Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Hjemmeholdenes aften i EuroLeague

Der var lutter hjemmesejre på programmet, da resten af 12. runde af EuroLeague skulle afvikles fredag aften.

Der manglede at blive spillet tre kampe af 12. runde i EuroLeague. Det blev hjemmeholdenes aften, da Bayern München, Panathinaikos og Gran Canaria alle tre vandt fredagens kampe.

Midt i rækken kæmpede Bayern München og Zalgiris Kaunas om at komme á point med Barcelona på syvendepladsen.

Gæsterne lagde bedst fra land, hvor Brandon Davies scorede sit holds første seks point til stillingen 6-2. Herfra kom hjemmeholdet langt bedre med, og med en treer fra finske Petteri Kopponen fem sekunder før tid var München foran med 18-12 efter første periode.

Bayern München fortsatte ufortrødent i anden periode, hvor Derrick Williams scorede tyskernes første seks point. Forspringet kom undervejs op på 11 point. Begge hold var langt skarpere i denne periode, og Zalgiris var dygtige nok til ikke at give værterne et for stort forspring, der var på otte point ved pausen.

Det forblev lige ved og næsten
Noget var blevet sagt i pausen, for udeholdet kom ind med fornyet gejst. Bayern havde svært ved at ramme, mens Brandon Davies fortsatte sin jagt på at blive kampens topscorer. Få minutter inde i tredje periode kom Zalgiris foran, inden Bayern for alvor rørte på sig. De to hold fulgtes ad, men hjemmeholdet kunne gå ind til sidste periode med en smal føring på 63-61.

Her ses Zalgiris Kaunas’ Aaron White med et solidt reversedunk mod Bayern München

Fjerde periode startede med dette flotte dunk af gæsternes Aaron White. Så var stilen ligesom sat for de sidste ti minutter. De to hold skiftedes til at tage føringen, inden en scoring af Derrick Williams satte gang i et 8-0 run til Bayern.

Zalgiris havde ingen intentioner om at give op, men selvom de af flere omgange havde forspringet nede på to point, så kunne Bayern München sikre sig sejren på 88-84.

Topscorer blev Bayerns Derrick Williams med 27 point, mens gæsternes Brandon Davies scorede 21 point.

Ingen tyrkisk overraskelse
Andetsteds var Panathinaikos ved at skuffe hjemme mod bundproppen Darussafaka Tekfen Istanbul. Det tyrkiske hold havde blot vundet én kamp i årets EuroLeague.

Darussafaka var dog langt fra den walk over, man skulle tro. Trods to periodesejre til Panathinaikos i første halvleg, så kæmpede gæsterne sig tilbage. Med under tre minutter igen var stillingen 65-65, men grækerne formåede at hive sejren hjem.

Topscorerværdigheden blev delt mellem hjemmeholdets James Gist og gæsternes Toney Douglas med hver 15 point. To spillere udmærkede sig med en double-double, da Darussafakas Michael Eric scorede ti point og tog ti rebounds, mens Panathinaikos’ Nick Calathes scorede ti point og lavede hele tolv assist.

Resultater
Bayern München 88 – 84 Zalgiris Kaunas
Pannathinaikos 75 – 67 Darussafaka Tekfen Istanbul
Herbalife Gran Canaria 95 – 85 Budocnost Podgorica

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Serge Ibaka, der har tilbragt de sidste 14 år i NBA, har angiveligt underskrevet en etårig kontrakt med EuroLeague-holdet Bayern München.

Bayern Munich

Iffe Lundberg løb med overskrifterne, da han torsdag aften førte Virtus Segafredo Bologna til sejr mod tyske Bayern München i Euroleague.