fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Værløse Blue Hawks sejrer i tæt affære over Bears Academy

Værløse Blue Hawks kunne løfte armene i vejret som sejrherre i et tæt opgør mod Bears Academy, der blev vundet med 82-77.

Søndag eftermiddag levede Værløse Blue Hawks op til favoritværdigheden, da de på hjemmebanen i Søndersøhallen tog en kneben sejr på 82-77 over Bears Academy. Kampen bølgede frem og tilbage, holdene tog skiftevis føringen, men hjemmeholdet var skarpest, da det galt.

Sejren kommer på et kærkomment tidspunkt for Blue Hawks, da de gik ind til kampen med tre nederlag i bagagen og et rundt nul ud for antallet af sejre. Lidt anderledes stod det til for Bears Academy, da Bears i seneste kamp fik sin første sejr, eftersom de vandt over BK Amager. Derudover har Bears Academy leveret nogle gode præstationer nederlag til trods.

Det var da også et Bears Academy-hold, der manglede to af holdets profiler til dagens opgør i form af dobbeltlicensspillerne Anton Harbo og Magnus Møllgaard. Til trods for profil-mangel lod det ikke til at påvirke et til tider velspillende Bears Academy-hold.

Snæver sejr

Første periode var på mange måder en rodet affære, da ingen af holdene for alvor fandt momentum, og kampen bølgede frem og tilbage. Begge hold spillede med høj intensitet, hvilket fremprovokerede mange personlige fejl hos modstanderholdet. Mod slutningen af perioden trykkede Bears Academy på og kunne med nogle ramte 3-pointsforsøg slutte perioden med en 21-19-føring.

Samme kampbillede udspillede sig i anden periode, hvor nogle af kampens største runs viste sig. Først var det Værløse, der gik på et 5-0 run, og derefter Bears på et 7-0 run. Værløse vandt perioden med 19-16 og kunne gå til pause med en snæver føring på 38-37.

Tredje periode afveg ikke fra første halvleg, da holdene fulgte hinanden scoringsmæssigt. Det lykkedes dog for Værløse at slå et lille hul mod slutningen af perioden, hvorfor de vandt med 20-15.

Selvom Blue Hawks gik ind til sidste periode med en sekspointsføring, formåede holdet ikke at holde fast i føringen. På få minutter kom udeholdet foran efter en 3-pointsscoring af Mads Hansen, hvilket var kulminationen på et 14-6 run for Bears Academy.

Dette fik vækket Værløse, der med godt forsvarsspil bragte sig tilbage i kampen og tog atter føringen. Med få sekunder af kampen dummede Bears-anfører Jacob Vistisen sig, da han ved et indspil sendte bolden over i favnen på en modstander, hvilket resulterede i to straffekast til Blue Hawks Peter Møller, der ikke svigtede på linjen.

Møller lavede to straffekastscoringer og udbyggede føringen til 80-74 med blot 18 sekunder igen. Selvom Bears’ Gustav Johansen scorede på et 3-pointsforsøg med 9 sekunder igen, var det ikke nok til at komme tilbage for Aarhus-mandskabet.

Solide præstationer

Det var særligt banens to højeste spillere, de to center-spillere Keane Thomann og Koch Bar, der viste sig at være afgørende for, at holdene aldrig for alvor udspillede sin chance for at vinde kampen.

Ved kampens slutning stod Thomann noteret for hele 25 point, 7 rebounds, 2 assists og 1 steal. Bar leverede til sammenligning 13 point, 13 rebounds, 2 assists og 3 steals.

Derudover leverede Peter Møller også, da han med 17 point var en medvirkende faktor i, at Blue Hawks tog sejren. Møller viste sig også at være vigtig, da hans hold, når han var på banen, vandt kampen med 14 point.

Næste opgør for Værløse Blue Hawks er hjemme d. 23. oktober mod Copenhagen Basketball. Bears Academy møder dagen efter BMS Herlev Wolfpack på udebane.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.