fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroCup

Maria Jespersen dominerer i dramatisk EuroCup debut – kåret som kampens spiller

Landsholdsprofilen Maria Jespersen var rystende god, da hendes hold ACS Sepsi-SIC onsdag spillede første kamp i EuroCup-gruppespillet. Sepsi slog Elitzur Holon med 76-75.

Foto: fiba.basketball

Sæsonen er først lige startet for rumænske ACS Sepsi-SIC, men den danske landsholdstjerne Maria Jespersen har allerede fået sat sit præg på holdet, der i denne sæson spiller med i EuroCup, den næstbedste turnering i Europa.

Jespersen og kompagni åbnede onsdag sæsonen i den stjernespækkede europæiske turnering på hjemmebane mod israelske Elitzur Holon, og den danske forward fik en hovedrolle i den dramatiske kamp, der sluttede med to point mellem holdene.

Efter en neglebider af en fjerde periode kunne ACS Sepsi-SIC juble over en 76-75 sejr i første kamp i EuroCup-gruppespillet. Kampen var tæt fra start til slut, og føringen skiftede hænder hele 15 gange i løbet af kampen.

Gæsterne fra Israel havde chancen for at stjæle sejren helt til sidst med fem sekunder tilbage af kampen, men den danske Sepsi-stjerne lavede et stort – næsten game-winning – defensivt spil, hvor hun fik blokeret en aflevering, hvilket i sidste ende sendte sejren i det rumænske holds retning.

Maria Jespersen leverede 26 point, to assists, fire steals og to blocks i sin EuroCup-debut og var kampens helt store oplevelse. Derfor blev hun fuldt fortjent kåret som kampens spiller.

Artiklen fortsætter under opslaget

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sepsi-SIC (@sepsi.sic)

ACS Sepsi-SIC var med i kvalifikationen til Euroleague, men efter et spændende gruppespil stod det klart, at det rumænske hold måtte tage til takke med EuroCup. Læs mere om det her.

Næste gang Jespersen skal i aktion i EuroCup er onsdag den 2. november i Ankara, Tyrkiet mod Nesibe Aydın.

Det er altså tale om en brandvarm Maria Jespersen, der møder ind i den danske landsholdslejr i næste måned forud for landskampene mod Montenegro og Østrig.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Danmarks landstræner Allan Foss er tilfreds med, at de står med en sejr efter de to første kampe i EM-kvalifikationen, men sidder alligevel tilbage...

Eurobasket

Georgien er stadig uden sejr i EM-kvalifikationen, efter de mandag blev slået af Serbien med 63-76.

Eurobasket

Se highlights fra Danmarks nederlag til Finland lige her.

Eurobasket

Det er en ærgerlig fornemmelse, basketekspert Morten Stig Jensen sidder tilbage med, efter Danmark mandag aften tabte til Finland med 89-85.

Eurobasket

Danmark var lige ved at kunne fortsætte drømmestarten på kvalifikationen til EM 2025, men måtte se sig besejret af Finland med 89-85 efter en...

Eurobasket

Den finske landstræner Lassi Tuovi arbejder til dagligt sammen med den danske stjerne Iffe Lundberg i Virtus Segafredo Bologna, og det skulle i høj...

Eurobasket

Det er en profilspækket finsk trup, Danmark kl. 17:30 møder på udebane. Se hvilke 12 Finland har udtaget til opgøret her.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...