fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Spillerprofil: Chris Christoffersen

Chris Christoffersen

Chris Tasker Christoffersen blev født d. 13. august 1979 på Bornholm, hvor han voksede op i den lille by Aarsballe. ”Big Chris” var en force i dansk basketball igennem mere end et årti, hvor han var med til at udbrede sporten til en større del af landet. Han var sjældent den spiller, der scorede flest point, men han var kendt for at være en fremragende forsvarsspiller, der ofte dominerede sin direkte modstander fysisk.

Chris Christoffersen var som spiller 2,18 høj og vejede 126 kilo. Han spillede center, hvor han brugte 14 sæsoner af sin karriere for Bakken Bears.

High School og College

Efter at have spillet basketball bare et enkelt år på hjemøen, så drog Christoffersen i 1996 til USA for at gå på Nordhoff High School i Californien.

Efter high school begyndte Christoffersen på University of Oregon, hvor han spillede i fire år for skolens baskethold, Oregon Ducks. Han spillede 93 kampe for Ducks, men det blev kun til beskedne 4,8 point og 3,1 rebounds i gennemsnit. Han endte dog med 75 blokerede skud, hvilket er nok til, at han stadig ligger nummer seks på Ducks liste over flest blocks nogensinde.

Omskiftelige udenlandsophold

Efter college tog Christoffersen til Italien og spillede i den bedste italienske række for Scavolini Pesaro fra 2002-2003. Derefter havde han et mislykket ophold hos Panionios i Grækenland, før han igen vendte tilbage til USA. Roanoke Dazzle i NBA D-league viste nemlig interesse for den høje bornholmer, efter han var på en to ugers træningslejr i Virginia.

Efter Roanoke i D-league, skifter Christoffersen til Fayetteville Patriots (D-league). For mange lignede det en åbning til det forjættede land i NBA, men Christoffersen fik aldrig rigtig knækket koden, og endte med at vende tilbage til Danmark og Bakken Bears, hvor han spillede en sæson og var med til at vinde det danske mesterskab.

Derefter blev det til tre omskiftelige år for den store bornholmer, der fra 2005-2007 både var i Finland, Sverige og Australien, før han igen vendte hjem til Danmark og Bakken Bears. Størst succes fik han for Lappeenrannan NMKY i Finland, hvor det blev til både et mesterskab, en pokaltitel og en europæisk semifinale.

Bakken Bears legende

Fra 2007 og frem til hans karrierestop i 2019 spillede Chris Christoffersen for Bakken Bears, bortset fra en enkel sommerferie, der blev brugt hos australske Willeton Tigers.

Efter to mesterskabssæsoner, så havde Christoffersen sin statistisk bedste sæson i 2009/10, hvor han havde 12,1 point, 9,7 rebounds og 2,4 blocks i gennemsnit pr kamp. Det blev dog til et nederlag i finaleserien til Svendborg Rabbits.

Fra 2011 til 2014 vandt Chris Christoffersen og Bakken Bears fire mesterskaber på stribe. I 2013 blev Christoffersen kåret til finaleseriens MVP efter en vanvittig tæt serie mod Svendborg Rabbits, der gik i syv kampe. Christoffersen havde i gennemsnit pr kamp i serien 13,3 point, 10,6 rebounds og 2,1 blocks.

Christoffersen er på dette tidspunkt i sin karriere ved at være oppe i årene, og han er derfor ikke længere den samme store stjerne, men han bidrager dog stadig i høj grad. Både i 15 og 16 bliver det dog kun til sølv efter finalenederlag til Horsens IC i henholdsvis seks og syv kampe.

De sidste tre år af sin karriere blev Chris Christoffersen mest brugt som rollespiller fra bænken og en erfaren lederskikkelse for resten af holdet. Minutterne og statistikkerne var ikke længere de samme som tidligere i karrieren, men det ender alligevel med tre mesterskaber i træk for Christoffersen og Bakken Bears.

Efter 2018/2019 sæsonen besluttede en 39-årig Chris Christoffersen at indstille karrieren.

Udvalgte statistiker og rekorder

  • 10x DM-Guld (delt flest nogensinde)
  • 7x Pokaltitler
  • 2x Europæiske semifinaler
  • 1x Finals MVP
  • 1x Finsk mesterskab
  • 1x Finsk pokaltitel
  • Flest kampe og point for Bakken Bears nogensinde

 

Jeg er Fullcourts chefredaktør. Jeg har det overordnet ansvar for sidens indhold, og jeg brænder for alt basketball, hvor jeg bidrager til både NBA- og Basketligadelen af siden.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.