fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Næstved besejrede Værløse

Team FOG Næstveds kommende hjemmebane. (Arkivfoto: Boba Keseric)

Der var masser af mennesker i hallen. Forventninger var skruet helt i vejret for det højlydte hjemmepublikum, da Værløse i aftes besøgte Næstved Hallerne. Det blev dog langt fra den fest man i Næstved havde håbet på. Men til sidst lykkedes det alligevel at hive en smal sejr hjem.

På forhånd vidste man at Team FOG måtte undvære deres nye amerikaner, Eric McAlister, samt Sydafrikaneren Chris Gabriel, som endnu ikke er blevet spilleberettiget. Heldigvis for Næstved, så stod Værløse lidt i samme båd, i det Rob Woodson heller ikke har fået sine papirer på plads endnu. Det var derfor 2 lidt nervøse mandskaber der begyndte kampen. Ingen af holdene kunne finde fodfæste, og få spillet til at flyde. Nok mest fordi begge mandskaber var fast besluttet på at det skulle være forsvaret der skulle vinde kampen.

Værløse kom dog bedst fra start, godt hjulpet på vej af Drew Maynard der både var poinguard, shooting guard og power forward. Det så mildest talt komisk ud, når han tog bolden og driblede den frem. Han er en mand på 203 centimeter! Det var tydeligt at han havde carte blanche, til at gøre hvad han synes var rigtigt. Den rolle kunne han ikke bestride. Han skød horrible 8/40 fra gulvet, hvilket i øvrigt var over halvdelen af Værløses skud. Men på papiret ser det meget fornuftigt ud med 23 point og 14 rebounds, men det lugter lidt når man kigger på hans effektivitet der lå på blot 7. Med til historien skal også nævnes, at Team FOGs Liam Potter havde en af sine bedste kampe. Med 8 blocks på Maynard, krydret med 17 rebounds var han tæt på at være sit holds bedste.

En ny profil er landet

Som sagt så kom Værløse bedst fra start, og ved pausen trak de faktisk lidt fra. Føringen kom op på 15 point, før Philip Hertz med 2 3ere i rap sendte Næstved tilbage på sporet. Inden da havde man set en Axel Karason i hopla, han var sit holds klart bedste med 21 point og 7 rebounds.

Med fornyet tro på tingene gik Næstved ind til sidste periode, nede med kun en. Værløse begyndet at se trætte ud, men heldigvis for dem så kunne Team FOG intet ramme. Den forventede storsejr til hjemmeholdet, trak længere og længere ud. Til sidst tog Næstveds nye stjerne igen i karakter. Milan Stanojevic fik nok en af de bedste debuter i dansk basket i lang tid. Med 28 point, 7 assist, 4 rebounds og 3 steals var han sit holds klart bedste. Han kunne gøre hvad der passede ham. Men selvom man havde fornemmelsen af han bare kunne klare sagerne selv, så kæmpede han ligeså meget for at få sin holdkammeret involveret. Det virkede så desværre ikke til at hans medspillere var ligeså klar på dagen.

Slutteligt blev det som skrevet i indledningen, forsvaret der blev afgørende. Næstveds bredde, og rotation igennem kampen gjorde udslaget til sidste. Værløse begyndte at lave dumme beslutninger offensivt, og defensivt haltede de hele tiden en aflevering efter. Philip Hertz kunne runde sin fornuftige debut af, ved at lukke kampen med sinde 2 point 40 sekunder før tid til slutstillingen 68-65.

Topscorere for Næstved blev som sagt Milan Stanojevic med 28 point, Philip Hertz havde 14, Liam Potter og Luciano havde hver 7.

For Værløse var det Drew Maynard med 23 point, Axel Karason med 21 og Yaw Gyamfi med 9.

Team FOG Næstved skal i aktion igen på mandag, når de gæster SISU. Mens Værløse skal hjem i vante rammer hvor Horsens kommer på besøg, også mandag. Begge de kampe er vante basketliga tider kl. 19:00.

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Den kronjyske klub har valgt at stoppe samarbejdet med deres træner, Martin Knezevic, der kom til klubben i sommers.

Basketligaen

Bakir Serdarevic var igen topscorer, da danskerens hold Club Básquet L´Hospitalet slog Gran Canaria med 85-69.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne Skyler Flatten har efter en katastrofal start hos PAOK BC fundet ny klub. Fremover skal Flatten tørne ud for et...

Bakken Bears

Kvartfinalerne blev sidste stop for fire hold. Der var dog ikke nogle overraskende hold, som kom videre til næste runde i pokalen.

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Basketligaen

En gammel kending af Randers Cimbria vender tilbage. I dag har klubben offentliggjort, at de har hentet Bakary Camara tilbage.

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...