fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Drama i toppen: Randers Cimbria puster Svendborg Rabbits i nakken med ny sejr

Med en sejr mod Værløse Blue Hawks lægger Randers Cimbria pres på Svendborg Rabbits, der fredag skal møde Horsens IC. Randers besejrede torsdag aften Værløse med 87-103.

Foto: Thorfoto

Svendborg Rabbits lå begyndelsen af Playoff A lunt i svinget i kampen om en af de fire semifinalepladser, men deres situation har taget en drejning.

Randers Cimbria har nemlig vist stor styrke i årets slutspil og er nu en kæmpe trussel for Svendborgs semifinaledrømme.

Randers spillede torsdag aften deres anden og sidste kamp i Basketligaen i denne uge, og kronjyderne fuldendte en perfekt uge med en sejr mod Værløse Blue Hawks på 87-103. I mandags besejrede de Bakken Bears på udebane.

Randers´ sejr betyder, at der i skrivende stund blot to point mellem Randers og Svendborg. Ved slutspillets start lød pointdifferencen på hele ti point, hvilket vidner om, at Randers har lagt sig i overhalingsbanen.

Fredag mødes Svendborg og Horsens IC i Forum Horsens, og i Randers-lejren er der ingen tvivl, at de for en ganske kort stund hepper på De Gule.

Randers slog hul i fjerde periode

Randers Cimbria har skruet bissen på til dette års slutspil, og med sejren ude i Søndersøhallen har de nu vundet fem ud af syv slutspilskampe.

Sejr nummer fem fik randrusianerne altså mod Værløse, men det sammentømrede Værløse-hold gjorde det ikke let for Randers. Værløse matchede igen op med et af ligaens tophold og var i pausen blot bagud med 50-54.

Undervejs havde Randers vist overlegenhed i glimt, men Værløse hold trit med de jyske gæster.

I tredje periode fortsatte det med at være jævnbyrdigt, og hver gang Randers forsøgte at få opbygget noget momentum, fik Værløse sat en stopper for Randers-spillerne. Holdene var skiftevis foran, men Randers gik på et 6-0 run til at slutte perioden.

Ved starten af fjerde periode var det fortsat tæt med en 73-76-føring til Randers. Kampen havde indtil været tæt, og selvom Randers var holdet med flest føringer føltes det som en kamp, der kunne gå begge veje.

Halvvejs inde i kampens sidste periode var Randers foran med 83-90 efter nogle gode minutter, og den føring kom aldrig i fare i resten af perioden.

Randers viste klassen, da det gjaldt, og sejrede med 87-103.

Kampens topscorer var Værløses-stjernen Adam Heede-Andersen med hele 33 point. Steven Green var i vanligt vis topscorer for Randers med 24 point.

Morten Bülow fulgte op med 22 point for Randers.

Adam Heede-Andersen var kampens store oplevelse og flirtede med en triple-double med sine 33 point, syv rebounds og ni assists.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.