fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

Den spanske troldmand har genfundet sin spilleglæde

Imens Real Madrid fortsætter deres fantastiske sejrsstime i samtlige turneringer, adskiller især en af deres spiller sig mere end andre i denne sæson.

Nej der er ikke tale om Madrids fantastiske Forward Nikola Mirotic, der igen i år brillierer, og næsten med garanti skifter til NBA og Chicago Bulls til sommer. Der er heller ikke tale om Rudy Fernandez, der sammen med netop Mirotic, målt på index rating, er Euroleagues bedste spillere i øjeblikket. Nej, der er tale om ”El Chacho” også kendt som Sergio Rodriguez.

Den 27-årige spanier Sergio Rodriguez fra Tenerife, og tidligere bedste junior spiller i Europa, har genfundet sig selv, og sit spil. Med skiftet til NBA tilbage i 2006 mistede han fuldstændigt sit selvtillid, og efterfølgende vendte han tilbage til Spanien og Real Madrid, hvor han under italieneren Ettore Messina (nu træner i CSKA Moscow) måske spillede nogle af sine værste kampe i hans liv.

Efter ankomsten af Pablo Laso på trænerbænken i 2011 derimod, har den spanske troldmand virkelig fundet sig selv igen, og spiller måske hans bedste sæson nogensinde i år. Og det der er mest fascinerende er, at han end ikke er starter i kongeklubben.

Sergio Rodriguez kommer altså fra bænken og får ca. 20 minutter pr. kamp, og mere end utroligt er han samtidig den bedste assisterende spiller i den spanske Liga Endesa med 6.5 pr. kamp. Hans skudstatistikker siger 45% for tre point, 55% for to point, og 80% fra straffekastlinien. Derudover snitter han ca. 12 point pr. kamp.

Læs også: Hvem kan stoppe mægtige Real Madrid?!

Ikke nok med det er han også en af Euroleagues bedste assisterende spiller med 5.27 assist pr. kamp, og en skudstatistik der siger 53.8% for tre point, 55.6% for to point og 91,7 fra straffekastlinien. Derudover snitter han 13.2 point pr. kamp.

I sidste sæson begyndte man endeligt at se den rigtige Rodriguez på de europæiske baner. En spanier der har genfundet sin glæde og blandt andet vundet OL sølv med Spanien i 2012, og dernæst europæisk bronze i Slovenien i 2013. Efterfølgende er det rent faktisk forlydt at NBA-klubber igen var interesseret i den spanske guard, helt nøjagtigt er det Cleveland Cavaliers, der havde vist deres interesse omkring Sergio. Om det bliver til noget, må tiden dog vise.

Hvad gik galt?

Kender man til Real Madrid, det spanske landshold og/eller bare Sergio Rodriguez, ved man at den spanske landsholdsspiller har en utrolig boldkontrol, en vision for spillet og ikke mindst et godt skud. Sergio spiller underholdende basketball, med vanvittige driblinger, aflevering og Alley Oops. Kort sagt er han en troldmand med bolden og kan noget kun meget få basketball spillere kan med bolden. Udtrykket ‘’Lob City’’ kender de fleste fra Los Angeles Clippers. Et udtryk der meget vel kunne anvendes I den spanske hovedstad, da Sergio og Rudy Fernandez måske har den bedste kemi i Europæisk basketball. En kemi der sender de to spillere i større højder, end man først kunne forvente af de to guards.

På trods af de fantastiske highligts denne spanier fra Tenerife kan skabe, var det netop denne spillestil der gav Sergio problemer.

I NBA og Portland Trailblazers, og under Nate McMillan der forserede det hårde defensive spil, kom han hurtig i problemer idet hver enkelt fejl af spanieren resulterede i en tur på bænken.

En situation der langsom opslugte hans selvtillid lidt efter lidt, hvor spanieren spillede 67, 72, og 80 kampe, med henholdsvis 12.9, 8.7 og 15.3 spillede minutter pr. kamp i de tre sæsoner. På trods af Rudy Fernandez ankomst til Trailblazers i 2008 blev det heller ikke meget bedre. Ligeledes fortsætter historien, da han senere hen skiftede til Sacramento Kings og New York Knicks, hvor han i modsætning til Portland fik flere minutter på banen, dog i færre kampe ( 39 – 13.3 min og 27 – 19.7 min). Han faldt i et dybere og dybere hul, men det var ikke slut.

Skiftet til Real Madrid

Da Real Madrid og Ettore Messina i 2010 viste interesse for den lille troldmand, tog han imod tilbuddet med åbne arme og forventede en forløsning. Desværre blev det kun værre.

Ettore Messina havde nemlig også en vis vision for hvordan en playmaker skulle være, og der var der altså ikke plads til Rodriguezes opvisninger. Og ligesom hos McMillan røg han på bænken efter hver fejl han begik. Det var også her at selvtilliden var ved at bryde fuldstændigt sammen, da den spanske guard var tæt på at opgive alt, da idet han ikke var sikker på at han var skabt til at spille på det høje niveau. Heldigvis opgav han ikke!

Håbet vendte nemlig hurtigt tilbage, da Pablo Laso kom til som cheftræner i Real Madrid, og som iøvrigt selv har en fortid som playmaker i sin professionelle karriere. Han gav Sergio frie tøjler i spillet, og det var her det store omdrejningspunkt kom. Helt præcist skete det i semifinalen i playoofs for ca. to år siden mod Caja Laboral. Ligesiden har Sergio Rodriguez været den spiller han hele tiden skulle have været. El Chacho, El Maestro, en sand troldmand med bolden.

Læs også: Oversigt over Top 16 i Euroleague

I dag udgør Sergio Rodriguez og Rudy Fernandez måske den farligste duo i Europa, med opvisninger der får tilskuerne til at stå ud på deres sædekant, og bare vente i uvished om hvornår det næste store highlight bliver serveret for dem. En spillestil som alle misunder at lære, men alligevel elsker at læne sig tilbage og se på hvad det næste bliver. Med disse to på holdet er alt muligt, og de er netop en af hovedårsagerne til at Real Madrid er der hvor de er i dag. En klub der efter Pablo Lasos ankomst er genopstået fra ”døden”. Efter mange år i skyggen af Barcelona, og med med dårlige resultat, er Real Madrid igen der hvor de hører hjemme. I toppen af Europæisk basketball.

Derudover har Real Madrid som nævnt været suveræne i denne sæson, og har tilbage i december 2013 endda slået den gamle rekord fra 1961, ved at vinde over 23 kampe på stribe i alle turneringer i denne sæson. Siden december har Madrilienerne desuden stadig ikke set sig slået, og udover sejrsstimen spiller de helt klart europas bedste og mest underholdende basketball i øjeblikket. For yderligere at understrege suveræniteten endnu mere, vinder kongeklubben med ca. 20 point pr. kamp over deres modstandere.

Real Madrid har senest slået Partizan Beograd på udebane med 64-80 i den første kamp i Top 16 fasen i Euroleague og CAI Zaragoza i Liga Endesa i spanien med 68-75 ligeledes på udebane. Næste mission bliver på fredag når de hjemme tager imod Galatasaray Liv. Hospital i Euroleague.

Foto: ACB Photo

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Baskonia

Baskonia må klare sig uden deres stjernespiller Chima Moneke, når de fredag aften møder Virtus Segafredo Bologna i en kamp om den sidste plads...

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Anadolu Efes Istanbul

Iffe Lundberg flirtede med en triple-double, da han tirsdag sendte Anadolu Efes Istanbul ud af EuroLeague-slutspilsræset med en clutch-treer.

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Armani Milano

Det danske landsholdsemne Shavon Shields skrev tidligere på ugen historie, da han med ti point mod AS Monaco blev den mest scorende EA7 Emporio...