2020-2021 EuroLeague play-off optakt:

Foto: M. Serbin, cskabasket.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Zenit besejrede Panathinaikos med 112-83 på hjemmebane og tog den sidste plads i EuroLeague slutspillet. Der er lagt op til nogle store brag i play-off runden. Kampene som skal spilles er:

FC Barcelona – Zenit St. Petersborg

Cska Moscow – Fenerbahce Beko

Anadolu Efes – Real Madrid

Olimpia Milano – Bayern München

Play-off kampene starter den 20. April og Final Four kampene vil blive afviklet den 28-30 Maj i Tyskland. Kvartfinalerne spilles i et bedst af fem format, mens Final Four er enkeltstående kampe.

FC Barcelona – Zenit St. Petersborg:

FC Barcelona er storfavoritter til at vinde EuroLeague sæsonen sammen med Anadolu Efes efter mange sæsoners stilhed. Ankomsten af træner Sarunas Jasikevicius samt vigtige profiler som: Nick Calathes, Nikola Mirotic og Pau Gasol giver helt klart store forventninger og man må også sige de har levet op til det både spillemæssigt og resultatmæssigt.

Barcelona endte som nummer 1 i den indledende sæson og skal tage i mod Zenit som kvalificerede sig akkurat efter sidste kamp mod Panathinaikos. Det skal dog pointeres, at Zenit har haft gang i en rigtig god sæson med Kevin Pangos som leder, de spiller rigtig godt som hold og er i færd med at presse CSKA i Rusland, så det bliver helt klart en serie, der er værd at se.

CSKA Moscow- Fenerbahce Beko

Der er lagt op til en sand gyser når CSKA og Fenerbahce mødes, deres tætte kampe og uforudsigelige resultater gør det her opgør enormt spændende. Kampen vil også have en stor betydning for Danmark, da vores repræsentant, Iffe Lundberg, skal forsøge at eliminere Fenerbahce og tage final-four pladsen.

CSKA har haft en blandet sæson da der har været spørgsmålstegn omkring træner Itoudis og problemerne med stjernen Mike James. CSKA endte dog med at ende lige bag Barcelona som nummer 2, og det kan man godt kalde godkendt. I den russiske liga ligger de pt nummer 3, og det er slet ikke godkendt for en klub som CSKA.

Hvis vi tager et kig på Fenerbahce kan vi også se at de har haft en turbulent sæson, de endte som nummer 7, og det er en ret dårlig placering for et hold som har været med i Final-Four i fem år i træk. Fenerbahce startede sæsonen skidt ud, men siden Januar måned har de vist fine takter og har fået mange sejre. Nando De Colo samt Jan Vesely bliver spændende at følge, og hvis Fenerbahce skal slå CSKA ud, kræver det 100% performance fra disse 2 spillere. Fenerbahce skal se om de kan bevare vindermentaliteten i play-off runderne, som de havde skabt med Zeljko Obradovic, men som de nu står overfor med sammen med Igor Kokoskov. Derudover kan trænersædet hos CSKA godt ændre sig, hvis det skulle ske at CSKA ryger ud. Yderst spændende kamp at følge.

Anadolu Efes – Real Madrid

Anadolu Efes, som har været sprudlende i den anden halvdel af sæsonen, tager imod svækkede Real Madrid i play-off opgøret. Det bliver en meget stor fest at følge da kampe af denne kaliber ikke har nogle favoritter. Efes har med Shane Larkin og Micic set giftige ud, og det bliver en hård omgang for Real Madrid, som har set svage ud i år.

Real Madrid endte som nummer 6, og det viser, at det er et hold alle kan slå i EuroLeague – dog skal det siges, at de har vist bedre takter den seneste tid, hvor Rudy Fernandez er vendt tilbage fra en skade. Real Madrid fører også den spanske liga, hvor de kun har tabt én kamp i år (28-1). Det bliver en sand fornøjelse at følge. Kan Real Madrid stoppe Shane Larkin? Det bliver hele spørgsmålet.

Milano – Bayern München

Milano tager i mod tyske Bayern München og her kan vi tale om en kamp, som er decideret lige på papiret – dog har Milano en fordel, og det er, at de starter på hjemmebane. Begge hold har imponeret og overrasket i år, især Bayern München som formåede at kvalificere sig for første gang, hvilket førte til en enorm glæde hos klubben og fansene.

Milano har været rigtig stærke med Sergio Rodriguez som styremand og halvdanske Shavon Shields, som har vist sig at være enorm effektiv, derimod er der Bayern, som viser sig som et kollektiv, hvor man skal især holde øje med Lucic, Weiler-Babb og Reynolds. De tre nævnte spillere har imponeret. Bayern er dog faldet lidt i niveau efter en fantastisk start på sæsonen, men de er endt som nummer 5, og det er et rigtig flot resultat for Bayern München.

Se andre spændende artikler