fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Peter Johansen siger farvel og tak

En af Basketligaens allerstørste profiler gennem tiderne, Peter Johansen, har efter længere tids overvejelse besluttet sig for at indstille karrieren ifølge en pressemeddelelse fra hans sidste klub på vej mod toppen, Team FOG Næstved. Et stort tab for Næstved og ikke mindst dansk basketball.

Peter Johansen har haft en lang karriere hvor han har været en dominerende faktor på en række hold i den bedste danske basketballrække. Igennem sin karriere nåede Peter Johansen at optræde for Værløse/Farum, BF Copenhagen, Team Sjælland, BK Amager og Team FOG Næstved. Alle steder har Peter Johansen været en stor del af holdet og en absolut profil.

Peter Johansen er nummer 1 på alletiders liste i Basketligaen målt på rebounds og scoringer. I sæsonen 2011/2012 blev han således den første spiller der rundede 4.000 point og 2.000 rebounds i Basketligaen. En rekord der taler for sig selv. Peter Johansen nåede at spille en lang række landskampe. Hertil var han med til at vinde 2 DM guld 3 DM bronze i Basketligaen. Hertil blev det til 1 pokaltitel og 1 gang årets pokalfigther. Peter Johansen har hertil været udtaget til All Star holdet 9 gange.

Peter Johansen slutter karrieren af i Næstved hos Team FOG Næstved, hvor han har været med til at gøre holdet til en fast bestanddel af toppen i dansk basketball. I sin tid i Næstved har han været den samlende kraft for holdet og han har været en meget stor del af årsagen til en kraftig stigende interesse for holdet og for basketball i almindelighed.

En sidste bemærkning

Peter Johansens sidste bemærkning omkring hans karriere og ikke mindst sin sidste klub Team FOG Næstved samt tidligere klubber er selvfølgeligt kun omkranset af varme tanker og ord:

Jeg har hele tiden ønsket at stoppe på toppen, og en bronzemedalje for Næstved var tæt nok på. Jeg er meget taknemmelig over min tid i Næstved og er stolt over at have været en del af en fantastisk udvikling som holdet og organisationen har taget i de 3 år jeg spillede der. Jeg kunne ikke have ønsket at slutte karrieren et andet sted.

Jeg har haft nogle fantastiske år som elitebasketballspiller, og har mødt en masse gode mennesker, som har været med til at gøre de mange år spændende og sjove.

Opgaven med at have en central rolle på et hold, som ligger 90 km fra mit hjem samt en et fuldtidsarbejde har været en stor mundfuld og har krævet meget fysisk og mentalt arbejde. Havde Næstved ligget tættere på Nørrebro, havde jeg med glæde taget minimum 1 sæson mere, men nok er nok.

En masse varme tanker går ud til de klubber jeg nåede at spille for – Værløse, Team Sjælland, BK Amager og endeligt Næstved, med et ønske om held og lykke fortsat, ligesom DK4, holdet bag og Thomas Bilde fortjener store roser for deres del i ligaens udvikling!

Jeg takker for nogle dejlige år, og især Geof og hans familie, for at have tøjlet et til tider heftigt temperament.

Head coach, Geof Kotila har også kun varme ord at sige om den karismatiske spiller:

Peter Johansen vil overgå til at være en legendarisk dansk spiller. Peter Johansen var blandt de bedste af de bedste, men for mig har Peter været unik i sin attitude og ambition om at vinde kampen. For Peter Johansen handlede det ikke om Peter Johansen, men om holdet og vores muligheder for at vinde kampe. Han var et forbillede for alle både til kamp og til træning. Han vil blive savnet på vores hold.

Afsluttendevis udtaler direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen følgende:

Peter Johansen har været synonym med Team FOG Næstved gennem de sidste 3 sæsoner. Vi har været meget stolte af at have Peter Johansen på holdet og han har udfyldt sin rolle som bærende profil udover forventningerne. Peter Johansen markerer det tidspunkt i vores klubs historie, hvor vi gik fra at være et midterhold og til at være et hold man regner med. Han har været et samlingspunkt for holdet og udvist en meget seriøs indstilling til tingene. Han er en fantastisk basketballspiller og har hertil en showman X faktor i sig som man ikke finder andre steder i Basketligaen. Hertil har han været en fantastisk holdkammerat. Vi skal være stolte af at han har været en del af vores projekt.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.