fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Blog

Forum dum eller forum debat?

Fra Wikipedia; Forum er den latinske betegnelse for et torv, en plads. Det kendteste er Forum Romanum. Forum var den romerske bys centrum, hvor man mødtes i politiske sager, for at handle, for afgøre retsager, eller bare for at høre almindelig sladder. Ordet Forum bruges ofte i overført betydning om et mødested for et eller andet. For tiden er der sikkert mange, der klikker ind på Aabyhøjs Forum for at få deres daglige fix blandede bolsjer fra det danske basketball-miljø. Men de bliver slemt skuffede og må klikke videre! Fordi for kort tid siden lukkede Aabyhøj sit forum ned med den begrundelse, at klubben er træt af de daglige “grundløse og anonyme udfald mod navngivne enkeltpersoner”. Det har formentlig været en svær beslutning for klubben, der de seneste 10-13 år har høstet masser af trafik på deres hjemmeside på grund af det velbesøgte forum, hvor folk i og omkring sporten videndelte, snakkede om basketball….og debatterede. Eller hvad? For hvad var/er Aabyhøjs forum egentlig?

Det anonyme forum
Man kan argumentere for, at havde det heddet ‘debatforum’, i stedet for ‘forum’, ville navnet være misvisende. For mange af de indlæg, der blev skrevet var efter min mening ligegyldige, usaglige og hvis ikke injurierende, så i hvert fald på grænsen til det. Og de personer i dansk basketball, som rent faktisk har noget på hjerte og gerne vil have gang i en seriøs debat, gider ikke slide huden på deres fingerspidser ved at skrive et indlæg på Aabys forum – for det er ganske enkelt spild af tid for dem. Men alligevel har Forum været voldsomt populært trods den manglende debat! Folk kunne jo fuldstændig gratis og anonymt skrive svinere til både højre og venstre, for der var intet krav om registrering af brugernavn, email osv., hvilket erfaringen viser, ikke bidrager til den mest saglige og konstruktive debat – tværtom. Og selvom man ikke selv skrev indlæg derinde, så var det altid spændende (i hvert i 5 minutter ad gangen) at se, hvad folk nu havde fundet på. Af og til blev klubben tvunget til at fjerne indlæg, fordi de gik over grænsen, og til sidst brugte de så mange ressourcer på at moderere ‘det anonyme forum’, hvilket havde været et mere passende navn, at man så sig tvunget til at trække stikket foreløbigt. Klubben overvejer nu, hvordan man fremadrettet skal gribe problemstillingen an, hvilket må siges at være en moden beslutning. Måske den rigtige løsning også er den åbenlyse; Indfør registrering af brugerne!

Vi ved ikke, hvor du bor!
Men hvis man registrere brugerne, risikerer man at miste dem – det viser erfaringen også. Her på Fullcourt har vi dårlige erfaringer med at have et forum. Ikke fordi snakken bliver ustyrlig og uhensigtsmæssig, som Aabyhøj har oplevet det, men ganske enkelt fordi folk ikke gider bruge det. For nogle år siden forsøgte vi os med et forum tilknyttet hjemmesiden. Det var en moderne, overskuelig og godt designet platform, men den havde log in! Brugeren skulle altså registrere en gyldig email og et brugernavn for at kunne deltage i debatten. Der var ikke tale en længere formular med tonsvis af personlige informationer og vi-ved-hvor-du-bor-agtige undertoner, men bare en mail og et brugernavn, hvor sidstnævnte kunne være hvad som helst. Men det gad folk ikke! For forummet blev aldrig nogen succes og døde hurtigt hen efter bare en måneds tid. I stedet søgte folk hen på det foretrukne mødested hos Aabyhøj. Og hvad er det, så et udtryk for? Tja, måske gider folk bare ikke al den alvorlige debat. Måske er det langt sjovere med sludder, sladder og dårligt sprog på andres bekostning. Man skulle dog tro, at der var flere, der turde blande sig og lægge navn (brugernavn) til debatten, så det ikke altid er laveste fællesnævner, vi går efter!

På Fullcourt har vi igen sat et forum op i forbindelse med re-lanceringen af vores site.  Tiden vil vise om noget er anderledes denne gang. Personligt håber jeg på, at flere har lyst til at bruge det og vil bidrage seriøst og oprigtigt til snak og debat om den sport, vi alle elsker!

Foto: Flickr/Carolyn Conner

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne