fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroCup

Maria Jespersen dominerer i dramatisk EuroCup debut – kåret som kampens spiller

Landsholdsprofilen Maria Jespersen var rystende god, da hendes hold ACS Sepsi-SIC onsdag spillede første kamp i EuroCup-gruppespillet. Sepsi slog Elitzur Holon med 76-75.

Foto: fiba.basketball

Sæsonen er først lige startet for rumænske ACS Sepsi-SIC, men den danske landsholdstjerne Maria Jespersen har allerede fået sat sit præg på holdet, der i denne sæson spiller med i EuroCup, den næstbedste turnering i Europa.

Jespersen og kompagni åbnede onsdag sæsonen i den stjernespækkede europæiske turnering på hjemmebane mod israelske Elitzur Holon, og den danske forward fik en hovedrolle i den dramatiske kamp, der sluttede med to point mellem holdene.

Efter en neglebider af en fjerde periode kunne ACS Sepsi-SIC juble over en 76-75 sejr i første kamp i EuroCup-gruppespillet. Kampen var tæt fra start til slut, og føringen skiftede hænder hele 15 gange i løbet af kampen.

Gæsterne fra Israel havde chancen for at stjæle sejren helt til sidst med fem sekunder tilbage af kampen, men den danske Sepsi-stjerne lavede et stort – næsten game-winning – defensivt spil, hvor hun fik blokeret en aflevering, hvilket i sidste ende sendte sejren i det rumænske holds retning.

Maria Jespersen leverede 26 point, to assists, fire steals og to blocks i sin EuroCup-debut og var kampens helt store oplevelse. Derfor blev hun fuldt fortjent kåret som kampens spiller.

Artiklen fortsætter under opslaget

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Sepsi-SIC (@sepsi.sic)

ACS Sepsi-SIC var med i kvalifikationen til Euroleague, men efter et spændende gruppespil stod det klart, at det rumænske hold måtte tage til takke med EuroCup. Læs mere om det her.

Næste gang Jespersen skal i aktion i EuroCup er onsdag den 2. november i Ankara, Tyrkiet mod Nesibe Aydın.

Det er altså tale om en brandvarm Maria Jespersen, der møder ind i den danske landsholdslejr i næste måned forud for landskampene mod Montenegro og Østrig.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Den danske landsholdsstjerne Maria Jespersen førte søndag aften sit rumænske hold, ACS Sepsi-SIC, til sæsonens første titel, da Jespersen og co. sejrede med cifrene...

Basketligaen

Dee Franklin, der har en fortid i Basketligaen, skal resten af sæsonen spille i den næstbedste række i Litauen.

EuroLeague

Danske Iffe Lundberg og Under Armour har indgået et samarbejde, der gør den danske landsholdsstjerne til firmaets nordiske atlet.

Internationalt

Laura Ziegler er atter blevet kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Week´. Det er syvende gang i denne sæson, hun vinder prisen.

Internationalt

Real Madrids 13-årige stortalent Mahamadou Landoure høstede stor opmærksomhed, da han i den spanske U14-pokalfinale leverede svimlende 56 point, 33 rebounds og fem blocks...

Internationalt

Virtus Segafredo Bologna led søndag et skuffende nederlag, da de mødte Germani Brescia i den italienske pokalfinale. Brescia tog fusen på favoritterne fra Bologna...

Basketligaen

DeVaughn Akoon-Purcell har landet en plads på rundens hold i den russiske VTB League. Den tidligere MVP i Basketligaen tørner i denne sæson ud...

Eurobasket

Søndag sluttede det danske landsholds EM-kvalifikation med en sejr mod Montenegro, og sejren vækker optimisme hos holdet største stjerne, Maria Jespersen, der spår det...