Magtdemonstration: Bakken Bears udstillede Svendborg Rabbits

Svendborg Rabbits blev fredag aften sat på plads på hjemmebane af Bakken Bears, der kunne vende hjem mod Aarhus med en sejr på 85-110 i bagagen.

Humøret er højt i disse dage på Sydfyn.

Det er det, fordi Svendborg Rabbits tidligere på ugen glædeligt kunne dele med deres fans, at de træder ind i den europæiske liga North European Basketball League og dermed skal spille europæisk basketball i denne sæson.

Fredag aften blev glæden dog for en stund lagt til side, da Bakken Bears, der ligeledes repræsenterer Basketligaen ude i Europa, kom på besøg i Kaninhulen.

Der var ellers lagt op til et brag af en topkamp i Basketligaen, da begge mandskaber gik ind til opgøret som ubesejrede, men spændingen udeblev i stedet. Bakken Bears kom ud til kampen som lyn og torden og gav hjemmeholdet en syngende lussing med cifrene 85-110.

Svendborg blev blæst bagover

Bakken Bears kom tidligt i kampen på sejrskurs, da de var totalt dominerende i begge ender i første periode. Halvvejs inde i første periode var gæsterne foran med fem point, 5-10, hvilket Svendborg Rabbits kunne leve med.

Men de næste tre minutter var helt horrible for Svendborg Rabbits, der smed den ene bold efter den anden væk og samtidig ikke kunne sætte point på tavlen.

Bakken Bears gik på et 11-0 run og fortsatte dominansen resten af perioden. Da der var spillet ti minutter var Bakken Bears allerede foran med 11-31, og da så det umådeligt svært ud for Kaninerne. Man skal aldrig sige aldrig, men med første periodes forløb in mente lå et stort Svendborg-comeback ikke ligefrem i kortene.

Chancerne for et comeback blev ikke bedre af, at Svendborgs cheftræner, Mads Andersen, og amerikanske Greg Elliott i slutningen af første periode måtte sige tak for i dag efter to tekniske fejl til hver.

I anden periode fik hjemmeholdet bedre styr på Bakken, men aarhusianerne cruisede mod sejr og udbyggede føring med yderligere fem point. Anden periode blev vundet med 23-28, hvilket gav Bears en pauseføring på svimlende 34-59.

Ingen slinger i valsen i anden halvleg

Første halvleg var en til glemmebogen for Svendborg Rabbits, der måtte gå ind til anden halvleg nede med 25 point. Det så sort ud for sydfynboerne, men kunne de levere et stort comeback mod alle odds?

Tidligere på sæsonen var det lige ved at gå galt for Bakken Bears, da de på hjemmebane mod ærkerivalerne Horsens IC var lige ved at smide en 23-points føring over styr.

Fredag aften var der dog ikke fare for en gentagelse af ovenstående for Bears.

Bakken Bears kørte sejren hjem i anden halvleg og gav Svendborg deres første nederlag i Basketligaen i denne sæson. Dermed er Bakken Bears og Team FOG Næstved de eneste hold, der fortsat er ubesejret.

Kampens topscorer var Jaedon Willis med 27 point. Hameir Wright fulgte op med 26 point for Rabbits.

Hos Bakken var pointene godt spredt ud med sek spillere med minimum 12 point. Udeholdets topscorer var amerikanske Malik Parsons med 19 point.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Bakken Bears kom godt fra land i den nye sæson i European North Basketball League, da engelske Bristol Flyers blev slået med 83-72.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.