Team FOG Næstved tager sejren over bakken i drabelig topkamp

Den regulære sæson blev afsluttet med at brag, da de to tophold Bakken Bears og Team FOG Næstved mødte hinanden.

Der var lagt op til en neglebider af en kamp, da de to finalister fra forrige sæson tørnede sammen i den sidste kamp af den regulære sæson. Kampen bølgede frem og tilbage igennem alle fire perioder, og endte med at blive afgjort i de sidste sekunder. En utrolig tæt afgørelse, som endte med at Bakken Bears måtte se sig slået af et velspillende Næstved hold, som vandt kampen 98-96.

Træfsikkerheden var i top

Det var med at finde popcornene frem, da de to tophold Team FOG Næstved og Bakken Bears skulle op mod hinanden i den altid tændte Næstved Arena. Hjemmeholdet kom stærkt fra start, da E. J. Dambreville og Gus Okafor satte hver deres treer i de to første angreb, efterfult at et flyvende layup fra Eric Ayala.

Det fik i den grad tilskuerne i Næstved til at bryde ud i jubel, og det var tydeligt at mærke opbakningen til hjemmeholdet fra kampens begyndelse. Bakken fik dog hurtigt kæmpet sig tilbage, ført an af veteranerne Ryan Evans og Michel Diouf. Men Næstved styrede fortsat slagets gang, især med deres træfsikkerhed fra distancen.

Derudover fik de også trukket mange fejl på Bakkens til tider aggressive forsvar, som skulle blive afgørende faktor for kampen. Bakken holdte sig samtidig inde i kampen med deres egne snigskytter. Men de gik stadig til pause bagud 55-50, efter en virkelig velspillet første halvleg fra begge hold.

Straffekastlinejn blev afgørende for kampen

Bakken Bears kom ud som lyn og torden til anden halvleg. Efter et par gennnemspillede angreb, sat sammen med disciplinerede boldbesiddelser i forsvaret, tog de deres første føring med fem minutter tilbage af anden periode. Man ville nu kunne høre en knapnål falde til jorden i den ellers så larmende Næstved Arena.

Team FOG Næstved var hurtige til at slå koldt vand i blodet, før det gik helt galt, og lod sig ikke blive kørt over af bjørnemaskinen. De havde fortsat succes ved at komme til linjen, på et par fejlkald som til tider godt kunne diskuteres. Næstved endte med at skyde 25 straffe, mens der kun blev uddelt 9 til Bakken Bears.

Kampen var selvfølgelig tæt helt indtil de sidste sekunder. Med knap et minut igen, sænkede Skyler Bowlin et tre-pointsskud som sendte Bakken Bears i front 96-94. Efter en timeout fra Team FOG Næstved fik Eric Ayala lagt en hurtig scoring i kurven så den nu stod 96-96. Efter et misset skud fra Ryan Evans, skulle kampen selvfølgelig afgøres på straffekastlinjen efter Eric Ayala trak en fejl inde i feltet på Michel Diouf. Ayala satte begge straffe, og Bakken havde nu muligheden for at udligne eller afgøre kampen.

Bolden endte selvfølgelig i hænderne på Ryan Evans, som var millimeter fra at udligne kampen med et skud fra mellemdistancen. Skuddet prellede af på ringen, og Team FOG Næstved tog sejren 98-96 i noget af en gyserkamp. Eric Ayala endte tom topscorer for Næstved med 17 point, og delte også 7 assists ud. For Bjørnene var Sylvester Berg på toppen af scoringslisten med 21 point, og tilføjede også 7 assists.

Jeg er 20 år gammel og er både NBA- og basketliga skribent her på siden. I NBA verdenen er jeg die-hard Golden State Warriors fan, og har holdt med dem lige siden We Believe tiderne. I basketligaen følger jeg samtidig Bakken Bears tæt.

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Bakken Bears kom godt fra land i den nye sæson i European North Basketball League, da engelske Bristol Flyers blev slået med 83-72.

Bakken Bears hentede sæsonens første sejr, da de gæstede Holbæk-Stenhus. Kampen endte 77-103 i Bakkens favør.

Horsens IC fik en drømmestart på den nye sæson, da ærkerivalerne Bakken Bears blev slået på imponerede vis med 72-90.

19-årige Andreas Holst fortsætter endnu en sæson som spiller for både Bakken Bears og Bears Academy.

Bakken Bears-stjernen Darko Jukic har skrevet under på en toårig kontraktforlængelse, skriver aarhusianerne på Facebook.