fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

theView tog overraskende sejr over Randers: “Man skal have lov til at tænke stort”

Tidligere på ugen besejrede theView Copenhagen noget overraskende Randers Cimbria, og theView´s cheftræner, Jeffrey Fawme, ser en sådan sejr som et resultat af den holdkultur, der er skabt hos theView Copenhagen.

Foto: Robert Dines Rasch

Denne sæson har ikke budt på mange overraskelser i Basketligaen. I stedet har favoritterne levet op til deres favoritværdighed, men dette var ikke tilfældet, da theView Copenhagen hjemme i Nørrebrohallen i midtugen bød Randers Cimbria op til dans.

Hovedstadsholdet kæmpede en brav kamp og endte med at hive en imponerende sejr i land efter fem minutters overtid. Randers Cimbria blev besejret med 118-114. Det kronjyske mandskab fik ellers en drømmestart på kampen, men københavnerne ville det anderledes, og det bunder i holdets kultur, fortæller holdet cheftræner, Jeffrey Fawme, til Fullcourt.dk.

Læs om theView Copenhagen´s sejr mod Randers Cimbria her

“I Copenhagen har vi skabt en holdkultur, hvor man aldrig giver op og altid konkurrerer til det sidste. Vi tror på vores spil, har tillid til hinanden og vi frygter ingen. Det er nemt i tanke, men et svært mindset at have i praksis. Spillernes lederskab og sammensætningen af personlighede er her nøglen og er grundstenen for det, der binder os sammen,” fortæller Jeffrey Fawme og uddyber:

“Det er også omdrejningspunktet for, hvordan vi har valgt at bygge holdet op. Vi er meget taknemmelige over at have så mange forskellige personer, der bidrager positivt til den kultur i træningmiljøet, under kampene og udenfor banen. Vi arbejder benhårdt og alle formår at holde fast i den ‘barnlige’ indre glæde for basketball,” siger han.

Tro på tingene

Og netop det med ikke at give op kunne ses i opgøret mod Cimbria. Den føromtalte gode start fra de jyske gæster betød, at theView kunne se sig bagud med hele 21 point efter kampens første ti minutter, og ved pausen var Randers-føringen status quo.

Statistikken sagde, at hjemmeholdet kunne se langt efter et comeback, men i kampens fjerde periode leverede Copenhagen dét comeback, der ellers blev anset som nærmest umuligt at fuldende blot ti minutter tidligere i kampen.

“Kampen betyder meget for vores selvbillede. Den er et symbol på det, vi går og fortæller hinanden til dagligt. Alt er muligt. Man skal have lov at tænke stort, så længe ens arbejdsindsats og engagement matcher. Og vi knokler derudaf og engagerer os i hinanden,” siger Copenhagen-cheftræneren.

Underdog

Randers måtte således se sig besejret af theView. Det var dog ikke første gang i denne sæson, at de smagte sejrens sødme mod et hold, der på papiret var favoritter. I preseason tog Copenhagen-mandskabet eksempelvis sejren mod sidste sæsons sølvvindere i den svenske Basketligan, SBBK Södertälje.

“Vi vidste, vi havde det i os, selvom vi tidligere har oplevet, at nogle dommere i ligaen kan blive nervøse for at dømme mod de stærke hold, når det gælder og tingene spidser til. Det er selvfølgelig ikke nemt at præstere under pres, og vi ved, at dommerne har et massivt pres på sig,”  siger Fawme og fortsætter:

“Vi ser det som et led i en større proces, hvor vi må bidrage til at dommerne har nogle gode oplevelser med os og kan se, vi kan løbe med de store. Vi ved, at vi kan konkurrere og presse holdene med langt større budgetter end os, fordi vores spillestil og vores mindset passer godt dertil. Vi vidste, vi kunne gøre det, og endelig fik vi vist det til omverdenen,” siger han videre.

theView Copenhagen har sejret i fire ud af 17 kampe i denne sæson.

Tidligere på sæsonen blev theView Copenhagen taberdømt i en kamp, de ellers havde vundet mod BK Amager. Læs den historie her. 

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.

Basketligaen

BC Copenhagen fortsatte den glimerende form og slog Bears Academy stort

Basketligaen

Der var masser af drama, da Randers Cimbria torsdag sejrede mod Svendborg Rabbits. Kaninerne havde muligheden for at stjæle sejren til sidst, men til...

Basketligaen

Onsdag aften tog Bears Academy imod Holbæk-Stenhus i Vejlby-Risskov Hallen, og forud for opgøret havde hverken af holdene været godt kørende. Academy havde tabt...