbergs kollega Marco Belinelli efterfølgende ramte to straffekast, da Punter med fire sekunder tilbage af kampen igen skulle skyde to straffekast.

Dramatisk afslutning

Inden da havde der været stor dramatik, da Beograd-spillerne – og de mange højlydte hjemmefans – mente, at Bolognas Alessandro Pajola havde lavet en usportslig fejl på Punter, men dommerne vurderede det til en normal fejl efter et official review på skærmen ovre ved dommerbordet.

Dramatikken sluttede imidlertid ikke her. Punter ramte det første straffe, men da han missede nummer to med vilje endte Iffe Lundberg i forsøget på at tage rebounden med at tippe bolden ud af banen, hvilket gav Beograd en ny mulighed.

Heldigvis for Lundberg og co. sluttede kampen uden flere scoringer, da den tidligere NBA- og nuværende Beograd-spiller Frank Kaminsky missede en buzzer beater-treer fra toppen.

Dermed kravler Bologna forbi FC Barcelona i tabellen, og de indtager nu andenpladsen i Euroleague. Catalanerne har dog muligheden for at ligge sig op på siden af Bologna, hvis de fredag slår AS Monaco på udebane.

Kampens topscorer var Beograds James Nunally med 19 point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Internationalt

22-årige Bakary Dibba skal i næste sæson spille i Bundesligaen. Fredag er han blevet præsenteret i MLP Academics Heidelberg.

EuroLeague

Ligesom Iffe Lundberg blev den franske landsholdsspiller Frank Ntilikina torsdag offentliggjort som ny spiller hos KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.