fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Aalborg Vikings

To vigtige kampe på en uge for Vikings

Pressemeddelelse: Aalborg Vikings er gået ind i en uge med to meget vigtige udekampe. Søndag er det en plads i pokalfinalen det gælder, når Vikings rejser til Sydfyn, hvor Svendborg Rabbits venter i pokalsemifinalen.

Allerede i dag skal vikingerne dog til København, hvor de møder SISU i en direkte kamp om 5. pladsen i ligaen og et stort skridt væk fra bundstriden. Aalborg og SISU er placeret helt lige på en delt femteplads i tabellen med fire sejre og syv nederlag, men formkurven har været helt forskellig.
SISU startede sæsonen forrygende med sejre i de to første kampe, men i de sidste ni kampe er der kun føjet to sejre til samlingen. Det er således et SISU-hold med behov for en sejr, der går ind til tirsdagens kamp, især i betragtning af at de fleste betragtede gentofteholdet som en favorit til at være i top fire i denne sæson.
SISU er anført af en genfødt Joe Benjamin. Amerikaneren har spillet i Danmark siden 2007, og hans bedste sæsoner har været for Åbyhøj og Hørsholm, hvor han begge steder snittede 14 point. Under coach Almir Zeco i SISU er den 30-årige veteran i denne sæson blomstret op, og over 11 kampe snitter han hele 19 point pr. kamp.

En anden veteran, der er afgørende for SISU er 35-årige Mickey Dennis. Den erfarne guard sørger for at styre spillet og sætte holdkammeraterne op – og er aldrig bleg for at skyde rigtigt langt udefra. I sin bedste sæson i Næstved scorede Dennis 21 point pr. kamp, men han er nu nede på 16.

SISUs største danske profil er 23-årige Michael Vincents, der er en lille men meget bevægelig guard med et godt skud udefra. Vincents snitter 16 point pr. kamp og rammer halvdelen af sine 3-points skud.

I modsætning til SISU har Vikings’ formkurve været opadgående efter nederlag i sæsonens første fire kampe. Coach Vear har fået holdet på ret kurs med fire sejre i de seneste syv kampe samt en plads i pokalsemifinalen.

Coach Vear har fået store bidrag fra de danske spillere, hvor Mads Kofoed holder niveau og Jeppe Kristiansen har fundet kanonen frem. Gennem de seneste fem kampe snitter Jeppe over 11 point pr. kamp, og senest mod Næstved kastede han hele 24 pinde i kurven.

Også andre danske spillere har på skift trådt op, når holdet har haft behov for det. I en svær udekamp i Falcon havde Kasper Serritslew 14 point og mod Bakken Bears havde Malte Thiel 11.

Man må selvfølgelig også nævne de to Nordamerikanske spillere, Joey Haywood og Joe Burton. Burton snitter 17 point, 13 rebounds og hele 5 assists, hvilket er uhørt for en stor mand som ham. Haywood er til gengæld ligaens flittigste scorer med 27.1 point pr kamp – senest havde han 40 mod Næstved.

Kampen spilles i Kildeskovs Hallen i Gentofte i aften kl. 19:00.

(Foto: Mikkel Thomasen)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort