Belgien skal til EM efter sejr over Danmark

Belgium kunne sikre sig deres plads til EM med en sejr over Danmark. De skuffede ikke og tog en overbevisende sejr på 88-65. Danmark møder Litauen på mandag i kampen og den sidste plads til EM.
Adama Darbo - DK
Adama Darboe mod Belgium EM-kval 2021. Credit: Fiba.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Det danske landshold var lørdag eftermiddag på jagt efter den første af to mulige sejre i coronaboblen i Litauen. Modstanderen var Belgien, gruppens duks, der har overrasket, og som Danmark tabte eftertrykkeligt til ved sidste møde. Danmark havde ikke de bedste forudsætninger fro at tage to point. Holdets største profil Iffe Lundberg er ikke med i Litauen på grund af sit skifte til CSKA Moskva, der skal spille EuroLeague. Dermed var der lagt op til at Darko Jukic skulle steppe op, men et brud i hånden, der forekom under træningen i onsdags, holder ham ude de næste seks uger.

Derfor bestod danskernes starting lineup af bestod af Adama Darboe, Frederik H. Nielsen, Phillip Hertz, Jonas Zohore og Kevin Larsen.

Kampen startede rodet, og Danmark havde problemer med at sætte point på kontoen, inden Darboe satte sin første treer. Det var tydeligt, at danskerne skulle finde sig til rette uden deres helt store stjerne Iffe lundberg. Til gengæld var de uhyggeligt effektive bag buen, hvor de skød 50 procent. Omvendt havde de vanskeligheder med at aktivere deres inside game, hvilket gjorde at Danmark kom til at mangle point under kurven. Derudover havde de rød-hvide store problemer med at sætte deres straffekast. Dermed kunne Belgien trække en smule fra mod slutningen af første periode.

Belgium var kommet for at spille

Danmark startede som lyn og torden i anden periode. Samtlige danskere på banen ramte deres skud, mens Belgien havde vanskeligheder ved at finde rytmen i deres offensiv. Efter en giftig treer af Kevin Larsen, havde Danmark reduceret Belgiens føring til en enkel pind. Desværre forsatte danskernes problemer på straffekastlinjen, hvilket gjorde at Belgien kunne fastholde deres føring til stillingen 40-34.

Danmark var absolut med i kampen, inden starten på tredje periode takket være Darboe, der brændte med 15 point efter 20 minutters basket.

Tredje periode startede med en hurtig belgisk treer. Zohore svarede tilbage med to point efter et spin-move ved baglinjen efterfulgt af et seriøst dunk i smasken på Belgiens center. Zohore kunne ikke nøjes med et enkelt dunk, så han valgte at smadre læderet i nettet et minut senere.

Desværre for danskerne var Belgien livsfarlige bag buen efter pausen, anført af Retin Obasohan, der ramte efter behag. Samtidigt begyndte danskerne at få seriøse problemer i offensiven. Det begyndte at ramle fuldkomment i slutningen af tredje, hvor Belgium bragte sig foran med 17 point inden sidste periode.

Det var tydeligt, at Belgien kunne spille sig til EM med en sejr. De spillede med høj intensitet, mens danskerne begyndte at få problemer med at holde fast i kuglen. Derfor blev det hurtigt klart, at danskerne ikke skulle drille Belgien, der i stedet cruisede til sejr på 88-65.

Kampens spillere

Adama Darboe var i Danmarks lyspunkt med 18 point, 5 rebounds og 3 assists. For Belgien havde Retin Obasohan gang i en solid kamp med 19 point og 5 rebounds.

Se andre spændende artikler