fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Lundberg: Højst tænkeligt min allersidste sæson i dansk basket

Horsens IC hentede sidste sommer profilen fra Copenhagen Wolfpack Iffe Lundberg til klubben. Det samarbejde har klubben netop offentliggjort fortsætter i endnu en sæson.

Målet var klart inden sæsonen – Iffe Lundberg skiftede til Horsens IC for at vinde det danske mesterskab! Det mål blev opnået, og derfor luftede Lundberg tanken under finaleserien, at han måske havde spillet sin sidste kamp i den gule trøje.

Det blev ikke tilfældet, da Lundberg fortsætter hos Horsens IC i endnu en sæson. Dermed har mestrene sikret sig endnu en vigtig brik i målet om at vinde det tredje danske mesterskab på stribe. De har tidligere forlænget kontrakten med Vedran Borovcanin. Klubben forventer at kunne holde på størstedelen af truppen fra denne sæson.

“Jeg har valgt at blive et år til i HIC ene og alene på grund af Arnel [Dedic, head coach for Horsens IC, red.]. Han er den bedste træner i Danmark, og han har virkelig gjort det godt i år. Ikke kun med at udvikle mig, men han har også leveret et fantastisk resultat i denne sæson. Han har givet mig utrolig meget bare på ti måneder, så det er klart, at jeg er nysgerrig efter, hvad han kan bringe frem i mig på halvandet år,” udtaler Lundberg til Fullcourt.dk.

Lundberg havde en fin første sæson i Horsens, men måtte se flere af sine stats gå ned i forhold til den forrige sæson i Copenhagen Wolfpack. I Wolfpack spillede han næsten seks minutter mere per kamp, og det har en hel del at sige for resten af statistikkerne. Desuden var Wolfpack et mere profilfattigt hold, hvilket gav Lundberg mere ansvar, hvor Horsens IC har dygtige spillere på samtlige positioner samt bænken, der ikke er bange for at tage ansvar.

DSC_0363

Gabriel Iffe Lundberg fejrer sit første danske mesterskab i karrieren sammen med Horsens IC – Foto: Boba Keseric

Samtidigt skulle Lundberg vænne sig til et nyt miljø, en ny træner, nye holdkammerater og ikke mindst livet som professionel basketballspiller på fuldtid. Han er en spiller, der har høje forventninger til sig selv, og det bliver spændende at se, hvor langt han kan tage sit talent i den kommende sæson, hvor det må forventes, at han bliver en endnu større profil for de danske mestre. En holdning han selv deler.

“Jeg forventer selvfølgelig, at vi kommer til at spille på et fortsat højt og energisk niveau. Derudover forventer jeg, at vi kommer i finalen, og kæmper om at “threepeate” – repeat for mit vedkommende. Jeg ser virkelig frem til denne sæson,” udtaler Lundberg.

Lundberg viste flere glimt at sit utrolige talent igennem sæsonen, men der var flere udsving fra den unge spiller, end hvad han selv ønskede. Han ser derfor frem til at forbedre sit bundniveau i en sæson, der kan blive hans sidste i dansk basket nogensinde.

“Det bliver højst tænkeligt min allersidste sæson i dansk basket, så jeg vil prøve at holde et konstant højt niveau. Mit bundniveau var alt for svingende i denne sæson, så det er klart mit største fokusområde. Men jeg ser frem til at tage et større ansvar, og forhåbentlig blive MANDEN på holdet i den kommende sæson. Jeg så selvfølgelig gerne, at vi kommer til at spille noget europæisk bold, men nu må vi se, hvad der sker. Jeg er klar til hvilken som helst udfordring i den kommende sæson,” slutter Lundberg af til Fullcourt.dk.

Foto: Boba Keseric, Fullcourt.dk

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Basketligaen

Top fire begynder at være sikret for Horsens IC. De gulklædte snuppede endnu en sejr i slutspillet, da de onsdag aften slog BMS Herlev...

Basketligaen

Mandag aften vandt Jakob Hjorth sin første kamp som cheftræner for Horsens IC, da de slog Rabbits med 91-93 i Svendborg.

Basketligaen

14 dage efter fyringen i Horsens IC har Lukas Varga fundet sig et nyt job. Varga har landet et job i Estland, hvor han...

Bakken Bears

Der var fredag aften debut til Jakob Hjorth, som fik sin første kamp på bænken som Horsens IC-cheftræner, da Bakken Bears besøgte Forum Horsens,...

Basketligaen

Fredag kvalificerede Sydsudan sig til VM for første gang nogensinde, og Horsens ICs Koch Bar havde en stor andel i landets sejr mod Senegal,...

Basketligaen

Horsens IC har hentet den første danske træner til klubben i 14 år. Jakob Hjorth skal prøve kræfter med posten som cheftræner for Horsens...

EuroLeague

Danske Iffe Lundberg og Under Armour har indgået et samarbejde, der gør den danske landsholdsstjerne til firmaets nordiske atlet.