fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Værløse Blue Hawks er sæsonens solstrålehistorie: ” Der er stort potentiale i truppen”

Værløse Blue Hawks har været sæsonens mest interessante historie i Basketligaen. Ikke nok med at de kvalificerede sig til Playoff A, har de formået at kunne bide skeer med ligaens medaljebejlere, og nøglen til succes har været en sammentømret trup.

Foto: Heinzefoto

Hvor mange hold i Basketligaen består udelukkende af danske spillere?

Kun to.

Værløse Blue Hawks og Bears Academy.

Holdet fra Aarhus har Silas Oriane, der har tysk pas, på holdkortet, men trods han på Basketligaens hjemmeside er registreret som tysker, tæller han med, da han har været en del af diverse ungdomslandshold, blandt andet U20-landsholdet i februar.

Hver sommer står der amerikaner-lotteri på programmet hos flere af Basketligaens klubber, der går på rov ovre på den anden side af Atlanten i håbet om at finde Basketligaens næste stjerne.

Men Værløse er gået anderledes til værks med en udelukkende dansk trup, og holdet fra Nordsjælland har været sæsonens sensation.

God stemning i truppen

Først kvalificerede de sig til Playoff A som ligaens sjetteplads.

I de sidste par sæsoner er det 6. seede hold i ligaen ved grundspillets afslutning, som har været BMS Herlev og Bears Academy, blevet kørt over i slutspillet, men det har ikke været tilfældet med Værløse i år.

Der har været et par svipsere undervejs, men overordnet set har Værløse været særdeles kampdygtige og desuden besejret både Team FOG Næstved og Horsens IC, og det har kunnet lade sig gøre grundet en velafbalanceret trup, der komplimenterer hinanden godt.

Det fortæller Værløse-stjernen Adam Heede-Andersen til Fullcourt.dk.

“Vi har en god balance i truppen med mange forskellige typer, der alle sammen bringer noget vigtigt til bordet. Vi komplimenterer hinanden godt, og vi stoler på hinanden. Det har altid været nøglen for os,”

I sidste uge nedlagde de Horsens IC, der inden da havde været ustoppelige i Basketligaen med 14 sejre i træk. En vild sejrsstime blev spoleret af Værløse. Derfor er der ikke noget at sige til, at der er en god stemning i Værløse-lejren.

“Stemningen er god. Det er klart. Vi har præsteret på et højt niveau indtil nu, men vi stiller os ikke tilfredse, og vi vil hele tiden være bedre end vores sidste kamp,”

“Vi er et kollektiv, hvor alle giver alt for hinanden. Og så er det bare en masse gode gutter, som vil hinanden det bedste og går op i hinandens succes” siger Heede-Andersen.

Et ungt mandskab med stort potentiale

Værløse er et hold med dansk DNA, og denne sæson må siges at være en stor succes.

Holdet har vist, at de hører til i den øvre halvdel af ligaen, og hvis klubben kan formå at holde på truppens kerne af spillere, kan vi se ind i en fremtid, hvor Værløse kan blive ved med at drille ligaens tophold.

Værløse er nemlig et af ligaens yngste mandskaber med en gennemsnitsalder på knap 22 år.

Adam Heede-Andersen, der debuterede for Værløse i Basketligaen i 2019, er holdets alderspræsident med sine 27 år, og han er optimistisk, når han ser på Værløse-truppen.

“Jeg synes, der er stort potentiale i truppen. Vores unge spillere har udviklet sig ekstremt meget i løbet af sæsonen. De er alle sammen vokset med opgaven, og det er det, hele projektet handler om,”

Hver gang Værløse har indtaget gulvet i årets slutspil, er de blevet betragtet som undertippede. Ved starten af Playoff A var de allerede så godt som ude af kampen om en semifinaleplads, da de havde 12 point op til fjerdepladsen.

Men en mulig semifinaleplads har ikke alene været holdets store mål og ambition for slutspillet. Fokus har nemlig også været på udvikling.

“Vores mål er at præstere så godt som muligt og blive ved med at lægge et lag mere på, hver gang vi spiller. Det har været vores mindset hele tiden,”

“Vi ved, at folk udefra ser os som underdogs – det passer os fint. Vi går ind til alle kampe for at vinde dem, fordi vi tror på hinanden, og fordi vi ved vi har kvaliteten til det,” siger Adam Heede-Andersen, der torsdag aften imponerede med 33 point mod Randers. Læs mere om den kamp her.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.