fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Kæmpe bombe: Virtus Bologna fyrer cheftræner for kommentarer på pressemøde

Virtus Bologna har fredag fyret cheftræner Sergio Scariolo for hans udtalelser på et pressemøde tidligere på ugen.

Foto: Virtus Segafredo Bologna/Matteo Marchi

Få uger inden sæsonstarten i den italienske Lega Basket Serie A skal Virtus Bologna på jagt efter en ny cheftræner.

Fredag har Virtus Bologna nemlig fyret Sergio Scariolo.

Det har klubben offentliggjort på sin hjemmeside.

Fyringen af Scariolo, der førte Virtus Bologna til EuroCup-titlen i 2022, kommer på baggrund af italienerens kommentarer på et pressemøde tidligere på ugen, hvor han kritiserede den situation, klubben har placeret ham i.

På pressemødet blev han spurgt ind til holdets sammensætning samt danske Iffe Lundbergs situation i klubben, hvortil han svarede:

“Klubben byggede det her hold og gav det til mig,”

Dernæst fortalte Scariolo, at spørgsmål om holdet og holdets mål i den kommende sæson skulle rettes mod ledelsen fremfor ham. På pressemødet forklarede han også, at Iffe Lundberg ikke var en del af klubbens planer – en beslutning, ledelsen havde truffet.

Disse kommentarer har nu kostet Scariolo jobbet i Bologna.

“Trænerens udtalelser den 13. september underminerer desværre roen og entusiasmen i Virtus-miljøet og i gruppen, der forbereder sig til den kommende sæson, hvor der er sat vigtige mål både nationalt og internationalt,” forklarer klubben på sin hjemmeside om fyringen af Scariolo.

Klubben skriver videre, at de også har fyret assistenttræner Andrea Diana.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Internationalt

Jonas Zohore imponerede, da han onsdag debuterede for sin nye arbejdsgiver, indonesiske Rajawali Medan.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

Internationalt

Jonas Zohore fortsætter karrieren i Asien, hvor han har indgået en aftale med indonesiske Rajawali Medan.

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.