Rasmus Bach om sit skifte til NBL: ”Det føles virkelig godt at være her”

I starten af december måned kunne Randers Cimbria offentliggøre, at Rasmus Bach skiftede randrusianerne ud med New Zealand Breakers. Fullcourt har taget en snak med hovedpersonen om skiftet.
Foto: Sam's Photos
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Dansk-australske Rasmus Bach er ikke længere at finde i Basketligaen.

Dette står klart efter, at guarden for få dage siden blev offentliggjort hos holdet New Zealand Breakers i den bedste australske række, NBL.

Der var allerede kontakt mellem partnerne over sommeren, men et skifte blev det aldrig til.

Derfor kom det også bag på Rasmus Bach, at han d. 3. december blev kontaktet af newzealænderne om, at de gerne ville have ham til holdet hurtigst muligt. Han troede ikke, at et skiftet til NZ Breakers var en mulighed for ham længere, da han havde et indtryk af, at han blev valgt fra i august måned, hvor et skifte var op over.

”Jeg havde misforstået, hvad holdet mente i sommers, da jeg ikke blev tilbudt en kontrakt. Det stod mellem mig og nogle andre spillere, men de havde ikke taget et valg, og dette ville de ikke gøre før december. Jeg besluttede mig for, at jeg ikke ville vente så længe, så derfor valgte jeg at skrive kontrakt med Randers (Cimbria, red.) i stedet for,” siger han.

Der gik da imidlertid ikke længe fra den første kontakt i december til, at Rasmus Bach var fortid i Randers. Papirarbejdet blev ordnet på blot tre dage, hvorfor Bach fløj mod Australien, hvor der ventede en obligatorisk to-ugers karantæne på et hotelværelse.

Selvom Bachs nye mandskab huserer på New Zealand, er der lange udsigter til, at han kan spille sin første kamp på sin nye hjemmebane. Corona-situationen gør, at han sammen med sine nye holdkammerater kan se frem til at være i Melbourne i Australien frem til d. 20. februar næste år og måske endda længere.

En drengedrøm der går i opfyldelse 

Den australske NBL har altid været den liga, som Rasmus Bach har fulgt. I en alder af to år flyttede han sammen med sine danske forældre til Brisbane i Australien, og herfra voksede kærligheden til basketball og ligaen.

Derfor kommer det ikke som nogen stor overraskelse, at Bach i dag er begejstret over at kunne kalde sig NBL-spiller.

”Det føles virkelig godt at være her for at være ærlig. Det føles som om, at det er her, jeg hører til. Alle de år med hårdt arbejde og træning har båret frugt og har bragt mig hertil, hvor jeg er i dag. Nu skal jeg bare arbejde endnu hårdere for at lægge et niveau ovenpå mit nuværende,” siger han.

Rasmus Bach har store forventninger til sit skifte, hvor han ved, hvilken rolle han skal ind og udfylde for sit nye mandskab.

”Mit mål for sæsonen er at imponere trænerne og klubben nok til, at de slet ikke er i tvivl om, at de gerne vil have mig sæsonen efter. Det skal ske ved, at jeg skal være en 3-and-D-spiller, hvor jeg vil give holdet en masse energi i forsvarsenden og ramme mine 3-pointsskud,” siger Rasmus Bach.

Hårdt at forlade Danmark

Selvom dansk-australieren nu skal til at udleve sin helt store drøm, så ser han tilbage på en god tid i Danmark både på og uden for banen.

”Det var hårdt at forlade det hele så hurtigt. Min hustru og jeg har fået os nogle gode venner både i klubben og i byen gennem de to år, vi var i Danmark. Alle i Randers Cimbria har været så søde ved os. Jeg vil altid være meget taknemlig overfor dem. Det var hos dem, jeg begyndte min professionelle karriere, og det var dem, som hjalp mig til at blive en bedre spiller.”

Derudover peger han på, at det har været vigtigt for hans karriere at spille i Basketligaen, da der her har været mulighed for meget spilletid som at tage ved lære af andre gode spillere.

For Rasmus Bach har der været to højdepunkter, når han ser tilbage på de tre sæsoner, han nåede at tørne ud i Basketligaen.

”Det første højdepunkt for mig er hele 2019-2020-sæsonen (Bachs anden sæson, red.). I min første sæson gik vi 13-11. I mit andet år gik vi ind til sæsonen med den samme kerne på holdet, hvor vi alle var blevet bedre, og vi var gode nok til at få en record på 19-5 med muligheden for at nå hele vejen til finalen. Jeg kan huske, at jeg var meget stolt over, hvordan vi stod sammen som hold og viste, hvor gode vi kunne være. Jeg ville ønske, at vi kunne have spillet sæsonen til ende,” siger han.

”Det andet højdepunkt er at blive udtaget til det danske landshold. Det har altid være en drøm for mig at repræsentere det land, hvor jeg er født i.”

Fremtiden må vise, om vi får Rasmus Bach at se i Basketligaen igen, men hovedpersonen selv er ikke umiddelbart afvisende.

”Måske. Morten Hansen (sportsdirektør i Randers Cimbria, red.) fortalte mig, inden jeg forlod klubben, at hvis jeg nogensinde overvejer at komme tilbage til Danmark, så har jeg kun ét valg, og det er Randers.”

Rasmus Bach har skrevet under på en étårig aftale med mulighed for at forlænge til to år, hvis NZ Breakers ønsker dette.

Se andre spændende artikler