To gode perioder var ikke nok til overraskende BMS Herlev-sejr mod Bakken Bears

I sidste sæson leverede BMS Herlev en af sæsonens større overraskelser, da de besejrede Bakken Bears på hjemmebane.

Lørdag eftermiddag skulle de forsøge at gøre sig selv kunsten efter fra sidste sæson, da Bakken Bears var tilbage på besøg hos BMS Herlev. der i år dog er uden flere af de markante skikkelser fra sidste sæson trup, der tog fusen på de dominerende aarhusianske bjørne. Dengang var det trioen bestående af August Haas, Eamonn Joyce og Marqus Marion, der førte an.

De er dog alle fortid klubben.

Alligevel ydede lørdagens hjemmehold de forsvarende danske mestre god modstand. Særligt anden og tredje periode kan BMS Herlev være stolte af, men trods 20 fine minutter blev det til sejr for Bakken Bears. Aarhus-holdet sejrede med 70-84.

På papiret var BMS Herlev, der inden opgøret havde vundet én kamp og tabt to, en ganske overkommelig opgave, og i løbet af første periode så det ud til, at Bakken Bears ville gøre kort proces  og ´lukke kampen´ tidligt. Fem minutter inde i opgøret var Bjørnene foran med ti point.

BMS Herlev lagde sig imidlertid ikke ned. Herlevvitterne leverede en god indsats i anden periode, de fra start dominerede, og kunne således gå til pause nede med blot 43-49 – et resultat, de kunne være fint tilfredse med.

Halvvejs i anden periode havde de endda bragt sig foran med 38-32, men fra det punkt gik de lidt i stå og scorede kun fem point i resten af første halvleg. Til sammenligning satte Bakken 17 point på tavlen i samme tidsrum. Herlev vandt anden periode med et enkelt point.

Herlev gav Bears kamp til stregen

I anden halvleg fortsatte Herlev med at kunne bide skeer med gæsterne fra Smilets By, der først fik skabt afstand til deres modstander i slutningen af fjerde periode. Tredje periode sluttede 17-17, og derfra var Bakken-føringen uændret inden fjerde periode.

Og fjerde periode startede på spændende vis. BMS Herlev havde svært ved at finde kurven med bare fire point i løbet af de første fire minutter, men det var alligevel nok til at give Herlev-spillerne og fansene på lægterne fornyet tro på endnu en sensationssejr.

BMS Herlev-defensiven begrænsede nemlig Bakken til blot tre point i løbet af de første fire minutter af fjerde periode, hvilket betød, at stillingen var 66-69.

Det blev dog ikke tættere. Bakken lukkede og slukkede og tog dermed deres fjerde sejr ud af fire mulige i Basketligaen.

Kampens topscorer var Herlevs kaptajn Danijel Marsenic med 18 point. Topscorer for Bears var Skyler Bowlin med 17 point. Med lidt over et minut tilbage af opgøret sendte BMS Herlev 16-årige Silas Braikia på banen til sin debut i Basketligaen.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Bakken Bears kom godt fra land i den nye sæson i European North Basketball League, da engelske Bristol Flyers blev slået med 83-72.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.