fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Mathias Glahn – Vi viser at vi godt kan være med mod de gode hold i år

Mathias Glahn og SISU var utrolig tæt på at snuppe en sejr fra Svendborg Rabbits i denne weekend. Men desværre var det kaninerne der løb afsted med en smal sejr på 71-77. Headcoach for SISU Almir Zeco indikerede allerede fra før sæsonstart, at de unge spillere ville få chancen for at vise sig, og Mathias Glahn er altså en af dem der i det seneste tid er begyndt at få flere og flere minutter.

Den 20-årige guard der fik 36 minutter mod Svendborg, leverede 13 point, 7 rebounds og 5 assist, men dette var bare ikke godt nok, da holdet efter hans mening misbruger det momentum de havde i løbet af kampen i flere omgange.

– Vi haltede meget efter i første halvleg og var derfor bagud stort set hele kampen, og det tærer på en psykisk. Vi havde en 2-3 momenter hvor vi mister hovedet hvilket resultere i dumme point til Svendborg i meget kritiske perioder.

Svendborg må anses som et tophold igen i år, og SISU viser ifølge Mathias Glahn at holdet kan spille mod de store hold i ligaen.

– Vi viser at vi godt kan være med mod de gode hold i år. Og føler selv først at det var i 4 q. vi først rigtigt spiller som op til vores fulde potentiale. For at vi skal blande os i toppen skal vi lære at spille en hel kamp på det niveau.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Læs også: VIDEO – Old men can still jump

En ting hvor SISU har haltet i denne sæson de seneste to kampe, er i deres offensive reboundsspil. Gentofte klubben har i 4 kampe i gennemsnit taget 11 offensive rebounds pr. kamp og 25 defensive rebounds pr. kamp. I kampen mod Rabbits formåede københavnerne kun at få 5 rebounds og kampen forinden mod Værløse blot 9. Noget som SISU rent faktisk har haft problemer med de seneste sæsoner, og et problem Mathias Glahn også er bevidst om.

– Det har været et problem for os de sidste par sæsoner, og det er ikke kun vores “big men” men hele holdet der skal være bedre til at deltage i angrebsrebounden. I vores preseason var vi ikke været gode til at komme hjem hvilket resulterede i rigtig mange fastbreak point, og det sidder nok stadig lidt i bag hovedet, hvilket vi arbejder på at ændre.

Næste kamp på programmet for SISU og Mathias Glahn er mod Randers Cimbria på hjemmebane, og her er det ifølge guarden de små marginaler der vil afgøre kampen.

– Randers er et meget atypisk hold at spille mod, og vi har blod på tanden efter den meget skuffende slutning på sidste sæson. Vi ved at Randers kan være meget farlige når de først kommer igang især anført af Chris Nielsen og det vil vi selvfølgelig prøve at stoppe. Tror det bliver en meget tæt kamp og det bliver de små marginaler der afgør det i sidste ende, dog forhåbentligvis med en til SISU sejr, afslutter Mathias Glahn med at fortæller til Fullcourt.

(Foto: James Hjertholm)

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Siler Schneider skifter til Rasta Vechta, der spiller i den næstbedste tyske række.

Basketligaen

BMS Herlev leverede endnu en overraskelse, da de lørdag eftermiddag besejrede Svendborg Rabbits med 87-79.

Bakken Bears

Team FOG Næstved har i den grad meldt sig ind i kampen om førstepladsen i Basketligaen, efter de tirsdag besejrede Bakken Bears i Aarhus....

Bakken Bears

Bakken Bears levede op til favoritrollen, da de søndag slog Holbæk-Stenhus med 56-96.

Basketligaen

Bears Academy sejrede for tredje gang i sæsonen, da Værløse Blue Hawks blev besejret lørdag eftermiddag.

Basketligaen

BMS Herlev kæmpede sig fredag aften til sejr i Nørrebrohallen, hvor BC Copenhagen blev besejret med 84-92.

Bakken Bears

Bakken Bears var i fuld kontrol, da aarhusianerne torsdag aften på udebane besejrede Svendborg Rabbits.

Basketligaen

Nathan Scott forlader BC Copenhagen efter fem kampe. Det har klubben meldt ud.