fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Ikke mere Basketball i Boxen, Bakken Bears vil fokusere på kerneaktiviteterne

De seneste to sæsoner har Boxen i Herning lagt gulv til Basketball og topkampe i den bedste danske række, Basketligaen. Men det er nu slut.

Den danske klub Bakken Bears har været drivkraften bag eventet i Boxen i Herning, men nu vil klubben gerne vende sig og fokusere på egne kerneværdier, og dermed udelukkende på klubben.

”Det er både et spørgsmål om økonomi og en prioritering, som siger, at vi vil bruge flere kræfter på det der direkte udvikler Bakken Bears. Og det er ikke en kerneaktivitet at udvikle basketball specifikt i Herning,” udtaler Bakken Bears sportsdirektør, Michael Piloz, til Fullcourt.

”Det er ærgerligt for dansk basketball, at der ikke er et fyrtårnsevent som dette, men for Bakken Bears er det et naturligt skridt at tage i et forsøg på at komme tættere på balance i økonomien og på at fokusere kræfterne på Bakken Bears’ kerneaktiviteter.”

Eventet i Boxen nåede aldrig måltallet med de 10.000 tilskuere til en basketball kamp, men Michael Piloz mener alligevel at eventet var en fin succes.

”Ja, bestemt. At have to fine events med trods alt en del tilskuere i Herning kan kun betegnes som en succes.”

Ved begge event blev rekorden slået med antallet af tilskuere til en basketball kamp i Danmark. Ved det første event i 2014 var der 5.440 tilskuere på lægterne i Boxen, imens der sidste år i 2015 var 5.812 fremmødte.

Økonomien pressede de aarhusianske bjørne

Investeringerne i dansk basket som helhed med eventet i Boxen, på samme tid med investeringerne i klubbens egne rækker, har selvfølgeligt ikke været helt sunde for klubbens økonomi, og netop det er en af de største årsager til at man har valgt at nedlægge den.

”Det er en beslutning der er taget i forbindelse med evalueringen af sidste års event. Vi har vurderet, at hvis vi skal skabe yderligere succes i Herning, vil vi skulle tilhøre langt flere midler. Hvis dansk basketball skal lykkes med sådan en aktivitet, så skal der være økonomisk opbakning fra andre sider end en enkelt klub,” understreger Michael Piloz.

Det store show i Boxen i Herning som har været en dyr bedrift ved siden af investeringerne i den kommercielle del af Bakken Bears har betydet at klubben har haft et millionunderskud i det seneste regnskabsår.

Helt præcis lød underskudet på 2.33 millioner kroner, hvilket har været en voldsom stigning ift. det seneste par år.

”Uden at sætte tal på, så har det kostet rigtig mange penge at afvikle dette event de sidste to sæsoner. Og det har selvfølgelig tynget udgiftssiden uden indtægterne er fulgt med i samme tempo,” afslører Piloz.

Bakken Bears der i år forventes at få endnu større udgifter i og med at de har sagt ja tak til at spille med i FIBA’s nye turnering Basketball Champions League, hvor der ikke er pengepræmier i de to kvalifikationsrunder, som klubben skal spille i, før de er med i den endelige turnering.

Sportsdirektøren forklarer dog at beslutningen om at droppe eventet i Boxen, ikke har noget at gøre med deltagelsen i den nye turnering.

”Nej, de beslutninger har ikke noget med hinanden at gøre. Beslutningen om ikke at spille i Herning er taget lang tid inden vi fandt ud af vi ville få chancen for at spille BCL,” understreger han over for Fullcourt.

Drømmen om en NBA-kamp i Danmark sat på standby

Initiativet og ideen bag Basketball i Boxen blev i sin tid sat i værks med tanken om en NBA kamp i danmark, og evt. Aarhus i 2017 når byen er blevet valgt som europæisk kulturhovedstad.

Med aflysningen af Boxen-eventet, er fokus nu også ændret fra den oprindelige ide med en NBA-kamp i byen, til stor ærgerlse for de mange basketball fans i Danmark.

”Vi har valgt at ændre fokus i 2017 til at handle om Aarhus i stedet for en NBA-kamp i Herning. Dette er udelukkende en økonomisk betragtning. Det er ekstremt omkostningskrævende at afvikle sådan en kamp, og vi har ikke kunnet opstille en case, hvor det er realistisk.”

NBA-cirkusset er dog en stor investering, og mange af de store europæiske hovedstader har i flere år forsøgt at få en kamp til byen uden succes. Noget som Michael Piloz også understreger.

”Det kræver folk, der vil investere rigtig mange penge hvis det skal lykkes at få en NBA-kamp til Danmark. Hvis der findes sådanne folk, så er det ikke urealistisk,” afslutter han med at fortælle.

Foto: Boba Keseric

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Bakken Bears

Frederik Drejer var topscorer for en decimeret Bakken Bears-trup, da ENBL-mesteren fra Aarhus fredag aften slog Svendborg Rabbits med 62-86.

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...