fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg Rabbits henter center i Finland

Svendborg Rabbits har styrket truppen med Ilmari Toikkanen, der skifter fra den finske klub Kouvot til de sydfynske kaniner.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Svendborg Rabbits har været aktive, når det har handlet om nye spillere til klubben. De sydfynske kaniner har både hentet unge danske talenter og udenlandske spillere.

Mandag formiddag har klubben præsentret endnu en spiller. Den dansk-finske center Ilmari Toikkanen skifter til Svendborg Rabbits. Det skriver klubben på deres sociale medier.

Ilmari Toikkanen har spillet hele sin karriere i Finland, så det bliver hans første udenlandseventyr, når han til september skal trække i Svendborg-trøjen. Selvom navnet lyder meget finsk, så har Ilmari Toikkanen også danske gener. Hans mor er nemlig dansker, hvilket betyder, at han har dobbeltstatsborgerskab.

Succeser fra Finland

Ilmari Toikkanen er ikke den første spiller, som Svendborg har hentet i Finland. For Devin Whitfield blev nemlig også hentet i Finland, hvor han havde imponeret for den finske klub Tapiolan Honka.

Den 208 centimeter høje finske center har siden spillet for den finske klub Kouvot, hvor han både har været en del af deres bedste mandskab, men også en del af deres akademi-hold. I forrige sæson spillede han for deres bedste hold i den bedste finske række. Der snittede han 4,3 point, 6,1 rebounds og 1 assists i 16 kampe for Kouvot.

Svendborg Rabbits begynder deres sæson den 14. september på hjemmebane, når de tager imod Horsens IC.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BC Copenhagen har skrevet kontrakt med den tårnhøje australier Nathan Pond, der er klar til sin første sæson som professionel basketballspiller i Europa.

Basketligaen

Den danske ungdomslandsholdsspiller Magnus Langager vil fra næste sæson være en del af Bears Academy, oplyser aarhusianerne på Facebook.

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.