fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bayern Munich

Bayern München dominerer også i basketball

Det er ikke kun fodboldholdet byen München kan have glæde af nu om dage. Basketholdet Bayern München der i denne sæson dominerer i den hjemlige liga, er også begyndt at præstere godt i Euroleague.

Flickr - Bayern München - Themeplus

Tyskland har de seneste par sæsoner været repræsenteret af Brose Baskets og Alba Berlin i Euroleague, men ingen af disse hold har rigtig formået at levere gode resultater på den internationale scene. Nu er turen kommet til Bayern München.

Det er ikke længe siden at Bayern München blot var en klub der spillede i den anden bedste række i Tyskland. Bayern havde deres storhedstid i europæisk basketball tilbage i 1950’erne, men har siden starten af 1970’erne ligget og rodet rundt i de lavere rækker i Tyskland. I 2008 startede Bayern et projekt, hvor planen var at man i løbet af få år ville være en dominerende faktor i tysk, men også europæisk basketball.

Siden Bayern i 2010-2011 sæsonen rykkede op i den bedste tyske række, har tyskerne stille og roligt bevæget sig i toppen af tysk basket, og må allerede nu siges at have nærmet sig deres konkurrenter Brose Baskets og Alba Berlin, som de dog tabte til i weekenden med 94-74 på udebane.

Sidste år hentede man en af Europas bedste trænere, den serbiske Svetislav Pesic, hvis mål var at føre den tyske klub i Euroleague. Pesic har siden leveret fremragende resultater med Bayern Munchen blandt andet sidste år, hvor han var med til at føre klubben til semifinalen i den tyske liga. Her tabte man 3-2 til Brose Baskets hvor Brandon Thomas (tidligere Team FOG Næstved spiller) også var med, men formåede alligevel at kvalificere sig til Euroleague trods nederlaget. Denne sæson er man ligeledes kommet godt i gang i den tyske liga, hvor Pesic’s tropper ligger suværent på førstepladsen med 7 sejre i 8 kampe.

Læs også: En oplevelse for livet – En drøm der gik blev til virkelighed

I år har man hentet gode forstærkninger til klubben. Store John Bryant, der havde en fremragende sæson sidste år er hentet i Rathiopharm Ulm. Derudover har man hentet Boris Savovic i KK Crvena Zvezda, der ligeledes havde en god sæson for serberne. Malcolm Delaney der på nuværende tidspunkt er den mest effektive spiller i Euroleague er hentet i ukrainske Budivelnyk.

Derudover har man  i år sammen med spillere som bosniske Nihad Djedovic, Bryce Taylor, Chevon Troutman, og en af de bedste tyske spillere, Robin Benzing, et meget stærkt hold, der godt kan gå hen og overraske i denne Euroleague sæson.

I Euroleague har tyskerne i år allerede hentet 3 sejre i 4 kampe. Deres eneste nederlag indtil videre kom mod de forsvarende mestre Olympiacos, i en kamp som tyskerne sagtens kunne havde gået hen og vundet. Senest vandt man fredag aften over Unicaja med 82-78, hvor den førnævnte Malcolm Delaney var suværen med 19 point.

Et spændende projekt som Bayern Munchen er i gang med, og det bliver interessant at holde øje med dem i år i Euroleague.

(Foto: Flickr – Themeplus)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

EuroLeague

Real Madrids Facundo Campazzo er efter en række flotte præstationer i november blevet kåret som månedens spiller i Euroleague.

EuroLeague

Iffe Lundberg var lige ved at tage rundens MVP-prisen i Euroleague for sin imponerende præstation tidligere på ugen mod Olimpia Milano. Danskeren blev kun...

Armani Milano

Tirsdag aften tog Virtus Bologna og Iffe Lundberg imod Shavon Shields og Olimpia Milano i en hæsblæsende kamp, hvor begge danskere imponerede. 

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

EuroLeague

Virtus Segafredo Bolognas Toko Shengelia er blevet kåret som månedens spiller for oktober. Virtus Bologna vandt fire ud af fem kampe i den forgangne...

EuroLeague

Iffe Lundberg toppede scoringstavlen med 14 point, da Virtus Segafredo Bologna fredag aften udspillede AS Monaco med 59-83.

EuroLeague

Søndag aften var Iffe Lundberg tilbage i Virtus Bologna-uniformen efter måneders uvished om fremtiden, og danskeren leverede en imponerende præstation i sin comeback-kamp.

EuroLeague

Iffe Lundbergs transfersaga i Bologna har angiveligt taget en drejning, efter klubben har fået en ny cheftræner.