Overtidsdrama i Nørrebrohallen

Der var underholdning for alle pengene, da Nørrebrohallen fredag lagde gulv til endnu et opgør i Basketligaen

Fredag aften var det tid til top underholdning i Nørrebrohallen i det indre København.

BC Copenhagen tog i dagens anledning imod gæsterne fra Værløse Blue Hakws.

Kampen endte i et sandt overtidsdrama, hvor BC Copenhagen trak det længste strå, og de vandt kampen 91-89 på en afgørende scoring af Durell Vinson, der scorede to point med fire sekunder tilbage.

Det var hjemmeholdet tredje sejr i træk.

Kampens topscorer blev gæsternes Mikkel Hauge, der stod for 28 af gæsternes point. Hos hjemmeholdet blev det Nathan Scott, der scorede 23 point.

Jævnbyrdig første halvleg

Det var dagens hjemmeholde, der kom bedst fra start og fik en 5-0 føring at starte kampen på. De holdte føringen i kampen indtil syv minutter inde i første periode. Her ramte Mikkel Hauge en treer, der gav Værløse en 10-11 føring.

Det lykkedes Værløse at beholde føringen resten af perioden, og de to mandskaber kunne slutte første periode med stillingen 16-20 i gæsterens favør.

Ganske som i første periode var det hjemmeholdet, der startede bedst. De indledte anden periode med at gå på et 9-0 run, og dermed var kampen tippet til deres fordel igen.

Værløse fik dog indhentet føringen, der på daværende tidspunkt lød på 25-20.

Perioden – og dermed også første halvleg – endte med en firepointsføring til gæsterne fra Værløse. Da de to klubber gik i omklædningsrummet viste scoretavlen 40-43 til gæsterne.

Afgørende skud i de døende sekunder

Værløse Blue Hawks fortsatte det fine spil i tredje periode, og de lykkedes med at udbygge deres føring. På et tidspunkt var de foran med 51-60, og der var derfor lidt at hente, hvis BC Copenhagen ville give deres fremødte fans en sejr i fredagens opgør.

Tredje periode endte helt lige – 20-20 – og derfor var spændingen stadig intakt, inden de sidste ti minutters basketball skulle spilles.

Det lykkedes Værløse at holde føringen indtil der kun var fire minutter og 30 sekunder spilletid tilbage, hvor Bakir Serdarevic udlignede til stillingen 73-73.

Samme Bakir Serdarevic sørgede også for, at kampen gik i overtid, da han scorede til 82-82, hvilket også blev kampens resultat – inden det altså skulle afgøres i overtid.

Og her trak hjemmeholdet som sagt det længste strå.

Durell Vinson lukkede og slukkede til 91-89, og dermed kunne BC Copenhagen glæde sig over endnu en sejr – deres trejde i streg.

Den amerikanske bigman sluttede kampen med en double-double, da han scorede 13 point og snuppede 15 rebounds.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er NBA-redaktør her på siden. Ved siden af er jeg journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, hvor jeg tit er at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen.

Andre artikler med dette emne

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.

Sharif Barfi og Randers Cimbria har forlænget samarbejdet, så det nu løber frem til næste sommer.

Rasmus Blak spiller også i næste sæson i den spanske LEB Plata, hvor han har skrevet under på en kontrakt med Ponferrada.

Bears Academy har forlænget aftalen med deres kaptajn, Malthe Bjerregaard.