fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Rasmus Bach søger udlandseventyr: “Jeg vil træde et skridt op”

Randers Cimbrias nu tidligere guard ønsker at skifte Danmark ud med Australien, og han har også været tæt på at skifte til Australiens bedste række, NBL. Det fortæller han i et længere interview med Fullcourt

Den dansk-australske guard Rasmus Bach fortæller til Fullcourt, at han ikke forlænger kontrakten med Randers Cimbria, da han har planer om at prøve sig af i en bedre liga i udlandet.

”Jeg tror helt sikkert, at jeg forlader Danmark i år. Lige nu leder jeg efter en klub, hvor jeg får en mulighed for at vise min evner som holdspiller og mine individuelle kompetencer frem. Jeg vil gerne til en klub, hvor jeg får muligheden for at vise mig frem i en større liga, og jeg har interesse fra Spanien, Tyskland og Frankrig,” siger Rasmus Bach.

Bach fortæller i samme ombæring, at interessen endnu ikke har udmøntet sig i et kontrakttilbud, men at han anser et potentielt skifte fra Randers til én af de tre lande som et positivt skridt i hans karriere.

”Jeg vil gerne træde et skridt op niveaumæssigt. Jeg har været i Danmark i to år nu, jeg har udviklet mig, og jeg føler mig stærkere og mere selvsikker, så jeg tror bare, at det er tid til at tage det næste skridt i karrieren for at prøve noget nyt. Hvis jeg spiller i en lidt lavere division i Tyskland, Frankrig eller Spanien, tror jeg, at det er nemmere at komme til en topliga i en af de tre lande en dag, da trænerne ikke ser mod Danmark, men mere mod landets egen anden- og tredjedivision,” siger han.

Om Bach og hustruen skal pakke sagerne og køre sydpå til enten Spanien, Tyskland eller Frankrig er i skrivende stund underordnet, da destinationen ikke er det mest afgørende for Rasmus Bach. For ham er det vigtigt at få spilletid på et højere niveau for at kunne blive så god som mulig.

”Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan spille i en topliga, om det så er i Europa eller Australien. Jeg kender mig selv. Jeg er ingen super ’flashy’ spiller. Jeg dribbler ikke en-mod-en og laver et hav af step-backs og skyder derefter, men jeg føler, at mine atletiske evner, mit forsvarsspil, min basket-IQ og min evner som holdspiller gør, at jeg kan hjælpe en del tophold med at opbygge en virkelig god vinderkultur.”

Næsten NBL-spiller

Selvom der er interesse for Rasmus Bach fra udlandet, og han endnu ikke har fået et kontrakttilbud på bordet, kunne han allerede nu have underskrevet en kontrakt med en anden klub, hvis alt var gået vel.

”I slutningen af juli fik jeg et opkald fra New Zealand Breakers’ cheftræner. Han fortalte mig, at de kiggede på mig. De godt kunne lide, hvad de så, og han fortalte også, at de var på udkig efter en spiller, der kunne udfylde deres sidste ’lokale’ plads, som gives til en australsk statsborger, hvilket jeg er. Han fortalte, at valget stod mellem mig eller en anden australsk spiller.”

Det blev for Rasmus Bach desværre ikke ham, der trak det længste strå, til trods for at han sammen med sin agent havde været i kontakt med klubben to-tre gange efter cheftræner Dan Shamirs opkald.

Den seriøse interesse fra begge parter blev aldrig til mere end en lige-ved-og-næsten-aftale. Fravalget af Bach skyldes, at New Zealand Breakers ville have en såkaldt ’next-star-player’, som man så RJ Hampton havde ved netop New Zealand Breakers, og LaMelo Ball hos Illawarra Hawks.

Med en ’next-star-player’ på holdet vil man således have Rasmus Bach til at udfylde den sidste australske plads, men da det ikke lykkedes for klubben fra Auckland, lykkedes det heller ikke for Rasmus Bach at skrive kontrakt med newzealænderne. Derfor gik den sidste australske plads til en ’big guy’ i stedet.

Drømmedestinationen

Selvom skiftet ikke gik igennem, får det ikke Rasmus Bach til at miste modet, tværtimod.

”Sådan kan det gå, sådan er gamet, men det var rigtig spændende at opleve og at høre fra træneren. Det har nemlig altid været min drøm at spille i NBL, og det er derfor, jeg arbejder hårdt hver dag. Da jeg fik det opkald i sommers, blev jeg mere selvsikker på, at det kan lade sig gøre med tiden, men jeg tror, jeg er lige et år eller to fra det. Derfor har jeg brug for et mellemskridt med en god sæson næste år,” siger Rasmus Bach.

Rasmus Bach blev født i Danmark af danske forældre, men flyttede i en alder af to år til Brisbane i Australien med familien, hvor de boede i ti år, indtil kufferten atter blev pakket, og turen gik mod USA og Austin, Texas.

Det var i Australien, at Bach begyndte at spille basketball og forelske sit i spillet. Der gik heller ikke længe før, at han også begyndte at følge byens lokale baskethold, Brisbane Bullets. Derfor kan det næppe komme som nogen overraskelse, at Bach ønsker at spille i den liga, han fulgte så tæt som barn.

”Siden jeg var otte år og startede til basketball, har det været den liga, jeg er vokset op med og har fulgt. Jeg så dem (NBL-spillerne, red.) spille som dreng, og jeg kan huske, at jeg sad der og tænkte, at det kunne være fedt at spille for the Brisbane Bullets. Men jeg tror, bare det at komme ind i NBL vil være kæmpe stort for mig,” siger Rasmus Bach.

Dansk interesse og landsholdsdrømme 

Foruden konkret interesse fra New Zealand Breakers har der også været dansk interesse i Rasmus Bach. Ikke så overraskende viser det sig, at hans tidligere hold Randers Cimbria har udvist interesse for at fortsætte samarbejdet, men der har også været bud efter ham fra Fyn.

”Svendborg var de første til at kontakte mig, men det virkede ikke som det rigtige sted for mig. Randers vil selvfølgelig gerne have, at jeg bliver, og jeg har også fået at vide, at jeg stadig kan vende tilbage, hvis der bliver behov for det,” siger han og uddyber, hvad hans tilbud fra Randers går mere konkret ud på.

”Jeg har et rigtig godt forhold til Morten (Hansen, sportsdirektør i Randers Cimbria, red.), og vi snakker stadig en gang imellem, og han forstår godt, hvad min drøm er. Han har bare sagt: ’Selvfølgelig, du skal bare prøve på at gå efter din drøm, men hvis det ikke går, så har vi en plads klar til dig i Randers’. Det er rigtig rart og sødt af Randers, at de prøver at hjælpe mennesker videre mod deres drømme og holder dig ikke tilbage, så jeg har jeg ikke sagt ’nej’, men jeg har sagt, at jeg gerne vil prøve at gå efter noget andet, og det har de forståelse for.”

Med det gode forhold til sin nu tidligere arbejdsgiver kan Rasmus Bach trygt arbejde videre med at finde sin nye udenlandske klub. Men hvis det skulle ende med, at Bach ikke finder lykken i udlandet, så vil han højst sandsynligt vil tage imod Randers Cimbrias tilbud om at tage endnu en tørn for randrusianerne. 

”Hvis der ikke sker noget i udlandet, så er det sikkert Randers, jeg vender tilbage til, men det er nok lidt tidligt at konkludere. Jeg tror helt sikkert, at jeg forlader Danmark i år, og hvis det ikke sker, så er der en god sandsynlighed for, at jeg fortsætter i Randers i hvert fald, ” siger Rasmus Bach.

Uagtet. hvordan den udenlandske karriere arter, sig er Rasmus Bach selv overbevist om, at han på sigt kommer til at spille basket i Danmark igen. Om valget falder på Randers til den tid, vil være oplagt, men Bach pointere også at hvis andre klubber kan tilbyde en bedre samlet ’pakke’, så kan han godt finde på at tørne ud for en anden dansk klub.

”Jeg er åben over for flere muligheder, men hvis jeg skal vende tilbage tidligt, så skal det være i Randers, fordi de har passet godt til min familie. Men i sidste ende er det jo en forretning, så hvis Horsens IC, Bakken Bears eller Svendborg Rabbits kan give mig flere penge eller bedre muligheder for at udvikle mig, så kan jeg ikke bare sig, at det kun er Randers, der er interessant.”

I slutningen af interviewet fortæller Rasmus Bach, at han ønsker at få flere chancer på det danske landshold, som han kun har været inde over, men aldrig blevet udtaget og spillet en kamp for. Han håber også, at et skifte til udlandet kan være med til at bringe ham mere ind i landsholdsvarmen, end tilfældet har været ind til dags dato. 

Rasmus Bach snittede i sidste sæson 12,5 point, 6,1 rebounds og 2,3 assists pr. kamp for Randers Cimbria, inden ligaen blev suspenderet grundet coronaudbrud i Danmark.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for DeMar DeRozan og Donovan Mitchell.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbrias Reginald Kissoonlal er efter en sæson, der gav ham næstflest stemmer til MVP-prisen til årets Fullcourt Awards, inviteret til træning hos NBA-holdet...

Eurobasket

Om en måneds tid skal det danske herrelandshold i aktion igen, og landstræner Arnel Dedic har tirsdag udtaget bruttotruppen forud for EM præ-kvalifikationskampene mod...

Basketligaen

Devon Thomas har skrevet under med finske Lahti Basketball.

Basketligaen

Horsens IC løb med denne sæsons bronzemedaljer, efter de mandag aften slog Randers Cimbria med 99-96.

Basketligaen

Denne uge står på Fullcourt Awards, og i dag er det tid til kåringen af prisen "Young Player of the Year". Vinderen af prisen...

Internationalt

Rasmus Bach debuterede lørdag for australske Logan Thunder, og danskeren var kampens helt store oplevelse.

Bakken Bears

Det bliver ikke til en finaleserie for Randers Cimbria i år, efter de lørdag eftermiddag blev slået af Bakken Bears med cifrene 111-97. De...

Nyhedsoversigt

Bakken Bears tog andet stik i semifinaleserien, og de står nu med det ene ben i finalen.